Μπάσκετ: Όταν ο Γκάλης φόρεσε για πρώτη φορά τη γαλανόλευκη φανέλα (βίντεο)
Στις 6 Μαΐου του 1980 ο «Νικ» έκανε το ντεμπούτο του σε ματς κόντρα στη Σουηδία στην Ελβετία
Η διακεκριμένη αθλήτρια και προπονήτρια απεβίωσε σε ηλικία 39 ετών
- Newsroom
Στο πένθος βύθισε την ελληνική αθλητική «οικογένεια» ο θάνατος της διακεκριμένης αθλήτριας και προπονήτριας του πινγκ πονγκ, Όλγας Γεωργοπούλου, σε ηλικία μόλις 39 ετών.
Η εκλιπούσα είχε κερδίσει τον θαυμασμό τόσο για την προσφορά της σε αθλητικό επίπεδο, όσο και για τον εξαιρετικό χαρακτήρα της.
Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης αναφέρει: «Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοινώνει με βαθιά οδύνη τον θάνατο της Όλγας Γεωργοπούλου.
Μαζί με όλο τον κόσμο του αθλήματος στέκεται ενεή μπροστά στον άδικο, τον πολύ σκληρό χαμό και με σφίξιμο στην καρδιά αποχαιρετά την πανελληνίως διακεκριμένη αθλήτρια και προπονήτρια, την εκπρόσωπο των αθλητών στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που έφυγε νωρίς το πρωί της Τρίτης 06/05 από τη ζωή μόλις στα 39 της χρόνια.
Όλοι γνώριζαν την άνιση μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο. Όλοι όμως, έβλεπαν παράλληλα την αξιοθαύμαστη γενναιότητα, το θάρρος, την ψυχική δύναμη, με τα οποία αντιμετώπιζε το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Άλλο τίποτα δεν χρειαζόταν για να καταλάβεις την αγωνιστικότητα και την πίστη της Όλγας όταν την έβλεπες να συνεχίζει το προπονητικό της έργο στον ΑΣ Πέρα Αθηνών, να προσπαθεί να βοηθήσει στην εξέλιξή τους τα παιδιά του συλλόγου, ακόμα και να μετέχει στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό γυναικών! Επιπλέον, να είναι ενεργή στον ρόλο της εκπροσώπου των αθλητών στην ομοσπονδία, που με χαρά πήρε πριν από λίγους μήνες κι όλα αυτά ανάμεσα σε δεκάδες χημειοθεραπείες.
Είχε επιδεινωθεί η υγεία της τον τελευταίο καιρό. Το ένιωθαν όσοι τη συναντούσαν στους αγωνιστικούς χώρους, το ομολογούσε και η ίδια, που από καιρό μιλούσε ανοιχτά, με σθένος και χωρίς κανέναν δισταγμό για την περιπέτειά της. Ποτέ όμως, δεν το έβαλε κάτω. Πάλευε καθημερινά με τη νοοτροπία του νικητή, που της εμφύσησε ο αθλητισμός και οι μεγάλες επιτυχίες της, από μικρή ηλικία, στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Μόλις την περασμένη βδομάδα καθοδήγησε τη γυναικεία ομάδα του Πέρα στα πλέι οφ της Α1 κατηγορίας και πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.
Η πρωταθλήτρια από τη Σαλαμίνα υπήρξε μαχήτρια μέχρι την τελευταία στιγμή. Με τέτοιο πείσμα, με τέτοια τόλμη, που νόμιζες ότι πάλι θα βάδιζε καλά στη θεραπεία της και θα παράτεινε το αναπόφευκτο. Πάντα δίπλα στους δικούς της ανθρώπους της και το λατρεμένο της άθλημα, ν’ αντλεί δύναμη και κουράγιο.
Η ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της. Όσο γνωστή κι αν ήταν η βαριά κατάσταση της εκλιπούσας αδυνατεί αυτή την ώρα, όπως και όλοι οι φίλοι του αθλήματος, να πιστέψει, να συνειδητοποιήσει, ότι η αγαπητή Όλγα δεν είναι πια κοντά μας. Για ένα μόνο είναι ήδη όλοι σίγουροι: Ότι νιώθουν απέραντο σεβασμό στον τεράστιο αγώνα που έδωσε, ότι έγινε παράδειγμα θάρρους και μαχητικότητας για κάθε νέο άνθρωπο, που δέχεται τέτοιο χτύπημα από τη μοίρα. Τώρα μπορεί να ξεκουραστεί, να φύγει με ηρεμία και γαλήνη πια για το μεγάλο ταξίδι…
ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Στο άθλημα, που υπηρέτησε με αγάπη και συνέπεια για τρεις δεκαετίες, η Όλγα Γεωργοπούλου υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδας και διεθνής αθλήτρια επί σειρά ετών. Έπιασε πρώτη φορά ρακέτα και εξέλιξε το ταλέντο της στον Τελαμώνα Σαλαμίνας.
Ήταν μέλος της εθνικής γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005, στη Δανία, όπου επετεύχθη η ιστορική άνοδος στη Σούπερ κατηγορία της ηπείρου. Τη διετία 2005-2007 είχε την τιμή και τη χαρά να μετάσχει στη μοναδική έως σήμερα παρουσία της Ελλάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή κατηγορία των γυναικών.
Ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό νεανίδων 3 συνεχόμενες χρονιές (2002, 2003, 2004)
Πρωταθλήτρια Ελλάδας και στο διπλό νεανίδων 3 διαδοχικές χρονιές (2002, 2003, 2004)
Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό Νέων γυναικών 2 φορές (2003, 2005)
Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό μικτό Νέων ανδρών-γυναικών το 2005
Πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα (2004, 2008, 2010, 2013, 2014, 2015) και 4 Κύπελλα Ελλάδας (2003, 2004, 2009, 2010) με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών
Πήρε την 3η θέση στο απλό γυναικών του Πανελληνίου πρωταθλήματος του 2006.
Ανέβηκε τέσσερις φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο διπλό γυναικών του Πανελληνίου πρωταθλήματος (2005, 2009, 2013, 2014) και φέτος, στην τελευταία της παρουσία στο αγωνιστικό τραπέζι, ήρθε 3η στο ίδιο αγώνισμα με συμπαίκτρια τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα. Με την ίδια αθλήτρια αγωνίστηκε και στο περσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Σαλαμίνα και γνώρισε την αποθέωση μέσα στον τόπο της από τον κόσμο, που ήταν στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες.
Αθλήτρια των εθνικών ομάδων από τις μικρές ηλικίες
Παράλληλα με την ελληνική Α1 αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια με επιτυχία και στις National κατηγορίες της Γαλλίας».
Στις 6 Μαΐου του 1980 ο «Νικ» έκανε το ντεμπούτο του σε ματς κόντρα στη Σουηδία στην Ελβετία
Οι προτεινόμενες αλλαγές έχουν ως στόχο να τονώσουν το ενδιαφέρον κάνοντας την εξέλιξη της διοργάνωσης λιγότερο προβλέψιμη
Ο Σέρβος σούπερ σταρ ήταν και πάλι ο ηγέτης του Ντένβερ με 42 πόντους και 22 ριμπάουντ
Οι προτάσεις του Betarades.gr για τους αγώνες της Τρίτης