e-καφετζού: Διαβάζει το φλιτζάνι μέσω ίντερνετ

- Newsroom

five_col_5Με 10 ευρώ μπορεί ο καθένας, μέσω του διαδικτύου, να μάθει τα… μελλούμενα από το κατακάθι του καφέ που μόλις ήπιε! Πρόσφατα δημιουργήθηκε ειδικός διαδικτυακός τόπος, στον οποίο ένας συνδυασμός νέων τεχνολογιών αντικαθιστά την παραδοσιακή καφετζού.

Του Μίλτου Τρούμπαλου

Η διαδικασία είναι απλή. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, ελληνικό αποκλειστικά, όπως τονίζουν και οι δημιουργοί του site και όπως επιβάλλει η παράδοση, συνεχίζουμε με το αναποδογύρισμα του φλιτζανιού. Αφού περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, δηλαδή περίπου πέντε λεπτά, πρέπει να… φωτογραφίσουμε το φλιτζάνι και να στείλουμε τις φωτογραφίες με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είναι καλύτερα η φωτογραφική μηχανή να είναι ψηφιακή, υψηλής ευκρίνειας και οι φωτογραφίες να είναι περισσότερες από μία, προκειμένου η διαδικτυακή καφετζού να έχει καλύτερη εικόνα των προβλέψεων. Βέβαια, πριν από την αποστολή των φωτογραφιών είναι απαραίτητο να καταβάλουμε -ηλεκτρονικά πάντα- και το αντίτιμο της… υπηρεσίας. Μάλιστα, εκτός από την τιμή των 10 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει τη δοκιμαστική ανάγνωση μόνο ενός φλιτζανιού, υπάρχουν και… προσφορές για όσους επιθυμούν να έχουν μια τακτικότερη επαφή με το μέλλον τους, ή απλά πίνουν περισσότερους καφέδες. Συγκεκριμένα, διατίθεται το πακέτο των τριών προβλέψεων το μήνα με 25 ευρώ, όπως και το οικονομικότερο δίμηνο πακέτο για τους λάτρεις της καφεμαντείας, το οποίο συμπεριλαμβάνει πέντε προβλέψεις στην τιμή των 35 ευρώ!

Η πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας και οι δημιουργοί του site μπορεί να μη δίνουν εγγυήσεις για την ακρίβεια των προβλέψεών τους, αλλά τουλάχιστον υπογραμμίζουν ότι εξασφαλίζουν απόλυτη εχεμύθεια. Το μέλλον μας θα μας αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έπειτα από αναμονή κάποιων λεπτών, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας της e - καφετζούς. Εξάλλου, ο ιστότοπος συμπεριλαμβάνει δωρεάν, αυτήν τη φορά, ακριβέστατες συμβουλές για την… τελετουργία που είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί για να είναι σωστή η πρόβλεψη και καλύτερα τα αποτελέσματα! “Όταν φτιάχνουμε τον καφέ, αλλά και όταν τον πίνουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σκεφτόμαστε τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που θέλουμε να μας δείξει ο καφές. Με αυτόν τον τρόπο η προσωπική αύρα διαχέεται στο φλιτζάνι και βοηθάει στο φανέρωμα των μελλούμενων! Παράλληλα, όταν τελειώσει ο καφές, δεν τον πίνουμε μέχρι να μείνει το κατακάθι στεγνό.

Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το φλιτζάνι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο και να μην μείνει καθόλου σκούρο στο κάτω μέρος και έπειτα γυρίζουμε το φλιτζάνι ανάποδα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, το σταυρώνουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει τουλάχιστον 5 λεπτά”, συμβουλεύει χαρακτηριστικά η e - καφετζού. Τρόπος οικονομικής εκμετάλλευσης της έμφυτης αγωνίας του ανθρώπου να γνωρίζει το μέλλον, ή μία εκσυγχρονισμένη εκδοχή ενός πατροπαράδοτου εθίμου, η συγκεκριμένη “υπηρεσία” αποτελεί άλλη μία πρωτότυπη αλλά και κερδοφόρα ιδέα στον κόσμο του διαδικτύου.

Loader