- Newsroom
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡΑΜΑ
220γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
5γρ. μαγειρική σόδα
20ml χυμό λεμόνι
15ml μηλόξιδο
150ml ηλιέλαιο
120γρ, ταραμοπολτό λευκό
180ml ζωμό λαχανικών, ανάλατο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡΑΜΑ
Σ’ ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί και το τρίβουμε μέχρι να γίνει ψίχουλα. Αδειάζουμε το μπλέντερ από το ψωμί σ’ ένα μπολ. Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά, το μισό ηλιέλαιο, τον μισό χυμό λεμόνι, το μισό μηλόξιδο, τη μισή μαγειρική σόδα και τον μισό ζωμό λαχανικών και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά το ψωμί και βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα ηλιέλαιου, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το υπόλοιπο μηλόξιδο, τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και την υπόλοιπη μαγειρική σόδα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει και να “δέσει” ο ταραμάς.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
450ml τσίπουρο
100ml νερό
80γρ. Ζάχαρη
6γρ. άγαρ άγαρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το τσίπουρο, το νερό, τη ζάχαρη, το άγαρ άγαρ σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν φλαμπάρει, αφήνουμε για 30’’ με 1’ ακόμα να βράσει. Σβήνουμε τη φωτιά τοποθετώντας πάνω στην κατσαρόλα ένα καπάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Στρώνουμε σ’ ένα ταψί, αφήνουμε να παγώσει και κόβουμε σε κύβους με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
4 καλαμάρια των 80-100γρ. καθαρισμένα (ένα ανά άτομο)
6γρ. Αλάτι
30γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
Ανοίγουμε τα καλαμάρια στη μέση με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες.
Σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε τα καλαμάρια και τα ψήνουμε απ’ όλες τις πλευρές, γυρνώντας τα με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας. Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ
Σ’ ένα πιάτο βάζουμε από κάτω τον ταραμά και τον απλώνουμε μ’ ένα κουτάλι. Από πάνω βάζουμε τα ζελεδάκια τσίπουρου. Σερβίρουμε το καλαμάρι και στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.