Ιταλία: Σάλος με τον διορισμό βουλευτή που είχε φωτογραφηθεί με σβάστικα (φωτ.)
Ο Γκαλεάτσο Μπινιάμι, ο οποίος είχε φωτογραφηθεί το 2005 φορώντας ένα περιβραχιόνιο με τη σβάστικα, διορίσθηκε υφυπουργός Υποδομών
Στην ερώτηση αν η νέα κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, μόλις το 36% των Ιταλών απάντησε «ναι»
- Newsroom
Έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, παρουσιάζει την γνώμη των Ιταλών σχετικά με την νεοσύστατη κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ερώτηση αν η νέα αυτή κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, το 45% απάντησε «όχι», το 36% «ναι» και το υπόλοιπο 19% δεν εκφέρει γνώμη.
Εδικότερα, σε ό,τι αφορά τους έντεκα υπουργούς (επί συνόλου είκοσι τεσσάρων) που συμμετείχαν ήδη σε παλαιότερες κυβερνήσεις, με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για «επιστροφή της παλιάς πολιτικής», το 32% τους θεωρεί «εγγύηση πείρας και ποιότητας» και οι υπόλοιποι δεν λαμβάνουν σαφή θέση.
Όσο για την νέα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το αν «θα κινηθεί με σωστό ή λάθος τρόπο, για την επίλυση καίριας σημασίας ζητημάτων», το 41% απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το 39% έχει εμπιστοσύνη ότι θα πράξει ορθά και το 20% δεν έχει ακόμη σχηματίσει γνώμη.
Τέλος, με αναφορά στην εξωτερική πολιτική και τους υψηλούς τόνους που, στο παρελθόν, η Μελόνι χρησημιοποίησε, απευθυνόμενη στην Γαλλία και στην Γερμανία, το 64% του στατιστικού δείγματος της έρευνας Ιpsos είναι της άποψης ότι «τώρα η πρωθυπουργός θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, με ομαλές σχέσεις», το 23% θεωρεί ότι «θα συνεχίσει να υψήνει την φωνή με τους ευρωπαίους συμμάχους» και το 13% δεν είναι σε θέση να απαντήσει.
Ο Γκαλεάτσο Μπινιάμι, ο οποίος είχε φωτογραφηθεί το 2005 φορώντας ένα περιβραχιόνιο με τη σβάστικα, διορίσθηκε υφυπουργός Υποδομών
Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, η Ε.Ε. χρειάζεται τριπλάσια κονδύλια για την ανάπτυξή της σε σχέση με το σχέδιο Μάρσαλ που ακολούθησε το τέλος του Β Παγκόσμιου Πολέμου
Για «διπλό» εορτασμό, μαζί με τη συμπλήρωσης 250 ετών από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με αξιωματούχους και έγγραφα
Καθώς και την πώληση πυραύλων στη Σ. Αραβία και τη Νορβηγία