Ποιες χώρες συμφωνούν να εργαστούν προς την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους
Από το 1988, 139 από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
Τι είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Μίλερ
- Newsroom
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θεωρούν ότι ένα παλαιστινιακό κράτος πρέπει να δημιουργηθεί μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ και όχι στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των πλευρών, αυτό εξετάζουμε επί του παρόντος, και όχι στα Ηνωμένα Έθνη", δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι ΗΠΑ θα ασκούσαν βέτο σε μια τέτοια πρόταση.
Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν επισήμως την Τρίτη τη διαδικασία για να γίνουν πλήρες κράτος μέλος του ΟΗΕ, μια διαδικασία με αβέβαιη έκβαση την οποία όμως θεωρούν απαραίτητη απέναντι στην ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον έχει "δεσμευτεί ενεργά", παρά τον πόλεμο στη Γάζα, υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους συνοδευόμενου από "εγγυήσεις ασφαλείας" για το Ισραήλ.
Σε επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία απευθυνόταν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ ανακοινώνει, "έπειτα από αίτημα των Παλαιστινίων ηγετών" ότι επαναλαμβάνει το αίτημα αυτό που χρονολογείται από το 2011 και καλεί το Συμβούλιο να το εξετάσει "τον Απρίλιο του 2024".
Οι Παλαιστίνιοι έχουν καθεστώς παρατηρητή στον ΟΗΕ από το 2012, αλλά προσδοκούν να γίνουν πραγματικό κράτος μέλος του ΟΗΕ.
Από το 1988, 139 από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
«Όλοι μιλούν για τη λύση των δύο κρατών, επομένως ποια είναι η λογική της εμπόδισής μας να γίνουμε κράτος μέλος;» διερωτάται ο πρεσβευτής τους στον διεθνή οργανισμό
«O καρκίνος φαίνεται να είναι ορμονοευαίσθητος, γεγονός που επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση», ανέφερε το γραφείο του
Η DGAC δεν είναι σε θέση επί του παρόντος να αναφέρει πότε αναμένεται να επανέλθει η κανονικότητα στο αεροδρόμιο και εάν οι διαταραχές μπορεί να συνεχιστούν αύριο