Γυράδικο Γιώτης: Μια ιστορία γεύσης, οικογένειας και συνέχειας στη Μπότσαρη

Μία “μυστική” συνταγή γύρου ετών...τριάντα τριών!

Στη Μάρκου Μπότσαρη 150, μια μυρωδιά που μένει ίδια εδώ και τριάντα τρία χρόνια, θα σας οδηγήσει κατευθείαν στον «Γιώτη». Από το 1992, όταν ο Παναγιώτης Σεμερτζίδης έστησε με μεράκι το πρώτο του κατάστημα, μέχρι σήμερα που τα ηνία κρατούν οι κόρες του, Ιωάννα και Ισιδώρα, ο γύρος εδώ έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από απλό φαγητό – έχει γίνει παράδοση και σημείο αναφοράς για κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο, αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν τον αυθεντικό, χειροποίητο γύρο!

gyradiko-giotis-2.jpg?v=0

Η ιστορία ξεκίνησε από την εμπειρία και την αγάπη του Παναγιώτη για την επεξεργασία και προετοιμασία κρεάτων. Ειδικεύτηκε στο πάστωμα και δημιούργησε τη δική του, μοναδική συνταγή γύρου – αυτή που γρήγορα έγινε το «σήμα κατατεθέν» του καταστήματος κι άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στις γευστικές μνήμες όσων τον έχουν δοκιμάσει.

gyradiko-giotis-3.jpg?v=0

Ο χοιρινός γύρος του “Γιώτη” θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο καλούς, νόστιμους και φημισμένους στη Θεσσαλονίκη. Ζουμερός, καλοψημένος, με το σωστό μείγμα μπαχαρικών, έγινε το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού και παραμένει το «νούμερο ένα» στις επιλογές των πελατών.

gyradiko-giotis-4.jpg?v=0
gyradiko-giotis-5.jpg?v=0
gyradiko-giotis-6.jpg?v=0

Στα χέρια της νέας γενιάς

Τα χρόνια πέρασαν, η επιχείρηση εξελίχθηκε και σήμερα, ο ίδιος ο πρωτεργάτης της παραμένει «επίτιμο μέλος» και σύμβουλος, ενώ η νέα γενιά - η Ιωάννα και η Ισιδώρα, που από μικρές βοηθούσαν στο κατάστημα – έχουν αναλάβει πλήρως τη διαχείριση και το εκτελεστικό κομμάτι, φέρνοντας φρέσκες ιδέες, χωρίς να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και την ταυτότητα του μαγαζιού.

gyradiko-giotis-7.jpg?v=0
gyradiko-giotis-8.jpg?v=0

Η ανακαίνιση που έγινε την τελευταία πενταετία σηματοδότησε μια νέα εποχή: νέος, ζεστός χώρος, επέκταση του εσωτερικού με σαλόνι, εμπλουτισμός του μενού με καινούρια πιάτα, κάποια πιο κλασσικά, αλλά και πιο δημιουργικές προτάσεις, όπως bao buns με γύρο – μια πρωτότυπη σύνδεση του παραδοσιακού με το σύγχρονο street food, κατά τις απαιτήσεις και του κόσμου.

Παρά τη συνεχή εξέλιξη, ωστόσο, η φιλοσοφία παραμένει ίδια: σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης με παραγωγούς και εμπόρους, προσωπικό που βρίσκεται εκεί από τα πρώτα χρόνια, οικογενειακό και φιλικό κλίμα, που εκπέμπεται και στον πελάτη. «Αυτό που μας κρατάει είναι η αγάπη του κόσμου, μέσα κι έξω από το μαγαζί» σημειώνουν οι δύο αδελφές και το εννοούν.

gyradiko-giotis-9.jpg?v=0
gyradiko-giotis-10.jpg?v=0
gyradiko-giotis-11.jpg?v=0

Ισορροπία παλιού και νέου

Στη φιλοσοφία αυτή, το μενού ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Ο χοιρινός γύρος παραμένει το «διαχρονικό δυνατό χαρτί» του “Γιώτη”. Δίπλα του, τα bao bans με γύρο δίνουν μια σύγχρονη πνοή κι ανταποκρίνονται τόσο στις απαιτήσεις του κόσμου, όσο και στη φιλοσοφία του καταστήματος, ενώ τα 100% μοσχαρίσια μπιφτέκια, είτε σε burger είτε ως σάντουιτς ή μερίδα, προσφέρουν μια εκπληκτική και τελείως μοναδική εμπειρία κρέατος.

gyradiko-giotis-12.jpg?v=0
gyradiko-giotis-13.jpg?v=0

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης κάθε είδους κρεατικό, όπως γύρο κοτόπουλο και burgers, σουβλάκια και πανσέτες, λουκάνικα και σουτζουκάκια, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία από μερίδες, ορεκτικά, σαλάτες εποχής και χειροποίητες αλοιφές, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις.

gyradiko-giotis-14.jpg?v=0
gyradiko-giotis-15.jpg?v=0
gyradiko-giotis-16.jpg?v=0

Κι επειδή ένα καλό γεύμα θέλει και το ανάλογο συνοδευτικό του, η κάβα ακολουθεί την ίδια λογική: ελληνικές μπύρες (Μύθος, Fix, Kaiser), αλλά κι επιλεγμένα κρασιά, ρετσίνες και αναψυκτικά -με το κεχριμπάρι του “Αμπελίσιους” να ξεχωρίζει- είναι ανάμεσα στις επιλογές που θα σας προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

gyradiko-giotis-17.jpg?v=0

Παράδοση που συνεχίζεται καθημερινά!

Η εξυπηρέτηση είναι πλήρης: dine-in σε ανανεωμένο χώρο, take away για όσους περνούν βιαστικά, αλλά και delivery είτε μέσω πλατφορμών είτε με τους δικούς τους διανομείς, το γυράδικο «Γιώτης» εξυπηρετεί καθημερινά ένα ευρύ φάσμα περιοχών: από το κέντρο και συγκεκριμένα την Πλατεία Αριστοτέλους, μέχρι τις 40 Εκκλησιές, τη Χαριλάου, την Πυλαία, την Καλαμαριά, την παραλιακή και όλη την ανατολική πλευρά της πόλης.

gyradiko-giotis-18.jpg?v=0
gyradiko-giotis-19.jpg?v=0

Με ήδη δύο γενιές πελατών να γνωρίζουν και να εμπιστεύονται την κουζίνα του, συνεχίζει να επενδύει στην ανανέωση του χώρου και την εξέλιξη του μενού, κρατώντας ακέραιη την αυθεντικότητα του γύρου που το καθιέρωσε. Όπως λένε οι άνθρωποί του, «το ένα δεν ακυρώνει το άλλο – το παλιό και το νέο συνυπάρχουν κι αυτό είναι η ταυτότητά μας».

Σήμερα, εν έτει 2025, ο “Γιώτης” αποδεικνύει ότι η γεύση, όταν συνδυάζεται με συνέπεια, ποιότητα και οικογενειακή παράδοση, μπορεί να γίνει όχι απλώς μια αγαπημένη συνήθεια, αλλά κομμάτι της γευστικής μνήμης δύο ολόκληρων γενεών της Θεσσαλονίκης.

Τip: Εκτός από την απευθείας επικοινωνία με το κατάστημα, παραγγελίες μπορείτε να κάνετε και μέσω e-food και Wolt.

gyradiko-giotis-20.jpg?v=0

Διεύθυνση: Μάρκου Μπότσαρη 150
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 943666, 2310 943843

Website

Facebook

Instagram

Loader