Domino’s Pizza: Ασύγκριτη γεύση, που διαρκεί στο χρόνο!
Από τις Η.Π.Α. του ‘60, μέχρι τη Θεσσαλονίκη
Πρωτοπόρα γλυκά, σάντουιτς με ταυτότητα κι αρτοποιία που ξεχωρίζει!
Το ταξίδι του “Fleur”, έχει προϊστορία. Ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, το 2011, κάτω από άλλη ονομασία και σύστησε στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια νέα φιλοσοφία στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία. Σήμερα, έχοντας ωριμάσει και εξελιχθεί, η ίδια ομάδα δημιουργών κάνει, από το 2019, τα επόμενα βήματα με το “Fleur Boulangerie & Patisserie”, συνεχίζοντας το όνειρο με νέα ταυτότητα, μεγαλύτερη εξειδίκευση και την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα.
Πίσω από το “Fleur” βρίσκονται ο Pastry Chef Κωνσταντίνος Τσενικίδης – όπως ο ίδιος λέει, έχει βρει στη γαστρονομία αυτό που θέλει να κάνει σε όλη του ζωή - κι ο Στάθης Αλιμπάκης που, το 2019, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα στην οδό Δημητρίου Φωκά 6, στην Πυλαία. Από το φθινόπωρο του 2024, η οικογένεια του “Fleur” μεγάλωσε με ένα δεύτερο, boutique boulangerie αυτή τη φορά κατάστημα στην Εγνατίας 127, επίσης στην Πυλαία. Δύο σημεία που αποτελούν πλέον αναφορά για όσους αγαπούν την ποιότητα, το καλό ψωμί, τα εκλεπτυσμένα γλυκά, τον καλό καφέ και τις προσεγμένες αλμυρές δημιουργίες.
Το όνομα “Fleur” δεν είναι τυχαίο: συμβολίζει το άνθος, το πιο όμορφο και εκλεκτό σημείο ενός φυτού. Με αυτόν τον συμβολισμό, το “Fleur” επιδιώκει να αποπνέει σε κάθε προϊόν την καθαρότητα, την πρωτοτυπία και την ομορφιά. Για τους ανθρώπους του “Fleur”, πάθος για δημιουργία σημαίνει απλά “το καλύτερο”.
Η φιλοσοφία τους εμπνέεται από τη γαλλική παράδοση: γλυκά που βασίζονται στη γεύση της πρώτης ύλης και όχι στην υπερβολή της ζάχαρης. Γι’ αυτό και στην παραγωγή χρησιμοποιούνται αυθεντικές πρώτες ύλες – μονοποικιλιακές σοκολάτες, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, φρέσκα φρούτα εποχής – με αποτέλεσμα δημιουργίες που ξεχωρίζουν για την καθαρότητα και την έντασή τους.
Όλα προκύπτουν από την εμπειρία που έχουν προσφέρει, επιπλέον, σεμινάρια κι εκπαιδεύσεις με M.O.F. Chefs στην Γαλλία (σ.σ. συντομογραφία για τους «Meilleur Ouvrier de France» ή «Καλύτερους Τεχνίτες της Γαλλίας», όσους διακρίνονται, κατόπιν διαγωνισμού, από τη γαλλική κυβέρνηση και έπειτα από διετή προπόνηση, για τα προσόντα τους στην άσκηση της τέχνης τους).
Από τις βιτρίνες του Fleur περνούν αριστουργήματα ζαχαροπλαστικής, που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και την καινοτομία. Τάρτες, γλυκά, τούρτες, macaron, croissant, cookies, παγωτό gelato, αλλά και πιο κλασικά ελληνικά γλυκά, όπως τσουρέκια και πασχαλινές ή χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, ανάλογα με την εποχή, καλύπτουν μία αρκετά ευρεία γκάμα, για να καλύψετε κάθε σας ανάγκη κι επιθυμία.
Ξεχωρίζουν προτάσεις όπως η τούρτα πραλίνα με dacquoise φουντουκιού και mousse πραλίνας φουντουκιού, η τάρτα φυστίκι & σμέουρο με compote κόκκινων φρούτων, αλλά και το αυθεντικό gelato σε 12 γεύσεις, φτιαγμένο από φρέσκες πρώτες ύλες, με υφή τόσο πλούσια, που χαρίζει μια εμπειρία απόλυτα ιταλική.
Το “Fleur” δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αρτοποιία, με ψωμιά από φυσικό προζύμι και μεθόδους αργής ωρίμανσης, που ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν. Από το μοναστηριακό ψωμί και το ψωμί ζέας, μέχρι την παραδοσιακή τσιαπάτα, όλα φτιάχνονται καθημερινά με σεβασμό στην παράδοση και με γνώμονα την ποιότητα.
Παράλληλα, αρτοποιήματα όπως πιροσκί, πίτσες, πεϊνιρλί και κρουασάν αποτελούν καθημερινή επιλογή για εκατοντάδες πελάτες, ενώ οι πίτες με φέτα και ελαιόλαδο ή τα κριτσίνια με διαφορετικές γεύσεις, αναδεικνύουν τη φροντίδα που δίνεται ακόμα και στις πιο απλές προτάσεις.
Ιδιαίτερη θέση στον κατάλογο του “Fleur” κατέχουν τα σάντουιτς, που παρασκευάζονται με ψωμί φοκάτσια ψημένο κάθε πρωί στο εργαστήριο. Οι γεύσεις τους είναι αποτέλεσμα χειροποίητων κρεμών και επιλεγμένων αλλαντικών: παστράμι, χοιρινό με δενδρολίβανο, καπνιστή γαλοπούλα με πάπρικα, ιταλικό προσούτο, μορταδέλα με φιστίκι, μοτσαρέλα κι εκλεκτές γραβιέρες. Το αποτέλεσμα; Προτάσεις σε σάντουιτς που ξεχωρίζουν σε γεύση και ποιότητα, από ό,τι άλλο έχετε δοκιμάσει!
Και στα δύο καταστήματα, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό, καφέ ή ένα ελαφρύ γεύμα στον εξωτερικό χώρο, με άνετη πρόσβαση και parking, κοντά στην περιφερειακή οδό. “Το Fleur” λειτουργεί καθημερινά, από νωρίς το πρωί, προσφέροντας μια ολόκληρη εμπειρία που συνδυάζει γεύση, ποιότητα και φιλοξενία.
Το “Fleur Boulangerie & Patisserie” δεν είναι απλώς ένα ζαχαροπλαστείο ή φούρνος, αλλά ένας προορισμός γεύσης, που εκπροσωπεί τη νέα γενιά της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη. Με πάθος, μεράκι και επιμονή στην ποιότητα, οι δημιουργοί του αποδεικνύουν καθημερινά γιατί αξίζουν τη θέση τους στα Top 100 Awards. Το ίδιο και οι εκατοντάδες επισκέπτες, που το επιλέγουν καθημερινά!
Τip 1: Το κατάστημα “Fleur Boulangerie Patisserie” στη Δημητρίου Φωκά 6 λειτουργεί καθημερινά από 06:00 έως 21:00
Το κατάστημα Fleur Boulangerie Εγνατίας 127 λειτουργεί καθημερινά από 06:00 έως 18:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 17:00 (παραμένει κλειστό την Κυριακή)
Tip 2: Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα και να κάνετε την παραγγελία σας και μέσω Wolt και E-food.
Tip 3: Καλύπτεται επίσης catering, για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.
Διευθύνσεις: Δημητρίου Φωκά 6, Πυλαία - Εγνατίας 127, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 380620 (Δημητρίου Φωκά), 2311 219792 (Εγνατίας)
Από τις Η.Π.Α. του ‘60, μέχρι τη Θεσσαλονίκη
Είκοσι δύο χρόνια, ο κατεξοχήν προορισμός των Θεσσαλονικέων για έξοδο με άπλετη θέα στη θάλασσα
Από τη Θεσσαλονίκη…σε κάθε σπίτι, με έμφαση στην παράδοση, την ποιότητα και την εξατομίκευση
Γεύσεις πραγματικά μοναδικές στην πόλη, στην οδό Αιγύπτου, στα Λαδάδικα