Γαστρονομία και πολυτέλεια συνδυάζονται με τη μουσική του Θάνου Καλλίρη στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki
Tην Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στο εστιατόριο Ambrosia η πιο spooky βραδιά του χρόνου
… Και οι λόγοι που θα σας κάνουν να θέλετε να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά
- Newsroom
Στην Παπαναστασίου 87, το “Menu με… νου!” έχει κερδίσει τη φήμη ενός «κρυμμένου διαμαντιού». Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, με διαρκώς ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο στη Google όσο και στο Trip Advisor. Η επιτυχία του δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα των γεύσεων, αλλά σε κάτι βαθύτερο: στη φιλοσοφία του, να μετατρέπει κάθε γεύμα σε εμπειρία. Μία φιλοσοφία, που είναι κι ο ακρογωνιαίος λίθος, που θα σας κάνει να θέλετε να επιστρέφετε...
Αυτή η φιλοσοφία αποτυπώνεται τόσο στο μενού, όσο και στον ίδιο τον χώρο. Με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και την πέτρα, με γήινες αποχρώσεις και μοντέρνες λεπτομέρειες, το εστιατόριο δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και οικειότητας. Εδώ θα νιώσετε άνετα, αλλά ταυτόχρονα θα αντιληφθείτε ότι βρίσκεστε σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Ιδιοκτήτης του «Menu με… νου» είναι ο Γιώργος Ελευθεριάδης - πρώην ιδιοκτήτης. από το 1996, του καφενείου – μεζεδοπωλείου «Africa», το οποίο μετακόμισε, το 2016, στην οδό Παπαναστασίου.
Συνεργάτης του και Chef του εστιατορίου είναι ο Sami Xhecuka. Έχοντας ήδη χρόνια παρουσίας στο χώρο, δηλώνει για την τέχνη του: «Η μαγειρική για μένα είναι εμπειρία, όχι απλώς τεχνική. Θέλω κάθε πιάτο να έχει ταυτότητα, να μιλάει για την ιστορία πίσω από τα υλικά του.
Δεν με ενδιαφέρουν οι υπερβολές, αλλά η καθαρότητα της γεύσης. Το φαγητό πρέπει να είναι φιλικό και ταυτόχρονα να σε ταξιδεύει».
Το μενού ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργία. Κάθε πιάτο στηρίζεται σε φρέσκα, εποχικά προϊόντα από επιλεγμένους προμηθευτές και τοπικούς παραγωγούς.
Όπως εξηγεί ο Chef, δίνεται μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη κι όλες οι συνεργασίες είναι με ανθρώπους εμπιστοσύνης, ώστε στο τελικό αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται, ως πρώτη ύλη, το καλύτερο που μπορεί να δώσει κάθε εποχή, η ελληνική γη και η θάλασσα.
Στις γεύσεις που ξεχωρίζουν συναντάμε το καρπάτσιο λαυράκι με άρωμα καλοκαιριού, το μελωμένο χταπόδι – λιώνει στο στόμα - το μιλφέιγ με τυριά, με τη λαχταριστή κρεμώδη υφή, αλλά και την κροκέτα μοσχαρίσιου ραγού, μία πρόταση που ισορροπεί ανάμεσα στη νοσταλγία της παράδοσης και τη μοντέρνα δημιουργική κουζίνα.
Ταυτόχρονα, vegetarian και vegan πιάτα, ελαφριές σαλάτες με φρούτα εποχής και κινόα, αλλά και premium κοπές κρεάτων και θαλασσινών φροντίζουν να καλύψουν κάθε γούστο.
Για το τελικό αποτέλεσμα, ο Chef συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες δημιουργικές μεθόδους, πάντα με μέτρο. Χαμηλές θερμοκρασίες, μαρινάδες που δίνουν βάθος, αλλά και «twists» σε γνώριμες συνταγές, αναδεικνύουν τις γεύσεις χωρίς να αλλοιώνουν την αυθεντικότητά τους.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται στην κάβα του εστιατορίου, η οποία βασίζεται κατά 80% σε ελληνικούς αμπελώνες. Η έμφαση δίνεται στα σωστά food & wine pairings, ώστε κάθε πιάτο να αποκτά μια νέα διάσταση στο ποτήρι. Από ελαφρά λευκά που συνοδεύουν θαλασσινά, μέχρι πληθωρικά και μεστά ερυθρά, που απογειώνουν τα κρεατικά, η οινική πρόταση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε σας επίσκεψης!
Στο “Menu με… νου!” δεν υπάρχει στερεότυπος πελάτης. Οικογένειες, ζευγάρια, νέοι άνθρωποι που αναζητούν δημιουργικότητα, αλλά κι επισκέπτες μεγαλύτερων ηλικιών, βρίσκουν εδώ το δικό τους στέκι.
Το φιλικό σέρβις, η παιδική κάρτα, αλλά και οι επιλογές για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες, κάνουν το εστιατόριο προσιτό σε όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πελάτες επιστρέφουν ξανά και ξανά, ή ότι τουρίστες που το ανακάλυψαν μέσω κριτικών, το περιγράφουν ως μία … «ευχάριστη έκπληξη».
Τι είναι αυτό που κάνει το “Menu με… νου!” να ξεχωρίζει; Ο Chef απαντά με μία λέξη: ισορροπία.
«Ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα και την τιμή, ανάμεσα στην απλότητα και τη δημιουργικότητα, ανάμεσα στην παράδοση και το μοντέρνο. Δεν θέλουμε εντυπωσιασμούς. Θέλουμε εμπειρίες που μένουν στη μνήμη».
Χάρη σε όλα τα στοιχεία που το συνθέτουν, το “Menu με… νου!” είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό εστιατόριο. Είναι μια πρόσκληση, να ζήσετε τη γαστρονομία με όλες σας τις αισθήσεις. Και αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του: ότι σας κάνει να θέλετε να επιστρέψετε!
Tip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά, μεταξύ 13:00 και 23:00. Παραμένει κλειστό κάθε Τρίτη, καθώς οι άνθρωποί του θέλουν να είναι διαθέσιμοι καθημερινά για τον κόσμο που τους εμπιστεύεται, αλλά και να κρατήσουν μια μέρα για ξεκούραση και προετοιμασία, ώστε να επιστρέφουν πάντα με την ίδια ενέργεια και φρεσκάδα.
Tip 2: Ακολουθήστε το “Menu με … Νου” στο “Tik Tok” και παρακολουθήστε τα χιουμοριστικά του βίντεο! Θα σας βάλουν στο κλίμα, πριν ακόμη το επισκεφθείτε!
Τip 3: Δείτε όλο το menu του εστιατορίου, εδώ.
Tip 4: Στο χώρο διοργανώνονται ειδικά, σπέσιαλ μενού για τη γιορτή των ερωτευμένων ή ονομαστικές γιορτές.
Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 87, Κάτω Τούμπα
Τηλέφωνο: Επικοινωνίας: 2310 941265
Website
Facebook
Instagram
Tik Tok
Tην Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στο εστιατόριο Ambrosia η πιο spooky βραδιά του χρόνου
Εκεί όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Από ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης
Η μπουτίκ της Αθήνας φιλοξενεί τις πιο πρόσφατες συλλογές γυναικείων και ανδρικών παπουτσιών και αξεσουάρ του οίκου Jimmy Choo