Βρεγμένη Γάτα: Άνεση και προσιτή πολυτέλεια στην Κάτω Τούμπα
Σπιτικές μνήμες, σε ένα ανανεωμένο μενού ελληνικών γεύσεων
Το street food spot της οδού Μαρίας Κάλλας, που ξεχωρίζει!
Στην καρδιά της Νέας Παραλίας, λίγα μόλις βήματα από το Μέγαρο Μουσικής και τη θάλασσα, ένα όμορφο food box ονόματι “Ο Δάσκαλος τη Κάλλας”, έχει καταφέρει να “κερδίσει” τους Θεσσαλονικείς. Μοιάζει με καντίνα δρόμου κι όμως, είναι κάτι παραπάνω: είναι μια ιδέα, μια φιλοσοφία που συνδυάζει το πάθος για την καλή γεύση με τη σύγχρονη, αστική εμπειρία του φαγητού δρόμου.
Η ομάδα πίσω από το project δεν είναι τυχαία. Με βαθιές ρίζες στον χώρο της εστίασης και το βλέμμα στραμμένο στις τάσεις του εξωτερικού, οι δημιουργοί του «Δάσκαλου της Κάλλας» έβαλαν στόχο να ενώσουν δύο κόσμους: την αμεσότητα του take away, με την ποιότητα ενός εστιατορίου. Το αποτέλεσμα είναι ένα σταθερό food box, απέναντι από το νούμερο 15 της οδού Μαρίας Κάλλας, που λειτουργεί σαν μικρό «θερμοκήπιο» γεύσεων — ζεστό, φιλόξενο, με μεράκι κι άψογο επαγγελματισμό. Ένα σημείο όπου θα δοκιμάσετε γεύματα “στο χέρι”, ταιριαστά με τις επιταγές της εποχής, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, από αυτά που θα δοκιμάζατε σε ένα “κανονικό” εστιατόριο.
Το όνομα, βέβαια, επίσης δεν είναι τυχαίο. Από τη μία, αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική Μαρία Κάλλας, από την οποία πήρε το όνομά του ο παρακείμενος δρόμος και από την άλλη, αποτελεί συνέχεια της ιστορίας του ιστορικού οβελιστηρίου «Ο Δάσκαλος» στην οδό Παπάφη, που από το 1990 αποτελεί σημείο αναφοράς για το καλό κρέας. Όλα τα προϊόντα του food box προέρχονται από εκεί — με την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα και την αυθεντική γεύση.
Το μενού είναι απλό, αλλά ουσιαστικό. Χοιρινό σουβλάκι και μπιφτέκι μοσχαρίσιο – τα δύο προϊόντα για τα οποία φημίζεται ο “Δάσκαλος της Κάλλας” – αλλά και πανσέτα, σουτζουκάκι, κοτόπουλο σουβλάκι, λουκάνικο, burger και χειροποίητες κοτομπουκιές, όλα ψημένα στην ψησταριά, με πρώτες ύλες από φάρμες της Βόρειας Ελλάδας.
Ξεχωριστή θέση έχουν το βουβαλίσιο κεμπάπ από βουβάλια Κερκίνης και ο μαύρος χοίρος - από την αρχαιότερη ελληνική αυτόχθονη φυλή κι από ζώα ελευθέρας βοσκής, που εκτρέφονται στις πλαγιές του Ολύμπου με διατροφή που περιέχει καρπό πράσινης ελιάς κι εξασφαλίζει το πιο θρεπτικό κρέας - δύο σπάνιες, αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που αποδεικνύουν ότι ακόμη και η πιο απλή καντίνα μπορεί να φτάσει σε επίπεδα fine street dining.
Αντίστοιχες επιλογές, δείχνουν ότι εδώ οι υπεύθυνοι προχωρούν ένα βήμα πέρα από την πεπατημένη του street food κι αναζητούν για το μενού τους πάντα κάτι ιδιαίτερο, διαφορετικό και ξεχωριστό, σε γεύση και ποιότητα!
Δίπλα στα κρεατικά, οι φρέσκες, κομμένες στο χέρι, τηγανητές πατάτες και η ενημερωμένη κάβα με τοπικές μπύρες – πάντα υπάρχει συνεργασία με μία τοπική μικροζυθοποιία, για την ενίσχυση των ντόπιων μικρών παραγωγών – κρασιά κι αναψυκτικά, συμπληρώνουν μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Τα παρτέρια και τα πεζούλια γύρω από το food box μετατρέπονται σε υπαίθριο σαλόνι — ένα αυθόρμητο σημείο συνάντησης για παρέες, οικογένειες και περαστικούς, που έρχονται ως εδώ από κάθε σημείο της πόλης – χάρη και στο Μετρό, που εκμηδενίζει σχεδόν την απόσταση από τα δυτικά στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Από το 2020, ο «Δάσκαλος της Κάλλας» αποδεικνύει καθημερινά, ότι το street food μπορεί να είναι ποιοτικό, τίμιο και πρωτοποριακό. Και είναι πάντα εδώ, για να σας θυμίζει ότι η απλότητα, όταν έχει ψυχή, γίνεται τέχνη.
Tip 1: Τα πάντα από το «Δάσκαλο της Κάλλας», φτάνουν και στο χώρο σας, είτε καλώντας απευθείας στο τηλέφωνο τους, είτε παραγγέλνοντας μέσω e-food, Box και Wolt. Το ότι, αν και καντίνα, εξυπηρετεί με υπηρεσίες delivery, είναι άλλη μία από τις καινοτομίες τους.
Tip 2: Ο «Δάσκαλος της Κάλλας» είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Πέμπτη 12.00 – 01.30, Παρασκευή και Σάββατο 12.00 - 02.00 και Κυριακή 12.00 - 01.00.
Διεύθυνση: Μαρίας Κάλλας 15, Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888005
Website
Facebook
Instagram
Σπιτικές μνήμες, σε ένα ανανεωμένο μενού ελληνικών γεύσεων
Από το όνειρο στην επιτυχία και την πλήρη αφοσίωση στην ομορφιά
Το brunch ως… «αμαρτία» κι ένα success story με πρωταγωνιστή το αβγό
Από το 1976, μια ιστορία γεμάτη μεράκι και αφοσίωση στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής