Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα στήριζα κόμμα Τσίπρα - Χρειάζεται ανασύνθεση η Αριστερά, όχι αναπαλαίωση

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα στήριζα κόμμα Τσίπρα - Χρειάζεται ανασύνθεση η Αριστερά, όχι αναπαλαίωση

Tη θέση ότι δεν θα στήριζε ένα νέο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ξεκάθαρα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Όπως είπε, το ζήτημα δεν είναι το αν θα ιδρυθεί ένας νέος πολιτικός σχηματισμός, αλλά με ποιο πλαίσιο, ποιες αρχές και ποιο πρόγραμμα θα κατέλθει στην πολιτική αρένα.

«Το κρίσιμο δεν είναι αν θα κάνει κόμμα ο Τσίπρας, αλλά τι πολιτικό σχέδιο θα προτείνει. Όπως και να ’χει, δεν θα ήμουν από εκείνους που θα στήριζαν ένα τέτοιο εγχείρημα», ξεκαθάρισε.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, τις οποίες όπως είπε αγνοεί, η πολιτική συγκυρία απαιτεί μια νέα πολιτικοποίηση των πολιτών, μέσα από μια ευρύτερη ανασύνθεση του αριστερού χώρου. Όχι, όπως σημείωσε, μέσω ενός νέου «δίπολου» με περιορισμένες διαφοροποιήσεις, αλλά μέσα από βαθύτερες αλλαγές που θα απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Για τα σενάρια συνεργασίας Νέας Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών όπως η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Αυτές οι συνεργασίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες στο πλαίσιο μιας κατακερματισμένης αντιπολίτευσης. Όταν υπάρχουν μικρές κοινοβουλευτικές ομάδες, πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για κοινές παρεμβάσεις, είτε σε εξεταστικές είτε σε προανακριτικές επιτροπές», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την απουσία του ΠΑΣΟΚ από την κοινή πρόταση.

«Λείπει η αξιόπιστη Αριστερή αντιπολίτευση»

Κλείνοντας, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι λείπει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση από τον χώρο της Αριστεράς, τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικά βήματα.

«Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα προγραμματικού, στρατηγικού χαρακτήρα αλλά και βαθύτερες διαφωνίες για τις αιτίες του σημερινού πολιτικού αδιεξόδου», ανέφερε.
«Βήματα όπως αυτά μπορεί να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απαιτείται ακόμη μεγάλη πορεία για να οδηγηθούμε σε μια ουσιαστική ανασύνθεση της Αριστεράς».