Μέθη Wine Bistro: Ένας παράδεισος του κρασιού και των γεύσεων, στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Κρασί και φαγητό κι ένα wine club για κάθε οινόφιλο!

Στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, χτυπάει η καρδιά του «Μέθη» Wine Bistro, ενός χώρου που ξεπέρασε την ιδιότητα του απλού wine bar και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους οινικούς προορισμούς της Θεσσαλονίκης. Με μια ιστορία που ξεκινά το 2000 -όταν ο χώρος ήταν τότε κάβα ποτών-με το όραμα της οικογένειας Παρτάλη-Καζάκου για την ισότιμη θέση ενός ποτηριού κρασιού κι ενός πιάτου στο τραπέζι, όραμα που γεννήθηκε ανάμεσα σε ράφια γεμάτα ετικέτες και αρώματα, μεταμορφώνοντας το 2012 τη «Μέθη» σε ένα φιλόξενο bistrot, όπου το κρασί και το φαγητό συνυπάρχουν σε μια απόλυτη αρμονία.

methi-2.jpg?v=0
methi-3.jpg?v=0

Η μέθη είναι μία κατάσταση ευφορίας που μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ ή σε έντονα συναισθήματα. Στη «Μέθη», το πανέμορφο αυτό wine bar – restaurant στην Καλαμαριά, η ωραία και χαλαρή αυτή αίσθηση οφείλεται και στα δύο.

methi-4.jpg?v=0

Η αγάπη και η πολυετής γνώση του Τάσου Παρτάλη και της συζύγου του, Νένας Καζάκου, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του όμορφου αυτού εγχειρήματος. Ο πρώτος, με ταξίδια κι επιρροές από όλο τον κόσμο, είναι υπεύθυνος στον τομέα του κρασιού, ενώ η δεύτερη, με το έμφυτο ταλέντο της στη μαγειρική, επιμελείται την κουζίνα. Η ομάδα συμπληρώνεται, πλέον, από την κόρη τους, Εριέτα Παρτάλη, η οποία έχει αναλάβει έναν ξεχωριστό ρόλο, διοργανώνοντας εξορμήσεις του wine club σε οινοποιεία και μυώντας τους οινόφιλους στα μυστικά του ελληνικού αμπελώνα. Η φιλοσοφία τους είναι σαφής: το κρασί δεν πάει χωρίς φαγητό, και ο στόχος είναι ο ιδανικός συνδυασμός γεύσεων, το απόλυτο pairing, αλλά και μία πληθώρα προτάσεων, που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

Από δεξιά η Νένα Καζάκου, ο Τάσος Παρτάλης και η Εριέτα Παρτάλη
Από δεξιά η Νένα Καζάκου, ο Τάσος Παρτάλης και η Εριέτα Παρτάλη

Μία πλήρης κάβα και το pairing ως τέχνη

Η κάβα του «Μέθη» είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις του κρασιού, καθώς αριθμεί περισσότερες από 500 ετικέτες, καλύπτοντας μια τεράστια ποικιλία από Έλληνες και ξένους παραγωγούς. Η επιλογή γίνεται παιχνίδι χάρη στην ειδική εφαρμογή σε tablet που φτάνει στο τραπέζι σας, επιτρέποντάς σας να φιλτράρετε ανά χρώμα, ποικιλία ή παραγωγό.

methi-6.jpg?v=0
methi-7.jpg?v=0

Για όσους προτιμούν το κρασί τους σε ποτήρι, διατίθενται 14 διαφορετικές ετικέτες, που ανανεώνονται κάθε μήνα. Ειδικά για τα premium κρασιά, χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin για εγγυημένη ποιότητα ακόμα και μετά το άνοιγμα της φιάλης.

methi-8.jpg?v=0
methi-9.jpg?v=0
methi-10.jpg?v=0

Με την 20ετή και πλέον εμπειρία του, η ομάδα των ανθρώπων του «Μέθη» είναι πάντα πρόθυμη να σας προτείνει τον ιδανικό συνδυασμό για τις γεύσεις που θα επιλέξετε. Άλλωστε, εδώ, το pairing είναι τέχνη!

methi-11.jpg?v=0
methi-12.jpg?v=0

Γεύσεις με τη φιλοσοφία του sharing

Το φαγητό στη «Μέθη» δεν παίζει ρόλο συμπληρωματικό· είναι ο συνοδοιπόρος του κρασιού. Οι χειροποίητες δημιουργίες της Νένας Καζάκου βασίζονται σε φρέσκα, ποιοτικά υλικά και ισορροπημένους συνδυασμούς.

methi-13.jpg?v=0

Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του sharing, με τα πιάτα να μπαίνουν στη μέση, ενισχύοντας τη χαρούμενη, παρεΐστικη διάθεση. Η κουζίνα περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γούστα, πέρα από τα κλασικά συνοδευτικά του κρασιού.

methi-14.jpg?v=0
methi-15.jpg?v=0
methi-16.jpg?v=0
methi-17.jpg?v=0

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν, θα βρείτε το διαχρονικό καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, που συνοδεύεται ιδανικά από ένα κόκκινο ή ροζέ κρασί, τη χειροποίητη τάρτα που συνδυάζεται υπέροχα με ένα γεμάτο Syrah ή Cabernet, το πλούσιο και χορταστικό τραχανότο και τα κλασικά σαλιγκάρια a la bourguignonne, τα οποία δένουν εκπληκτικά με ένα ωραίο Chardonnay ή ακόμα και με μία σαμπάνια!

methi-18.jpg?v=0
methi-19.jpg?v=0

Εξέχουσα θέση κατέχουν τα νεοφερμένα, χειροποίητα ζυμαρικά του bistrot. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Cappelletti, ζυμαρικά γεμιστά με μανιτάρι και κρέμα τυριού, με σάλτσα από ζωμό μανιταριών που θυμίζει λάδι τρούφας, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με ένα Ξινόμαυρο - αν και το ζυμαρικό με μανιτάρι … "πάει με όλα"!

methi-20.jpg?v=0
methi-21.jpg?v=0

Στην κατηγορία των ζυμαρικών και η girella, γεμιστή με κατσικίσιο τυρί και ξύσμα lime, με σάλτσα από nduja (ιταλικό καυτερό λουκάνικο) για τους πιο τολμηρούς, συνδυάζεται επίσης με ένα γεμάτο ερυθρό κρασί. Ρωτήστε τους και θα σας προτείνουν το καλύτερο!

Δεν λείπουν, φυσικά, οι πιατέλες με αλλαντικά και τυριά. Τα αλλαντικά κόβονται επί τόπου σε μηχανή Berkel, εξασφαλίζοντας μέγιστη φρεσκάδα. Επιλέξτε ανάμεσα σε προσούτο Πάρμας και jamon iberico και συνοδέψτε το κρασί σας με γεύσεις που θα σας συνεπάρουν.

methi-22.jpg?v=0
methi-23.jpg?v=0

Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τη σοκολατένια σφαίρα για κλείσιμο: μια πανδαισία γεύσεων με παγωτό παστέλι, κορμό brownies και ζεστή καραμέλα που λιώνει τη σοκολάτα.

methi-24.jpg?v=0
methi-25.jpg?v=0

Ενώνοντας τον κόσμο μέσα από τη γεύση και τη συζήτηση

Η «Μέθη» είναι ένας χώρος που ενώνει τον κόσμο μέσα από τη γεύση και τη συζήτηση. Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική, με jazz μουσικά vibes κι ακουστικές διασκευές, Ο οίνος ρέει άφθονος και οι γεύσεις ξεχωρίζουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να αφεθείτε στη μαγεία του κρασιού και του καλού φαγητού!

methi-26.jpg?v=0

Κι εάν θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα για το κρασί, την προέλευση και την παραγωγή του, αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της Εριέτας. Μέσα από τις γνώσεις της από τις πολυάριθμες επισκέψεις της σε οινοποιεία, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα μυστικά του κρασιού και να απολαύσετε ένα γεύμα συνοδεία του.

methi-27.jpg?v=0
methi-28.jpg?v=0

Tip 1: Το «Μέθη» σας υποδέχεται από Δευτέρα έως Σάββατο, 18:00 – 01:00 και την Κυριακή με μεσημεριανό ωράριο, από τις 12:00 έως τις 24:00.

Tip 2: Ο χώρος είναι κατάλληλος και για επαγγελματικές συναντήσεις, ιδιαίτερα τις Κυριακές ή τις καθημερινές απογευματινές και βραδινές ώρες.

Tip 3: Για να εξασφαλίσετε τη μοναδική σας εμπειρία, φροντίστε να κάνετε εγκαίρως κράτηση.

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
2310 482401
Facebook
Instagram

Loader