Apallou Bar Ristorante Italiano: Το αγαπημένο στέκι της Μητροπόλεως, φορά τα … ιταλικά του!

Νέα εποχή, με στροφή στις ιταλικές γεύσεις

Μετά από είκοσι χρόνια πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το εμβληματικό “Apallou” ενηλικιώθηκε, ανανεώθηκε και φόρεσε τα … ιταλικά του. Τα αδέρφια Γιάννης και Γιώργος Μητράκος, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά της εστίασης, αποφάσισαν πως ήρθε η στιγμή να δώσουν νέα πνοή στο αγαπημένο all day bar restaurant της Μητροπόλεως. Το αποτέλεσμα είναι το “Apallou Bar Ristorante Italiano”, ένας χώρος γεμάτος ενέργεια, που παντρεύει την ιταλική φιλοσοφία με το σύγχρονο αστικό ρυθμό της πόλης.

apallou-2.jpg?v=0

Η αλλαγή, δεν ήταν απλώς αισθητική. Το “Apallou” απέκτησε νέα ταυτότητα, που στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: την αυθεντικότητα της ιταλικής γεύσης και την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, με μια πιο “ευρωπαϊκή” συνολικά προσέγγιση. «Θέλουμε να φέρουμε την Ιταλία στην Ελλάδα και να είμαστε διαφορετικοί σε ό,τι κάνουμε», λένε οι ιδιοκτήτες – και πράγματι, από την πρώτη μπουκιά μέχρι την τελευταία γουλιά, το καταφέρνουν. «Στόχος μας είναι ο Έλληνας να δει την ιταλική κουζίνα με άλλο μάτι – να γευτεί τις παραδοσιακές συνταγές, να καταλάβει την αξία της ποιότητας. Και η Θεσσαλονίκη να διαθέτει χώρους αντάξιους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, ώστε ούτε οι ντόπιοι ούτε οι τουρίστες να ζηλεύουν τίποτα», τονίζουν.

apallou-3.jpg?v=0

Άλλωστε, η φιλοσοφία της ομάδας του “Apallou” (της ίδιας ομάδας που λειτουργεί το “Signiora Trattoria”, τα “Join” και το “Armonia Foods”), είναι μια εταιρική κουλτούρα βασισμένη σε τρεις πυλώνες: υγιεινή διατροφή, ιταλική κουζίνα κι εξειδίκευση στο κρέας. Το μυστικό τους; δεν κάνουν τα πάντα, κάνουν συγκεκριμένα πράγματα και τα κάνουν καλά.

Ιταλική παράδοση και σύγχρονη δημιουργικότητα

Η κουζίνα φέρει την υπογραφή του Chef Θάνου Πήχα. Chef με εμπειρία σε βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Τοσκάνης, ενώ Chef de Cuisine είναι ο Αλέξανδρος Τσομπάνογλου και manager του καταστήματος, είναι ο Περικλής Δήμας.

apallou-4.jpg?v=0
apallou-5.jpg?v=0
apallou-6.jpg?v=0
apallou-7.jpg?v=0

Στο σύνολό του το μενού τιμά την ιταλική παράδοση αλλά και τη σύγχρονη δημιουργικότητα, με πειραματισμούς και πιο “free” προσεγγίσεις, που περιλαμβάνουν επιπλέον ιταλικές κι αμερικάνικες κοπές κρέατος.

Οι πρώτες ύλες φτάνουν απευθείας από τη γείτονα χώρα: αλεύρι Caputo, ζυμαρικά Gragnano IGP, αλλαντικά Ferrarini, τοματάκια San Marzano, παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης, όλα δείχνουν την προσήλωση στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια.

apallou-8.jpg?v=0
apallou-9.jpg?v=0

Η έμφαση δίνεται στα ζυμάρια: πίτσες με έως 72 ώρες ωρίμανσης, προζυμένια φοκάτσια, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά. H ναπολιτάνικη πίτσα, signature στοιχείο του μενού, είναι φτιαγμένη στο στιλ «canotto»: λεπτή στη βάση, αφράτη και φουσκωτή στην άκρη, ψημένη σε πελώριο ιταλικό φούρνο που φτάνει τους 430°C. Στη margherita τους νιώθει κανείς την τελειότητα, ενώ η diavola με salame ventricina, είναι η «αμαρτία» που αξίζει να γευθείτε ξανά και ξανά.

apallou-10.jpg?v=0
apallou-11.jpg?v=0
apallou-12.jpg?v=0

Η pasta έχει τη δική της δυναμική: από την απλή και αριστοτεχνική pomodoro e basilico, μέχρι την αυθεντική καρμπονάρα με ριγκατόνι, κάθε πιάτο “φωνάζει” Ιταλία. Εάν προτιμάτε κρέας, δοκιμάστε το saltimbocca alla Romana με prosciutto crudo και φασκόμηλο ή τα polpette, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με γαλάκτωμα πάπρικας, που αναδεικνύουν την comfort πλευρά της κουζίνας. Τέλος, “επιβάλλεται” να δοκιμάσετε την κλασική cacio e pepe, που ολοκληρώνεται μπροστά στον πελάτη μέσα σε ολόκληρη κεφαλή παρμεζάνας!

apallou-13.jpg?v=0
apallou-14.jpg?v=0

Και φυσικά, το αποκορύφωμα και το καλύτερο κλείσιμο ενός γεύματος: το θρυλικό tiramisù. Σερβίρεται a la table μπροστά σας και η αφράτη κρέμα mascarpone, η σκόνη espresso και τα savoiardi, που λιώνουν στον ουρανίσκο, είναι από μόνα τους, ένας λόγος να επισκεφθεί κανείς το “Apallou”. Το ίδιο και το χειροποίητο gelato. που αλλάζει γεύση κάθε 10 ημέρες και σερβίρεται επίσης διαδραστικά.

apallou-15.jpg?v=0
apallou-16.jpg?v=0
apallou-17.jpg?v=0
apallou-18.jpg?v=0

Μία walk in κάβα κι ένα aperitivo bar

Η ατμόσφαιρα του χώρου, με τις αρχιτεκτονικές πινελιές του Ζήση Παπαμίχου, εντυπωσιάζει και συμπληρώνει την εμπειρία. Κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις, διακόσμηση που συνδυάζει μάρμαρο και ξύλο, ένα walk-in κελάρι με περισσότερες από 200 ετικέτες κρασιών – κυρίως ιταλικών, αλλά κι επιλεγμένων ελληνικών - που σας δίνει τη δυνατότητα ξενάγησης σε διεθνείς αμπελώνες μέσα από τις ετικέτες του, είναι βασικά στοιχεία του νέου χώρου.

apallou-19.jpg?v=0

Η μπάρα, σημείο αναφοράς από την πρώτη ημέρα του “Apallou”, συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτή τη φορά με aperitivi και signature cocktails, που συνοδεύουν ιδανικά κάθε σας γεύμα. Η Θεσσαλονίκη αποκτά, έτσι, το δικό της μικρό ιταλικό «σαλόνι».

apallou-20.jpg?v=0
apallou-21.jpg?v=0
apallou-22.jpg?v=0

Την ενημερωμένη κάβα, επιμελείται ο Somelier Ανδρέας Λαγούδης και το pairing κρασιού και κοκτέιλ είναι καθημερινά, μέρος της εμπειρίας.

Προχωρώντας στο μέλλον!

Για όσους γνωρίζουν το “Apallou” από τα παλιά του, αλλά και για όσους το γνωρίζουν τώρα, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν θρυλικό χώρο της πόλης που, διανύοντας τη νέα του εποχή, βρήκε τον τρόπο να παραμείνει αγαπημένο, αλλά και να εξελιχθεί.

Στην Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως, από το πρωινό μέχρι αργά τη νύχτα, η Ιταλία συναντά τη Θεσσαλονίκη στο ίδιο τραπέζι και “συνομιλούν” δημιουργικά! Κι εσείς, καλείστε να συνομιλήσετε μαζί τους!

apallou-23.jpg?v=0
apallou-24.jpg?v=0

apallou-25.jpg?v=0
apallou-26.jpg?v=0

Τip: Το Apallou Bar Ristorante Italiano” λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη & Κυριακή 09:00 – 01:00 και Παρασκευή & Σάββατο από 10:00 έως 02:00.

apallou-27.jpg?v=0

Διεύθυνση: Μητροπόλεως & Καρόλου Ντηλ 10, Κέντρο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
2310 225888

Website

Facebook

Instagram

Tik Tok

Loader