Πέτρος Φιλιππίδης: Κάηκε το σπίτι του στην Πατησίων - Καλά στην υγεία του ο ηθοποιός που ήταν μέσα
Η πυροσβεστική ερευνά αν πρόκειται για εμπρησμό
Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος θηλαστικού που έχει καταγράψει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος"
- Newsroom
Έναν Φυσητήρα εντόπισε πριν λίγες ημέρες η ομάδα της οργάνωσης "Αρχιπέλαγος" στον Αργολικό Κόλπο, κοντά στις ακτές του Άστρους Κυνουρίας.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος θηλαστικού που έχει καταγράψει η ομάδα πάνω από τα βαθιά υποθαλάσσια φαράγγια ανατολικά της Πελοποννήσου - μια περιοχή που έχει ελάχιστα μελετηθεί όσον αφορά τους πληθυσμούς των θαλάσσιων θηλαστικών.
Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος": "αξιοσημείωτο είναι πως ο φυσητήρας αποτελεί το μεγαλύτερο οδοντοκήτος του πλανήτη: τα θηλυκά φτάνουν σε μήκος 8-12 μέτρα και βάρος περίπου 24 τόνους, ενώ τα αρσενικά ξεπερνούν τα 16-18 μέτρα και τους 57 τόνους. Η διάρκεια ζωής τους μπορεί να φτάσει τα 70 έτη. Ο μεσογειακός πληθυσμός φυσητήρων εκτιμάται σε λιγότερα από 2.500 ενήλικα άτομα. Η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες καταγράφεται ήδη από την αρχαιότητα, με τις εντυπωσιακές - για την εποχή - περιγραφές του Αριστοτέλη. Μόνο αν γνωρίσουμε τον μοναδικό πλούτο των θαλασσών μας, μπορούμε πραγματικά να τον προστατεύσουμε. Ας μη ξεχνάμε πως προστατεύοντας τις θάλασσες, προστατεύουμε και τη δική μας επιβίωση".
Δείτε το βίντεο:
Η πυροσβεστική ερευνά αν πρόκειται για εμπρησμό
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σημειώνουν πως το μνημείο αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων δεκαετιών στον μεσογειακό χώρο