Άγιος Ιωάννης Σερρών: Απόψε η γιορτή της μπακάλικης πιπεριάς

Στο πλαίσιο της γιορτής, μεταξύ άλλων θα λάβουν χώρα παραδοσιακά ψυχαγωγικά δρώμενα

- Newsroom

Κάθε Σεπτέμβριο, οι αγρότες του Αγίου Ιωάννη Σερρών μάζευαν από το χωράφι τις πιπεριές τους και τις πήγαιναν στον μπακάλη για να τις κάνει τουρσί. Με τα χρόνια η πιπεριά του Αι Γιάννη κληρονόμησε το επίθετο μπακάλικη, προσδιορίζοντας έτσι την ταπεινή καταγωγή της, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο παραγωγός Πέτρος Άτσαλος.

Σήμερα, η μπακάλικη πιπεριά του Αγίου Ιωάννη Σερρών είναι ένα ποιοτικό αγροτικό προϊόν με ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά που σερβίρεται ψητή, τηγανητή, μαγειρευτή ή ακόμη και ωμή στη σαλάτα. Η φήμη της και η ζήτησή της αυξάνεται κάθε χρόνο και για το λόγο αυτό η παραγωγή εξελίσσεται και προστίθενται νέοι καλλιεργητές. «Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι τοπική και από σπόρους των προπαππούδων μας», αναφέρει ο κ. Άτσαλος. «Οι πιπεριές μας συλλέγονται αρκετά συχνά μέσα στην εβδομάδα και κόβονται όταν φτάσουν τα 5-6 εκατοστά, ώστε να μη σκληραίνουν, να είναι γλυκές και να περιέχουν λιγότερη καψαϊκίνη, στη συνέχεια τις συσκευάζουμε αναγράφοντας τον τόπο και το όνομα του παραγωγού, καταλήγει ο κ. Άτσαλος.

Απόψε στον Άγιο Ιωάννη Σερρών, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η 9η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς. Στο πλαίσιο της γιορτής, μεταξύ άλλων θα λάβουν χώρα παραδοσιακά ψυχαγωγικά δρώμενα, ενώ πρωταγωνίστρια των εδεσμάτων που θα γευτούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, θα είναι φυσικά η μπακάλικη πιπεριά.

Πηγή: ΕΡΤ

Loader