Παραολυμπιακοί Αγώνες: Θρίαμβος για Κωνσταντινίδη και Στεφανίδη με χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία (βίντεο)
Την έκτη θέση κατέλαβε ο Δ. Ζησίδης
«Το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα», είπε μετά την κούρσα του
- Newsroom
Πραγματοποιώντας μία μεγάλη εμφάνιση, ο Αντώνης Τσαπατάκης έκανε απίθανη κούρσα στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 τερματίζοντας στην 2η θέση. Με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ανέβασε τη ελληνική συγκομιδή στα επτά στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
O 36χρονος δις (πλέον) μεταλλιούχος των Παραολυμπιακών έκανε τρομερή εμφάνιση στον τελικό. Κυνήγησε όσο μπορούσε την πρώτη θέση και προσπάθησε για κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο, να νικήσει τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, τον Ντμίτρι Τσερνιάεφ από τη Ρωσία.
Τα έδωσε όλα για την υπέρβαση, αλλά δεν τα κατάφερε τερματίζοντας σε χρόνο 1:36.16, με τον Τσερνιάεφ να κερδίζει την κούρσα με 1:32.20. Αρκετά πίσω ο Ιταλός Μανουέλ Ματέο Μπρούτζο με 1:42.52.
«Τα συναισθήματα είναι ότι για ακόμα μία μέρα ήμουν και παρέμεινα ελεύθερος.
Μία ακόμα μέρα που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα γιατί ξέρω πως αν ξαπλώσω σήμερα το βράδυ για να κοιμηθώ, αν καταφέρω να κοιμηθώ, ότι τα έχω δώσει όλα.
Για κάθε κούρσα είμαι χαρούμενος ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γνωρίζοντας όμως ότι έχω δώσει το παραπάνω από αυτό που μπορώ.
Το αργυρό μετάλλιο αυτό δεν σημαίνει κάτι, παρά μόνο ότι είναι ακόμα μία μέρα στην δουλειά.
Αύριο έχουμε ακόμα έναν αγώνα και μετά ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων.
Η ζωή επιφυλάσσει κάθε μέρα έναν αγώνα που δεν ξέρεις ότι υπάρχει.
Το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα, τους γονείς μου, τη γυναίκα μου και σε όσους εμπνεύστηκαν και τους έκανα να ονειρευτούν αυτό το βράδυ».
Την έκτη θέση κατέλαβε ο Δ. Ζησίδης
Ο άλλοτε σπουδαίος πλέι μέικερ είναι η πρώτη επιλογή του Θανάση Χατζόπουλου για τη διαδοχή του Μάσιμο Καντσελιέρι
Εκτός από προοπτική, η απόφαση του Ερασιτέχνη να έλθει σε συμφωνία με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για την ανακατασκευή του γηπέδου φέρνει και κλυδωνισμούς
Τρεις φίλοι ένωσαν την αγάπη τους για το τρέξιμο και δημιούργησαν την ΟΡΜΗ