Θεσσαλονίκη - Ευκαρπία: Συναγερμός για τον στρεπτόκοκκο - Κλειστά αύριο 5 σχολεία - Θετικά 9 παιδιά και 6 ενήλικες
Ο Δήμος Παύλου Μελά επιβεβαιώνει τα 15 νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου - Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το συνέδριο του Alba Graduate Business School στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών
- Newsroom
Οι αρχές, οι αξίες και οι προοπτικές του Servant Leadership αναδείχθηκαν στο Thessaloniki Future Leaders Lab Learning Conference 2025 του Αlba Graduate Business School, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη.
Στην εκδήλωση, που ήταν εμπνευσμένη από τη φράση ενός εκ των ιδρυτών του ALBA και πρωτοπόρου στην εμπέδωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας, Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου “έχουμε όλοι χρέος σποράς”, αναδείχθηκαν ακαδημαϊκές αλλά και πρακτικές προσεγγίσεις και τα οφέλη της “ηγεσίας ως υπηρεσία”.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Πρύτανη του Κώστα Αξαρλόγου και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα, οι οποίοι εστίασαν στις διαρκείς αλλαγές και τις αντίστοιχες ανάγκες που δημιουργούνται στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτές μπορούν να απαντηθούν αναπτυξιακά, ισόρροπα και βιώσιμα μέσα από το μοντέλο νοοτροπίας στελεχών και λειτουργίας οργανισμών που βλέπει την ηγεσία ως υπηρεσία.
Ακολούθησε masterclass με θέμα τα χαρακτηριστικά του ταπεινού ηγέτη, από τον Δρ. Παύλο Βλάχο, καθηγητή και κάτοχο της ακαδημαϊκής έδρας Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου στη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΑLBA. Ακολούθως, η Ιστορικός και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Δρ Αδελαΐς Ισμυρλιάδου ανέπτυξε εισήγηση με θέμα “ο ευεργετισμός στην Ελλάδα”.
H πρώτη θεματική, με συντονιστή τον κ. Αξαρλόγου και τίτλο “η παρακαταθήκη του ηγέτη” αποτύπωσε το πώς η διαχρονική παρακαταθήκη του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου συνεχίζει να εμπνέει στελέχη και τη λειτουργία επιχειρήσεων και οργανισμών αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Για το έργο της Ακαδημαϊκής έδρας Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος’ και για τους τρόπους που φορείς και επιχειρήσεις λειτουργούν με κατεύθυνση την προσφορά προς την κοινωνία μίλησαν ο Δρ Παύλος Βλάχος, ο διευθυντής του Εργοστασίου Θεσσαλονίκης της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Βασίλης Στρουγγάρης και η διευθύντρια του τομέα “Άνθρωπος και Κοινωνία” της
ΧΑΝΘ, Αρίστη Τζώνη.
Η δεύτερη θεματική, με τίτλο “Πρωτοβουλίες και Συνέργειες για Μάθηση, Μαθησιμότητα, Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Απασχολησιμότητα” με συντονίστρια τη διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ, Ντόρα Οικονόμου. Ομιλητές ήταν ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Οικοσυστήματος του ThessINTEC Nίκος Κατσιαδάκης, ο Διευθυντής Κατάρτισης και Ανάπτυξης ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, Ηρακλής Σιούλης και ο Αν. Καθηγητής Οικονομίας της Εργασίας και Πολιτικών Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δρ Μιλτιάδης Σταμπουλής, οι οποίοι εστίασαν σε παραδείγματα που εστιάζουν στη σύνδεση του ανθρώπινου δυναμικού με την
επιχειρηματική κοινότητα και την αγορά εργασίας, καθώς και στην προσφορά στην ευρύτερη κοινωνία.
Στις στρατηγικές ανθρωποκεντρικής οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασε η τρίτη θεματική με τίτλο “Οργανωσιακές Πρακτικές για την ανάπτυξη κουλτούρας που προωθεί τη νοοτροπία προσφοράς” και συντονιστή τον Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων του ΟΛΘ και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος-Παράρτημα Βορείου Ελλάδος, Νίκο Μπίρη.
Για τη δημιουργία οργανωσιακής κουλτούρας με κατεύθυνση την προσθήκη αξίας στους οργανισμούς και το δυναμικό τους αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, μίλησαν η HR Manager του Achilleion Νεφρολογικού Κέντρου, Αντωνία Δημητριάδου, ο Compensation & Benefits Manager της ΚLEEMANN Πέτρος Μπέλλης, η Δέσποινα Παπαδοπούλου, People Operation Lead της Welocalize και o HR Organizational Development Manager της Alumil, Οδυσσέας Χρυσικόπουλος.
Στην τέταρτη και τελευταία θεματική, που είχε τίτλο “Η Ηγεσία ως Υπηρεσία μέσα από τη ματιά της Generation Z” και συντονίστρια τη Χριστίνα Γεωργάκη, δικηγόρο, ιδρύτρια της Δικηγορικής Εταιρίας “Γεωργάκη και Συνεργάτες” και υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστήμιου Warwick, ακούστηκαν οι απόψεις των νέων, φοιτητών και μελλοντικών στελεχών διοίκησης.
Με διαδραστικό τρόπο παρουσιάστηκαν έρευνες και καταγράφηκαν οι απόψεις του κοινού όπως και εκπροσώπων της ίδιας της γενιάς για τα “θέλω” και τις αξίες τους τους, τις κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις και το πώς θέλουν και προσεγγίζουν οι ίδιοι την έννοια της ηγεσίας, βάζοντας σε κεντρική θέση την προσφορά και την ενσυναίσθηση.
Στο πάνελ συζήτησαν η ψυχολόγος - νευροψυχολόγος Κατερίνα Χατζηκαλλία - Κουνιάκη, η τελειόφοιτος τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Αθηνά Τζιογκίδου, ο οικονομολόγος και στέλεχος εταιρίας ενέργειας, Δημήτρης Αρχοντής, ο Βασίλης Ντίνας-Πηλείδης, στέλεχος Δημιουργικού διαφημιστικής εταιρίας και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ερευνητής και μέλος της φοιτητικής διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας IGEM, Κύρος Παπαμανώλης.
To συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δεύτερης τάξης του προγράμματος Thessaloniki Future Leaders Lab: Learnability for Employability.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του τμήματος Executive Development του Alba, που προσφέρεται σε φοιτητές των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη Οργανισμών με ισχυρό αποτύπωμα στην οικονομία και στην κοινωνία και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των φοιτητών με οριζόντιες δεξιότητες, καθώς και στη σύνδεση και διασύνδεσή τους με την επιχειρηματική κοινότητα και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας.
Ο Δήμος Παύλου Μελά επιβεβαιώνει τα 15 νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου - Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά
Σαν σήμερα, στις 22 Μαΐου του 1963, ο τότε βουλευτής της ΕΔΑ τραυματίστηκε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού στο κέντρο
Δωρεάν οι… βουτιές για όλους για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού της πισίνας και της συντήρησης του μηχανολογικού-ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
Λαμπαδηδρομία, Επιμνημόσυνη Δέηση και τρισάγιο στο Πάρκο Μνήμης Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού