Γιορτή της Μητέρας με Οινοβαρκάδα στη Λίμνη Κερκίνη
Με οινοπεριήγηση και στο «Κτήμα τ’ Αποστόλη»
Με νέα Chef στο “τιμόνι”, οι γεύσεις αναδεικνύονται εκ νέου
Λίγα μέτρα από το κύμα, στην όμορφη ακτογραμμή της Καλαμαριάς, εκεί όπου οι βάρκες λικνίζονται στο νερό και οι γλάροι γίνονται κομμάτι της καθημερινής σκηνής, το εστιατόριο «Γιαλός» συνεχίζει για 20ή χρονιά την επιτυχημένη πορεία του στον χώρο της εστίασης – και μάλιστα με νέα chef στο τιμόνι της κουζίνας.
Το φιλόξενο εστιατόριο, που έγινε συνώνυμο της αυθεντικής, απλής και γεμάτης γεύση θαλασσινής κουζίνας, κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά, περνώντας τη σκυτάλη της κουζίνας στην Πετρούλα Ξέλη, μια Chef που γνωρίζει τον «Γιαλό» όσο ελάχιστοι: εργάζεται στο εστιατόριο από την πρώτη μέρα και η πορεία της μέσα στα χρόνια είναι η ζωντανή απόδειξη του τι σημαίνει συνέπεια, γνώση και αγάπη για τη μαγειρική.
Με απόλυτη ευθύνη για την κουζίνα, η καινούρια Chef διατηρεί τη φιλοσοφία του μενού ως έχει: λιτό και τίμιο, χωρίς περιττές φιοριτούρες, μαγειρεμένο με μεράκι και βασισμένο σε φρέσκα υλικά εξαιρετικής ποιότητας.
Η μεσογειακή κουζίνα εδώ παρουσιάζεται στην πιο αυθεντική της εκδοχή– τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πάντα πρωταγωνιστές, με το μενού να εμπνέεται από τη θάλασσα που απλώνεται μπροστά από τα τραπέζια του.
Τι να δοκιμάσετε εάν πάτε στο “Γυαλό”; Την εξαιρετική γαριδομακαρονάδα, το ceviche ή το carpaccio θαλασσινών και φυσικά το μαστόρικα ψημμένο φρέσκο ψάρι.
Τα λαχταριστά αχνιστά ή τηγανιτά μύδια, το ψητό ή τηγανιτό καλαμάρι, το χταπόδι στα κάρβουνα, τα ολόφρεσκα μικρά τηγανητά ψάρια και φυσικά τα ποικίλα ορεκτικά, από τις χειροποίητες αλοιφές, μέχρι τα φρεσκοκομμένα τηγανητά κολοκυθάκια, τη μελιτζανοσαλάτα, τις δροσερές, πλούσιες σαλάτες.
Τι να πιείτε; Μα φυσικά ούζο ή τσίπουρο, ιδανικά για τη συνοδεία θαλασσινών, μπύρα κι επιλεγμένους οίνους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ο “Γιαλός”, δεν ξεχωρίζει μόνο για το φαγητό του. Είναι ένα αληθινό success story ανθρώπων που ξεκίνησαν από τη βάση, δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να χτίσουν κάτι διαχρονικό. Ο Μπάμπης Αρβανιτόπουλος και ο Αλέξης Πεχλιβανίδης γνωρίστηκαν εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο της Καστοριάς, επανασυνδέθηκαν τυχαία στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ανοίγοντας το 2004 τον «Γιαλό» στη Νικολάου Πλαστήρα – έναν χώρο που τότε ξεκινούσε σχεδόν από το μηδέν.
Με τον χρόνο, στην ομάδα προστέθηκαν τα παιδιά τους, ο Σαράντης και ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, ενισχύοντας το οικογενειακό κλίμα και κρατώντας τις σταθερές αξίες της φροντίδας, της προσωπικής επαφής και της καθημερινής παρουσίας στον χώρο.
Ο «Γιαλός» δεν στηρίχτηκε ποτέ στις μόδες ή στα trends. Αντιθέτως, οικοδομήθηκε πάνω στις σχέσεις εμπιστοσύνης – τόσο με τους πελάτες, όσο και με τους ανθρώπους της ομάδας και τους προμηθευτές. Μέλη του προσωπικού εργάζονται εκεί από το 2004, οι περισσότεροι πελάτες έχουν γίνει φίλοι και η ποιότητα των πρώτων υλών είναι αποτέλεσμα χρόνιων σταθερών συνεργασιών.
Το εστιατόριο «Γιαλός» - όνομα και πράγμα – είναι δανικό για γεύματα δίπλα στο κύμα, χάρη στη μαγευτική θέα που προσφέρει στο Θερμαϊκό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσελκύοντας πάρα πολύ κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κι έχοντας αποκτήσει, εδώ κι έντεκα χρόνια, τους φανατικούς του θαμώνες.
Η τοποθεσία του, με θέα που σε ταξιδεύει, είναι από μόνη της μια υπόσχεση, ωστόσο αυτό που κρατάει τους ανθρώπους εδώ, πέρα από την ειδυλλιακή εικόνα και το φαγητό, είναι η αίσθηση οικειότητας. Το φιλικό σέρβις, οι σχέσεις που χτίστηκαν με τα χρόνια, το άρωμα της θάλασσας στο πιάτο.
Το ηλιέλαιο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα φρέσκα ψάρια, τα επιλεγμένα θαλασσινά, τα λαχανικά από μικρούς παραγωγούς – όλα συγκλίνουν σε αυτό που κάνει τον «Γιαλό» να ξεχωρίζει: να προσφέρει τη θάλασσα στο πιάτο σας και την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας, μία ανάσα από το υγρό στοιχείο και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.
Με νέα “αρχηγό” στην κουζίνα, αλλά με την ίδια σταθερότητα και ποιότητα που τον χαρακτήριζε πάντα, ο «Γιαλός» συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην Αρετσού και τη Νέα Κρήνη. Και ίσως, αυτό να είναι το πραγματικό του μυστικό: να παραμένει αυθεντικός σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.
Tip: Ειδικά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, προτείνονται κρατήσεις.
Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα – Μ. Έμβολο (Ν.Α.Ο.Κ.), Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 442121
Facebook
Instagram
1ο μέρος | Ένας πολύτιμος οδηγός για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στους σταθμούς του Μετρό
Brunch, lunch και dinner, στο εστιατόριο μίας θαλασσινής θεότητας
Μοναδικές δημιουργίες υψηλής αισθητικής που θα σας χαρίσουν λάμψη, απαράμιλλη ομορφιά και αναμνήσεις οι οποίες θα σας συντροφεύουν για πάντα