Κομισιόν: Το ελληνικό τυρί «Τσαλαφούτι» εντάσσεται στο μητρώο προϊόντων ΠΟΠ
Το τυρί παρασκευάζεται από τον 17ο αιώνα στην κεντρική και νότια Πίνδο, κυρίως από πρόβειο γάλα
Στην κατάθεση του φακέλου στο ΥΠΑΑΤ προχώρησαν παραγωγοί με έδρα το Καρπενήσι
- Newsroom
Στην κατάθεση φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να καταχωρηθεί ως ΠΟΠ προϊόν στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ το τυρί «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ» προχώρησε ομάδα παραγωγών που έχει έδρα το Καρπενήσι, αποτελούμενη από τυροκόμους παραγωγούς του προϊόντος.
Το «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ» είναι ένα εύγευστο λευκό αλοιφώδες τυρί, με μαλακή-κρεμώδη υφή. Διαθέτει μια ελαφρά υπόξινη γεύση, ως συνέπεια του όξινου χαρακτήρα του και ένα ευχάριστο άρωμα, λόγω των ντόπιων βοτάνων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων της περιοχής.
Παρασκευάζεται για πολλά χρόνια, σύμφωνα με την παραδοσιακή του συνταγή, από πρόβειο ή μίγμα αιγοπρόβειου γάλακτος (με το πρόβειο πάντα σε μεγαλύτερη αναλογία), προερχόμενο από ζώα ελευθέρας βοσκής που ζουν προσαρμοσμένα στο ιδιαίτερο εδαφοκλιματικό περιβάλλον της Κεντρικής Νότιας απόληξης της οροσειράς της Πίνδου.
Σημειώνεται ότι ενστάσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έως τις 22 Αυγούστου φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι εγκατεστημένα στην ελληνική επικράτεια.
Το τυρί παρασκευάζεται από τον 17ο αιώνα στην κεντρική και νότια Πίνδο, κυρίως από πρόβειο γάλα
Το AI και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα δείχνουν τον δρόμο για ένα τραπεζικό μέλλον με έμφαση στη χρησιμότητα και την ασφάλεια
Η ζήτηση του αερίου για ηλεκτρισμό αυξήθηκε κατά 31%
Τον Ιούλιο θα επιβεβαιωθεί η στάση αναμονής που θα τηρήσει η ΕΚΤ μετά τις διαδοχικές μειώσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα