H Ioniki στην ARTOZA 2025!
Από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025 στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo
Αυτή την συνταγή μου για την φανταστική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας φτιάξτε την όλοι!
- Newsroom
Αυτή την συνταγή μου για την φανταστική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας φτιάξτε την όλοι!
θα ψήσουμε σε ρηχό ταψί 40×26 εκ., το οποίο βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας για την πορτοκαλόπιτα της Αργυρώς, και το χωρίζουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεραθεί. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι ή με τα χέρια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τα αυγά, την κρέμα και το γιαούρτι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε να γίνουν χυλός. Αν έχετε χρόνο αφήστε τη ζάχαρη για λίγη ώρα μέσα στα υγρά. Έτσι θα λιώσει πιο σωστά και θα έχει πιο ωραίο καραμέλωμα στο ψήσιμο. Τέλος, προσθέτουμε το baking. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα σπασμένα ξερά φύλλα, λίγα λίγα κάθε φορά στο υγρό μείγμα, φροντίζοντας να βρέχονται καλά όλα τα κομμάτια φύλλου. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί αλλιώς κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους σχηματίζοντας μπάλα, με αποτέλεσμα να μην ψήνονται και να μην σιροπιάζονται καλά.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομματιασμένα φύλλα, μέχρι όλα μαζί να γίνουν μια μάζα σαν τον χυλό του κέικ, χωρίς να σχηματίζονται μπάλες κολλημένων φύλλων. Αν όμως συμβεί αυτό με το πιρούνι τις διαλύουμε. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά, να ποτίσουν καλά τα φύλλα.
Αδειάζουμε σε λεπτή για την πορτοκαλόπιτα της Αργυρώς στρώση και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, κάνοντας μια ελαφριά κρούστα. Όπως την βγάζουμε καυτή, την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.
Όπως όλα τα σιροπιαστά γλυκά αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να ποτίσει μέχρι μέσα και μετά κόβουμε.
Βράζουμε ζάχαρη, νερό και κανέλα για 4 λεπτά. Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα και μαρμελάδα κι αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό και ξηρούς καρπούς.
•Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
•Αφήστε το φύλλο, αφού το κόψετε, να στεγνώσει καλά.
•Είναι πολύ βασικό, αφού ανακατέψετε τα υγρά υλικά, να ρίχνετε λίγο λίγο το ξερό φύλο στα υγρό μείγμα και να ανακατεύετε καλά ώστε να βραχεί κάθε κομμάτι φύλλου.
•Με δύο πιρούνια χωρίζουμε το ανακατεμένο μείγμα ώστε να μην υπάρχουν κολλημένα φύλλα μεταξύ τους σε μορφή μάζας.
•Η πορτοκαλόπιτα να είναι καυτή και το σιρόπι κρύο. Θα το πιεί όλο το σιρόπι αρκεί να το ρίχνετε λίγο λίγο σταδιακά.
•Όπως όλα τα σιροπιαστά γλυκά αφήστε την να κρυώσει τελείως να απορροφήσει το σιρόπι και μετά κόψτε σε κομμάτια.
•Παγώστε τη στο ψυγείο πριν την σερβίρετε απολαύστε τη με μια μπάλα παγωτό. Είναι από τα ωραιότερα γλυκά που σας έχω δώσει ποτέ.
Από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025 στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo
Η διοίκηση της εταιρείας ευχήθηκε υγεία και ευημερία στους εργαζομένους
Το «Έξω Καρδιά» party πραγματοποιήθηκε στον χώρο των «Βομβιδίων»
Η έκθεση λαμβάνει χώρα από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου στο Las Vegas Convention Center