Ημαθία - Πέλλα: Τα κεράσια φέτος δεν φτάνουν για όλους
Ο παγετός στα τέλη Μαρτίου και οι πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν καίρια την παραγωγή
Η «φτωχή» συγκομιδή των προηγούμενων ημερών ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής ωστόσο με σύμμαχο την άνοδο της θερμοκρασίας, η παραγωγή και η ποιότητα αναμένεται να βελτιωθούν
- Newsroom
Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στη Λάρισα επηρέασαν την παραγωγή καρπουζιού, ενός κατεξοχήν καλοκαιρινού φρούτου.
Η «φτωχή» συγκομιδή των προηγούμενων ημερών ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής ωστόσο με σύμμαχο την άνοδο της θερμοκρασίας, η παραγωγή και η ποιότητα αναμένεται να βελτιωθούν.
Τα παραπάνω τονίζει στο larissanet.gr ο παραγωγός καρπουζιών Ξενοφών Γκαμπέτας που δραστηριοποιείται στο Μακρυχώρι, μια περιοχή φημισμένη για το καρπούζι της, με εξαγωγές σε χώρες των Βαλκανίων.
Όπως αναφέρει ο κ. Γκαμπέτας, η παραγωγή ήταν αισθητά μειωμένη και οι χαμηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στην μικροκαρπία. «Το καρπούζι αντί να είναι από 7 μέχρι 11 κιλά ήταν από 3 μέχρι 8 και αυτό οδήγησε στο να μην πιάσουμε τα τονάζ που πιάναμε άλλες χρονιές. Δηλαδή αντί για 6 με 8 τόνους πιάσαμε 2 με 5» δηλώνει ο κ. Γκαμπέτας.
Ο 37χρονος παραγωγός ωστόσο πιστεύει ότι από εδώ και πέρα θα φτάσουν στην αναμενόμενη παραγωγή και ποιότητα καθώς ο καιρός βελτιώνεται και καταγράφονται φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος «εχθρός» για την παραγωγή του καρπουζιού όπως μας ενημερώνει ο κ. Γκαμπέτας είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και από αυτές είχαμε αρκετές τους τελευταίους μήνες. «Τέτοιον Ιούνιο δεν έχουμε δει ποτέ. Από Πάσχα ακόμη μέχρι μέσα Ιουνίου ήταν λες και είχαμε φθινόπωρο» τονίζει ο κ. Γκαμπέτας.
Ο παγετός στα τέλη Μαρτίου και οι πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν καίρια την παραγωγή
Τι αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών - Σενάρια για ενίσχυση των κινήτρων
Το αγοραστικό ενδιαφέρον επανήλθε με αποτέλεσμα να τονωθεί ο τζίρος της αγοράς
Θα αποπληρωθεί πρόωρα έως το 2031, όπως προανήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - Το προφίλ του χρέους