Αφιέρωμα: Best of Street Food 2025 | Ανακαλύψτε 20 από τα καλύτερα spots «γρήγορου φαγητού» στη Θεσσαλονίκη

Ποιοτικά, νόστιμα και οικονομικά, με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, αποτελούν πλέον «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης για όλους μας

- Newsroom

Το street food, είτε με τις κλασικές Ελληνικές γεύσεις, είτε με τις διεθνές εκδοχές του, πρωταγωνιστεί ειδικά τα τελευταία χρόνια στην εστίαση και προσελκύει συνεχώς όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Είναι ποιοτικό, νόστιμο και οικονομικό και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και ταιριάζει με τις γευστικές προτιμήσεις ενός μεγάλου ποσοτικά κοινού.

Τα street food spots κερδίζουν καθημερινά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της εστίασης, μιας και αποτελούν την άμεση, προσιτή, εύκολη λύση, καθώς και «κομβικό» στοιχείο της εξόδου και της διασκέδασης για όλους μας.

Ανακαλύψαμε λοιπόν για εσάς και σας παρουσιάζουμε 20 από τα πιο αγαπημένα street food spots με ελληνικές & διεθνείς γεύσεις στη Θεσσαλονίκη. Πάμε να τα γνωρίσουμε…

Burgler

burgler1.jpg?v=0

Ένα έξυπνο λογοπαίγνιο με τις λέξεις «burglar» (σ.σ. ληστής) και «burger», είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της ονομασίας «Burgler», για αυτό το street food spot της Καλαμαριάς, που διαφέρει στις γεύσεις του από όλα τ’ άλλα. Premium burgers, power salads και vegetarian προτάσεις, αντικατοπτρίζουν και τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών, που μπορεί να έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν ένα μπεργκεράδικο, ωστόσο είναι υπέρ του active lifestyle, της υγιεινής και της άθλησης.

Το «Burgler» άνοιξε το 2017, από νέους ανθρώπους, με όρεξη και μεράκι και πλέον, στα χέρια του Νικηφόρου Μπανακάκη και του Κωνσταντίνου Καλτσίδη, που επέλεξαν για την επιχείρησή τους τον κεντρικό δρόμο της Μεταμορφώσεως, στην Καλαμαριά, καλύπτοντας ένα κενό που υπήρχε στο χώρο των burgers, στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι ένας χώρος μικρός, φιλικός, με χαρούμενα χρώματα και street και funky αισθητική, στην ανοιχτή κουζίνα του οποίου, ψήνονται τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια, με γνώμονα πάντα την ποιότητα έναντι της ποσότητας και τις value for money προτάσεις, σε κάθε είδος του μενού του. Τα πάντα φιλικά vibes του, που θα τα καταλάβετε με το που θα μπείτε το χώρο και η άψογη εξυπηρέτηση που θα έχετε, από την ομάδα του, θα σας δείξουν αμέσως, γιατί ξεχωρίζει. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε αυτό που θέλετε από τον κατάλογο και να το παραλάβετε, μόλις χτυπήσει το… buzzer σας! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 5, Καλαμαριά
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2314 007722

Kenedi Burgers & Fries

kenedi-burgers-1.jpg?v=0

Αν αγαπάτε τα ζουμερά burgers, τις τραγανές πατάτες και ψάχνετε μία αυθεντική αμερικάνικη street food εμπειρία, το «Kenedi Burgers & Fries», στο νούμερο 5 της οδού Δεσπεραί, στο κέντρο, είναι σίγουρα ένα σημείο που πρέπει να επισκεφτείτε! Στην καρδιά της πόλης, προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε το καλύτερο αμερικάνικο smushed burger κι ό,τι το συνοδεύει: φρέσκα υλικά, γεύσεις που ξεχωρίζουν και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, που σας καλεί να γευτείτε κάτι ξεχωριστό!

Στο «Kenedi Burgers & Fries», το burger δεν είναι απλά ένα γεύμα, αλλά μία εμπειρία. Όλα ξεκινούν από τη φιλοσοφία των ανθρώπων του, που θέλησαν να παρουσιάσουν κάτι αυθεντικό, με το σωστό «αμερικάνικο» τρόπο.

Eπέλεξαν τα smashed burgers, τα όλο και πιο περιζήτητα αυτά, ζουμερά, βόειου κρέατος, πολύ λεπτά μπιφτέκια, που ψήνονται στην ιδανική θερμοκρασία σε μαντεμένια πλάκα και διαθέτουν μοναδική γεύση και υφή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δεσπεραί 5, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 312437

Feyrouz SKG

feyrouz-skg1.jpg?v=0

Στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 125 και Νικηφόρου Φωκά 12, θα βρούμε το «Feyrouz», ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ποιοτικά new entries στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Μικρό, αλλά πραγματικά θαυματουργό, το «Feyrouz» φέρνει στο κέντρο της πόλης τη Λεβαντίνικη κουζίνα με τη μορφή φαγητού δρόμου, συνεχίζοντας τη βραβευμένη, πλέον, με FNL Best Restaurant Awards 2022 παράδοση, που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει από την ίδια οικογένεια, στο κέντρο της Αθήνας.

Σας υποσχόμαστε ότι θα δοκιμάσετε το πιο νόστιμο κι ελαφρύ λαχματζούν, το πιο κιμπάρικο και δυνατό πεϊνιρλί με κόκορα κρασάτο, πρωτότυπες χειροποίητες πίτες, πολυπολιτισμικές σούπες και χειροποίητα γλυκά με άρωμα Ανατολής, με τη συνοδεία, λευκών, ροζέ κι ερυθρών κρασιών φυσικής καλλιέργειάς. Συνδυασμός μοναδικός στην πόλη. Εγχείρημα εξίσου μοναδικό, γεύσεις που ξεχωρίζουν.

Aν το όνομα «Feyrouz» σας φαίνεται οικείο και κάπου το έχετε ξανακούσει, οι λόγοι είναι τουλάχιστον δύο: ο ένας η τραγουδίστρια Feyrouz, γνωστή ως «ψυχή του Λιβάνου». Ο δεύτερος το ιδιαίτερα πετυχημένο εγχείρημα της οικογένειας Κιλτσικσή, που έχει κατακτήσει την Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 2014. Το λεβαντίνικο street food εστιατόριο, ονομάστηκε «Feyrouz» από το όνομα της μητέρας και μαγείρισσας της οικογενείας, Feyrouz – Ελένης Κιλτσικσή, που γεννήθηκε στην Αντιόχεια και μένει στου Ζωγράφου κι εδώ κι εννέα χρόνια έχει συγκινήσει πολλούς λάτρεις του street food κι όχι μόνο, με την ιδιαίτερη κουζίνα του. Η μεγάλη επιτυχία του πρώτου καταστήματος της Αθήνας, με τις αλμυρές γεύσεις, οδήγησε το 2019 στη λειτουργία και του δεύτερου στην πρωτεύουσα, αυτού με τα γλυκά και τα κρασιά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 125 & Νικηφόρου Φωκά 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251773

Γυράδικο Χρήστος

giradiko-christos1.jpg?v=0

Σίγουρα, οι Θεσσαλονικείς ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το καλό φαγητό. Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μας, εδώ και χρόνια, το «Γυράδικο Χρήστος», ένα αγαπημένο food spot για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι που αποτελεί σήμα κατατεθέν για γενιές και γενιές.

Άνοιξε τις πύλες του το 2007 στη Νεάπολη και το 2011 στο κέντρο της πόλης -στην Kαμάρα- και από τότε έχει πραγματικά αποτελέσει την καλύτερη γρήγορη και βολική διατροφική συνήθεια για ατελείωτες γενιές φοιτητών, εργαζομένων και γενικά κατοίκων τόσο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όσο και της Νεάπολης.

Αναμφίβολα, το «Γυράδικο Χρήστος», αποτελεί σταθερή μας επιλογή για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα οι ποιοτικές πρώτες ύλες του, καθώς ο ίδιος διαθέτει μονάδα παραγωγής στην περιοχή του Τιτάν και έτσι είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τι τρώμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…ανάμεσα στα δυνατά του σημεία σίγουρα τοποθετούμε τις πεντανόστιμες γεύσεις του, τις γενναιόδωρες και χορταστικές μερίδες του και φυσικά τις προσιτές του τιμές. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ελ. Βενιζέλου 56, Νεάπολη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 254466, 2310 254469

Εγνατίας 150, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 633183, 2310 633185

Cong

cong1.jpg?v=0

Το «Cong», είναι μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Ένας χώρος όπου τιμάται η βιετναμέζικη κουζίνα, η οποία, αν και πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, έλειπε από την πόλη μας. Το όνομα, που στα βιετναμέζικα σημαίνει «εργάτης», εστιάζει στη συνήθεια που επικρατούσε στο Βιετνάμ, κατά την οποία οι εργάτες, επιστρέφοντας στο σπίτι τους μετά από τη δουλειά, έτρωγαν όλοι μαζί, με την οικογένειά τους, γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι. Αυτό μας καλεί, να κάνουμε και στο χώρο του!

Το «Cong», άνοιξε στο νούμερο 9 της Προξένου Κορομηλά, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2023 και είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση πως μπαίνει σε ένα σπίτι.

Στο χώρο συνυπάρχουν το ξύλο, το νερό, το μέταλλο, η φωτιά και η γη, τα πέντε στοιχεία τη φύσης που σημασιοδοτούν τη δημιουργία, ενώ σε κάθε μπουκιά, είναι ευκρινής η γευστική ισορροπία, όσο ο πελάτης γίνεται κοινωνός της εμπειρίας, στο μεγάλο τραπέζι του «Cong», που συμβάλει στο να γίνει η φιλοσοφία του, πράξη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 9, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944290299

Oyiros του Θερμαϊκού

oyiros6.jpg?v=0

Στη Στρατηγού Καλλάρη, μία ανάσα από τη θάλασσα, πολύ κοντά στο Λευκό Πύργο, θα βρεις ένα street food με όλες τις κλασσικές επιλογές, που ξεχωρίζει για την καλαισθησία του χώρου του, τη θέα του και τις προτάσεις του καταλόγου του, το «Oyiros του Θερμαϊκού».

Με όνομα που έχει φτιαχτεί για να διαβάζεται σωστά κι εύκολα από τους επισκέπτες της πόλης – μα, επιτέλους, να και κάποιος που το σκέφτηκε! – εγγυάται γεύματα όπως αυτά που θα βρεις σε πολλά άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης, με θέα ωστόσο που είναι πραγματικά… δροσιστική και ιδανική για καλοκαίρι.

Η Λεωφόρος Νίκης χωρίζει, κυριολεκτικά, το «Oyiros του Θερμαϊκού» από την προμενάδα της παραλιακής και το κατάστημα βρίσκεται στον όμορφο, πράσινο δρόμο της Καλλάρη, που ειδικά το καλοκαίρι είναι από τις καλύτερες επιλογές για έξοδο για φαγητό.

Μας άρεσε πολύ και μας δρόσισε η πράσινη σαλάτα, με σως εσπεριδοειδών, ζουμερή και νόστιμη, ενώ ξεχωρίζει και η σαλάτα «Οyiros», με πλούτο υλικών – μέσα σε αυτά πράσινο μήλο, ρόδι και βαλσάμικο ροδιού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Στρατηγού Καλλάρη 1
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 238836

Food Plaza

food-plaza13.jpg?v=0

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Food Plaza» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους καλοφαγάδες της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζει το μενού του με λιχουδιές για όλα τα γούστα. Και πάντα με αγάπη, μεράκι, διάθεση και χαμόγελο, είτε απολαύσετε τις νόστιμες προτάσεις του «Food Plaza» στον χώρο του, είτε στον δικό σας με delivery.

Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης στην Πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξη τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κόσμος γεμίζει τα τραπέζια του «Food Plaza», προκειμένου να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του.

Όταν λέμε ότι στο «Food Plaza» μπορεί κανείς να βρει ό,τι τραβάει η όρεξη του το εννοούμε. Και όλα κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα της ποιότητας, των πρώτων υλών και της εξυπηρέτησης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 16, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 451400

Black Dagger

black-dagger1.jpg?v=0

Το burger θεωρείται το σήμα κατατεθέν του street food και στην Ελλάδα έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σημαντικά και το συναντάμε σε εξαιρετικές εκδοχές σε χώρους που εξειδικεύονται στην παρασκευή του. Το «Black Dagger» είναι ένας τέτοιος χώρος, όπου το burger το συναντάμε στα καλύτερα του. Ένα street food στέκι με φεστιβαλική διάθεση, που προσφέρει αυθεντικά burgers σε κλασικούς και πιο ευφάνταστους συνδυασμούς.

Ιδιαίτερα αγαπητό στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, το «Black Dagger» τράβηξε τα βλέμματα σε μεγαλύτερη κλίμακα, όταν τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Burger Fest της Αθήνας. Δημιουργώντας το, περίφημο πλέον, Brooklyn Burger, εκπροσώπησε τη Θεσσαλονίκη κι ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα με μία πρόταση που έκανε αίσθηση και τράβηξε τα βλέμματα μαζί με τους γευστικούς κάλυκες των παρευρισκόμενων.

Το «Black Dagger» δημιουργήθηκε το 2019 από μια ομάδα νέων, δημιουργικών ανθρώπων, όταν για χάρη της αγάπης τους για τα burgers άλλαξαν όνομα και διάσταση στο ήδη υπάρχον «Μπες στο Ψητό», που λειτούργησε με εξίσου μεγάλη απήχηση από το 2010 έως το 2019. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 16, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 602220

Μοναδικό Μeat House

monadiko-meat-house1.jpg?v=0

Το «Μοναδικό Meat House», στο νούμερο 36 της οδού Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία, έχει τη δική του ιστορία, που ουσιαστικά ξεκινά περίπου 43 χρόνια πριν. Έχοντας ξεκινήσει το 1980 ως ένα μικρό ψητοπωλείο – γυράδικο στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, με το όνομα «Ο Γιώργος», συνεχίζει την πορεία του στη σημερινή του τοποθεσία από το 2011, ως το σημείο με τον καλύτερο γύρο στην ευρύτερη περιοχή κι όχι μόνο.

Ιδιοκτήτης σήμερα ο Ανέστης Παναγιωτίδης, που πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του, Γεώργιο, ιδρυτή του πρώτου καταστήματος, ο οποίος εξακολουθεί να βοηθά σχεδόν καθημερινά στην επιχείρηση. Βασικό χαρακτηριστικό κι αυτό που έχει κάνει την τελευταία διάσημη, ο δικός τους, χειροποίητος γύρος, το φιλικό και σταθερό προσωπικό και η επιμονή στην ποιότητα, που μένει αδιαπραγμάτευτη όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι φορές που μία δημιουργική ιδέα μπορεί να εμπνεύσει μία επόμενη κι αυτό ακριβώς έγινε με το «Μοναδικό Meat House», λίγο πριν τα εγκαίνιά του ως νέου καταστήματος, το 2011. Αναφερόμαστε στο όνομα, στην ιδέα την οποία είχε ο Ανέστης Παναγιωτίδης όταν, παρακολουθώντας τηλεόραση, διάβασε κάπου τη φράση «μοναδικές γεύσεις». Έτσι αποφάσισε, να ονομάσει το νέο κατάστημα «Μοναδικό», συνεχίζοντας την παράδοση που ο πατέρας του είχε ξεκινήσει 31 χρόνια πριν, στην περιοχή της Τούμπας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προφήτη Ηλία 36, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 308318

Ο Δάσκαλος της Κάλλας

daskalos-tis-kallas4.jpg?v=0

Μαύρος χοίρος σε μία καντίνα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης; Ναι, γίνεται. Και θα τον βρούμε στο «Δάσκαλο της Κάλλας», το «Food Box» που μας έχει κλέψει τις καρδιές, τα τελευταία τρία χρόνια. Στην αρχή, το όνομα μπορεί να μπερδέψει, να αναρωτηθείς ποιος μπορεί να ήταν ο «Δάσκαλος της Κάλλας» που ενέπνευσε ένα κατάστημα γεύσεων, στη Θεσσαλονίκη. Μετά, καταλαβαίνεις…

Στην οδό Μαρίας Κάλλας, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και μία ανάσα, κυριολεκτικά, από τη θάλασσα, το food box «Ο Δάσκαλος της Κάλλας» άνοιξε επίσημα το Μάιο του 2020, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα και καθημερινά προσφέρει εξαιρετικά κρεατικά, από επιλεγμένους παραγωγούς.

Με το όνομα του δρόμου, εξηγείται το ένα κομμάτι του ονόματος της καντίνας. Το δεύτερο, αφορά την άμεση συνεργασία των ανθρώπων της με το γνωστό, παλιό κι αγαπημένο οβελιστήριο «Ο Δάσκαλος», που λειτουργεί από το 1990 στην οδό Παπάφη 192 κι από το οποίο προέρχονται όλα τα κρέατα, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τις ίδιες που το έχουν καταστήσει ιστορικό, όλα αυτά τα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 15, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888005

Καντίνα της Αννούλας

kantina-tis-annoulas1.jpg?v=0

Οι Θεσσαλονικείς την ξέρουν χρόνια, την «Καντίνα της Αννούλας» και την προτιμούν κι όχι αδίκως, αφού έχει αποτελέσει σταθμό στη street food σκηνή της Καλαμαριάς, αλλά και της πόλης ολόκληρης. Μπορεί να έχει αλλάξει κάποια σημεία από το 2008 που πρωτοάνοιξε, ωστόσο κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια: η ποιότητα στα κρεατικά και ο διαρκής εμπλουτισμός του μενού, με νέα υλικά και γευστικούς συνδυασμούς. Μία οικογενειακή επιχείρηση που μετρά ήδη 15 έτη ζωής και πολλούς φανατικούς θαμώνες.

Η «Καντίνα της Αννούλας» πρωτοάνοιξε τέλη του 2008 στην Πλαστήρα, τον κεντρικό δρόμο της παραλιακής της Καλαμαριάς, ως κανονική, αυθεντική καντίνα με εκλεκτά κρεατικά.

Πρωτομάστορες κι εμπνευστές της το ζεύγος Άννας και Τάσου Κυριακίδη, κάτοικοι της Καλαμαριάς, που σέρβιραν στους πελάτες ποιοτικά κρεατικά και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες από τα χέρια της Άννας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α ,Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445184

Φάτε Σκάστε

skaste1.jpg?v=0

To ψητοπωλείο «Φάτε Σκάστε» άνοιξε στο νούμερο 24 της Βασιλέως Γεωργίου τον Ιανουάριο του 2016 κι από τότε έχει κερδίσει το δικό του φανατικό κοινό, που το προτιμά τόσο για τις εξόδους του, όσο και για τις παραγγελίες του στο σπίτι ή το γραφείο.

Οι μερίδες και τα σάντουιτς του νόστιμα και πλούσια, σε κάνουν να θέλεις να παραγγείλεις ξανά λόγω νοστιμιάς κι ας έχεις ήδη χορτάσει απόλυτα στην πρώτη παραγγελία. Για το λόγο αυτό, όταν το 2019 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της πόλης - σε ένα ιστορικό σημείο στα Λαδάδικα, εκεί όπου λειτουργούσε για δεκαετίες ο πρώην «Κατερινιώτης» - δεν χρειαζόταν και πολλές συστάσεις κι έγινε αμέσως αγαπημένος προορισμός για λάτρεις των καλοψημένων κρεατικών.

Ο Στέργιος και η Λία, δημιούργησαν το «Φάτε Σκάστε» θέλοντας να προσφέρουν στον κόσμο ό,τι καλύτερο σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εγχώριους παραγωγούς και προϊόντα που παρασκευάζονται καθημερινά κι εξ’ ολοκλήρου επί τόπου στο κατάστημα, όπου και ψήνονται αποκλειστικά στα κάρβουνα, για να έχουν τη νοστιμιά που οι ίδιοι επιθυμούν. Σε αυτό εστίασαν κι αυτό κάνουν από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τις πόρτες τους, οπότε και μας έδωσαν να δοκιμάσουμε τις νόστιμες σούβλες τους, τις πανσέτες, τα λουκάνικα, τα μπιφτέκια, τις τηγανητές πατάτες τους, τις δροσερές σαλάτες. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Βασιλέως Γεωργίου 24
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 869154

Πολυτεχνείου 51, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 522733

Pauls Burger

pauls-burger1.jpg?v=0

Το Μάρτιο του 2023, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο νούμερο 38 της Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων), ένα δυνατό δίδυμο κόρης και μητέρας που αγαπούν το φαγητό και ειδικά τα burgers, άνοιξε το δικό του street food στέκι, το «Paul’s Burger». Μία σειρά από αμερικάνικου τύπου smash burgers, με μοσχαρίσιο κιμά, χειροποίητες πίκλες και φρεσκοκομμένο cheddar, αλλά και νόστιμες σαλάτες και ποικιλία σε finger food, μας περιμένουν καθημερινά, για να τα δοκιμάσουμε!

Το «Paul’s Burger» πήρε το όνομά του από την πολωνικής καταγωγής Πωλίνα Μαγδαληνή Βοκλάβεκ, τη μητέρα της Τζούλια Βοκλάβεκ. Γνωστές ως Paul και Ju, είναι μητέρα και κόρη, με τη Ju να είναι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Μαζί φροντίζουν για τις καλύτερες πρώτες ύλες και την ταχύτατη κι άψογη εξυπηρέτησή μας καθημερινά, έχοντας επιλέξει για προϊόν τους, κάτι που σπάνια βρίσκει κανείς στη Θεσσαλονίκη.

Η φιλοσοφία τους, καλύπτει δύο βασικούς άξονες: το «love at first burger» (σ.σ. «έρωτας με το πρώτο burger») και το «skinny people are easy to kidnap, stay safe, eat burgers» (σ.σ. «οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι, είναι πιο εύκολο να απαχθούν, μείνετε ασφαλείς, τρώτε burgers»). Με χιούμορ και με φρέσκες ιδέες, μας υποδέχονται καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 38, πρώην Ανθέων
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 421322

Το Μυρμήγκι

to-mirmighki1.jpg?v=0

Στο νούμερο 8 της Κωνσταντινουπόλεως, λειτουργεί ένα μικρό, αλλά περιζήτητο μαγαζάκι, που οι εμπνευστές του ονόμασαν «Το Μυρμήγκι». Ο ελαχίστων τετραγωνικών μέτρων χώρος του, μοιάζει με old school καντίνα, είναι πολύχρωμος και αγαπιέται πολύ κι από πολλούς κι ο λόγος είναι… απλός και τριπλός: οι τρεις μοναδικές μεν, πολύ νόστιμες δε προτάσεις του σε βραστό λουκάνικο, το αυθεντικό, βραστό λουκάνικο που όλοι έχουμε ως γευστική μνήμη, από τα παιδικά μας ήδη χρόνια.

«Το Μυρμήγκι», ονομάστηκε έτσι αφενός λόγω… τετραγωνικών, αφετέρου γιατί ως χώρος δουλεύει πραγματικά πολύ, από την αρχή ήδη της λειτουργίας του.

Με λουκάνικο βασισμένο σε μία οικογενειακή συνταγή από το 1963, αποτελεί την ιδανική στάση για ένα νόστιμο γεύμα στο χέρι και θα σας κάνει να θέλετε να δοκιμάσετε ξανά και ξανά! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 8
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 820300

Σωκράτης Grill

sokratis-grill-1.jpg?v=0

Εδώ και 40 χρόνια λειτουργεί το ψητοπωλείο στο νούμερο 8 της Γυμνασιάρχου Στεφάνου στη Χαριλάου και τα τελευταία πέντε, στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη που, όντας στο χώρο χρόνια, λειτουργεί το σημερινό «Σωκράτης Grill» με μεράκι και πείρα στις σούβλες και το ψήσιμο. Η ποικιλία του μενού είναι πολύ μεγάλη και η φιλοσοφία είναι, πάντα, μία: η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών, που φτάνουν εδώ από όλες τις περιοχές της πόλης.

Για πολλούς Θεσσαλονικείς, αυτό που έρχεται στο μυαλό όταν ακούνε το όνομα «Σωκράτης Grill», είναι οι σούβλες. Κι όχι μόνο όσων μένουν στην ευρύτερη περιοχή της Χαριλάου. Στον όμορφο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του, το έμπειρο και πρόθυμο προσωπικό του, δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό, για να φτάσει σε εσάς, το καλύτερο και ποιοτικότερο γευστικό αποτέλεσμα, με γνώμονα πάντα, την αρτιότερη εξυπηρέτησή σας.

Οι σούβλες, είναι ο λόγος που έρχονται ως εδώ πελάτες, ακόμη κι από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, για να δοκιμάσουν το καλοψημένο κοτόπουλο, το λαχταριστό κεμπάπ, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι, στα οποία το κατάστημα, εξειδικεύεται εδώ και χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γυμνασιάρχου Στεφάνου 8, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 253885

Mano à Mano

mano-a-mano1.jpg?v=0

Το «Mano à Mano», στο Νέο Ρύσιο, είναι περιζήτητο, όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε πολλούς Θεσσαλονικείς κι άλλους, που κάνουν μία στάση εδώ για να δοκιμάσουν κάποια από τα πιο γευστικά burgers κι άλλες street food επιλογές. Ό,τι και να δοκιμάσετε είναι φρέσκο, επιλεγμένο και σας το προσφέρουν με το δικό τους τρόπο, με αγάπη και με όλη τους την τέχνη! Ειδικά για το καλοκαίρι, δοκιμάστε οπωσδήποτε και τα παγωτά – έκπληξη σε ξυλάκι, που επίσης θα βρείτε εντός!

Το «Mano à Mano» άνοιξε το 2019 από το Μάνο και την Κατερίνα, που βάζοντας όλο τους το μεράκι και την εμπειρία από το χώρο της εστίασης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσφέρουν κάτι δημιουργικό και νόστιμο. To Μάρτιο του 2024, η Λαμπρινή γίνεται συνιδιοκτήτρια, αναλαμβάνει το τιμόνι του καταστήματος κι ως Chef βγάζει ένα νέο, δημιουργικό και φρέσκο μενού.

Ο κατάλογος του «Mano à Mano» δίνει τη δυνατότητα για μοναδικά γευστικά ταξίδια, πάντα με φρέσκα υλικά, που «δένονται» μεταξύ τους με προσοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σ. Βεζυρτζή 11, Νεο Ρύσιο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23921 15300

Oι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους

oi-vlachoi-1.jpg?v=0

Με μία φιλοσοφία του κυμαίνεται ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες γεύσεις, το ψητοπωλείο «Οι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους», στο νούμερο 79 της Καραολή & Δημητρίου, στον Εύοσμο, δεν θα μπορούσε παρά να ξεχωρίζει, από όλα τα άλλα της περιοχής του κι όχι μόνο. Eπτά χρόνια τώρα, προσφέρει ό,τι δεν θα βρείτε πουθενά αλλού: αυθεντικές βλάχικες συνταγές σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εκλεκτούς, ντόπιους παραγωγούς της Μακεδονίας και με την αποκλειστικά δική του τεχνογνωσία, που προσφέρει ένα αποτέλεσμα, γευστικά και ποιοτικά, άρτιο! Είναι η καλύτερη πρόταση για οικογενειακά γεύματα ή για επισκέψεις με την παρέα σας και δεν αποκλείεται να τη δούμε, στο εγγύς μέλλον και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το ψητοπωλείο «Οι Βλάχοι και οι Νοστιμιές τους», είναι από τα αγαπημένα του Ευόσμου και της δυτικής Θεσσαλονίκης εν γένει και είναι ένα σημείο που προσελκύει κόσμο κι από όλη την πόλη, χάρη στις μοναδικές του προτάσεις, που παρασκευάζονται με αποκλειστικά δική τους τεχνογνωσία.

Το ντεκόρ του καταστήματος λιτό, με ξύλινη επένδυση στους τοίχους και παραδοσιακά υφαντά να συμπληρώνουν τη διακόσμηση, προδιαθέτει για ό,τι θα βγει στο τραπέζι σας. Πέρα από τις καρέκλες με ξύλο και ψάθα, μία σειρά από πιο ψηλά τραπέζια και σκαμπό στο ίδιο ύφος, σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε διαφορετικές οπτικές γωνίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον όμορφο εξωτερικό χώρο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 79, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759965

Ψητοπωλείο Γκέντζος

psitopolio-gkentzos1.jpg?v=0

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει από παρέες ή γνωστούς σας για ένα μοναδικό ψητοπωλείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στην εστίαση της πόλης, δυτικά. Το όνομά του… Ψητοπωλείο Γκέντζος και αν δεν έχετε καταφέρει να δοκιμάσετε τις γεύσεις του, τότε προσθέστε το στις άμεσες γευστικές σας περιπλανήσεις.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1999. Πρωτεργάτης της ο Χρήστος Γκέντζος, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια τόσο στις υπηρεσίες του ψητοπωλείου όσο και στη φιλοσοφία του. Πλέον, έχουν εισέλθει δυναμικά στην επιχείρηση οι γιοι του, Κυριάκος και Μιχάλης, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν τα standards του καταστήματος ψηλά, αλλά και για να τα θέσουν και ακόμη ψηλότερα!

Και είναι πράγματι ένας αγώνας, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολα να μην διαπραγματεύεσαι την ποιότητα των προϊόντων σου στις μέρες μας. Στο Ψητοπωλείο Γκέντζος όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα είναι χειροποίητα και οι προμηθευτές των πρώτων υλών είναι κορυφαίοι στο είδος τους. Πιστοί στις αξίες τους και τη φιλοσοφία τους εδώ και 25 χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θερίσσου 1, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 720877

Γυροπλάτανος

giroplatanos1.jpg?v=0

Στο νούμερο 1 της οδού Αμπελώνων, στην Ξηροκρήνη, βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες ένας μεγάλος γεροπλάτανος, που προσφέρει απλόχερα τη σκιά του κι από αυτόν, εμπνεύστηκαν το όνομα του καταστήματός τους, οι ιδιοκτήτες του «Γυροπλάτανου», το ζευγάρι Νίκος Κουρκούτης κι Αντωνία Μπέτζιου. Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, έδωσαν στην επιχείρησή τους ένα όνομα που εύκολα μένει στη μνήμη και φροντίζουν καθημερινά, να προσφέρουν τα πιο εκλεκτά κρεατικά, σε κόσμο που φτάνει ως εδώ, από όλη τη Θεσσαλονίκη. Γνωστός για τις γενναίες μερίδες του και το ιδιαίτερα πλούσιο μενού του, ο «Γυροπλάτανος» είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα street food σημεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο «Γυροπλάτανος», άνοιξε το 2012. Οι ιδιοκτήτες του, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης, θέλησαν να προσφέρουν το κατεξοχήν περιζήτητο είδος street food της ελληνικής κουλτούρας.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ο ένας κι από το Τσοτύλι Κοζάνης η δεύτερη, έκαναν βασική τους φιλοσοφία το ότι… «πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι» και φρόντισαν να την τηρήσουν κατά γράμμα. Σήμερα, ο «Γυροπλάτανος» είναι το κατάλληλο μέρος, για να βρει κανείς τα πιο λαχταριστά burgers σε XXL μέγεθος, νόστιμα wraps τορτίγιας σε διάφορες γεύσεις και πολλές άλλες προτάσεις, που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελώνων 1, Ξηροκρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 726900

Ψητοπωλείο Ο Στέλιος

psitopolio-o-stelios1.jpg?v=0

Πρωτοπόρο από το 2000 που ξεκίνησε να λειτουργεί, το ψητοπωλείο «Ο Στέλιος» στην Πολίχνη, εξακολουθεί να σερβίρει παράδοση και ποιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, δεν σταματάει να πρωτοπορεί και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, θέλοντας διαχρονικά να παρέχει ό,τι καλύτερο στους πελάτες του.

Εκλεκτά κρεατικά στα κάρβουνα αποτελούν τη βάση της κουζίνας του ψητοπωλείου «Ο Στέλιος», που είναι από τους πρώτους που έβαλε τον γύρο στα κάρβουνα, έβαλε στα σάντουιτς φρέσκιες τηγανητές πατάτες και έψησε την πίτα για τα τυλιχτά του στα κάρβουνα. Σήμερα, πρωτοπορεί, όντας ένα από τα πρώτα καταστήματα της Βορείου Ελλάδος στο οποίο θα βρει κανείς γεύματα χωρίς γλουτένη.

Οι γεύσεις στο ψητοπωλείο «Ο Στέλιος» είναι παραδοσιακές, απλές και αυθεντικές και η βάση για αυτές είναι η επένδυση στην πρώτη ύλη. Η ομάδα του ψητοπωλείου επιλέγει τα καλύτερα κρεατικά από κάθε περιοχή -αιγοπρόβατα από τη Λάρισα, ένα μέρος των χοιρινών από την Πιερία και μαύρο χοίρο από πιστοποιημένη φάρμα της Χαλκιδικής- και κάνει μόνη της την προετοιμασία προτού μπουν στη σχάρα ή στη σούβλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 40, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 603620

Loader