ΙΑΕΑ: Η καταστροφή του φράγματος Καχόβκα δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες για το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια
Μεγάλη ανησυχία εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας
Ύστερα από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα
- Newsroom
Το νότιο τμήμα του ποταμού Δνείπερου πιθανόν να έχει επιστρέψει στην κανονική του ροή έως τις 16 Ιουνίου ύστερα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή του ουκρανικού φράγματος Καχόβκα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος.
Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, που είναι επικεφαλής του ελεγχόμενου από τη Ρωσία τμήματος, δήλωσε ότι η στάθμη του νερού στη Νόβα Καχόβκα, την πόλη που βρίσκεται κοντά στο φράγμα, έχει τώρα υποχωρήσει κατά 3 μέτρα σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα της Τρίτης.
«Έχει ξεκινήσει η απάντληση των υδάτων και η περισυλλογή αντικειμένων από τους δρόμους», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες συνοικίες της Νόβα Καχόβκα καθώς και από το Ολέσκι και το Χόλα Πρίσταν.
Ο ίδιος δήλωσε ότι με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς της ρωσικής εταιρίας υδροηλεκτρικών σταθμών RusHydro, ο Δνείπερος θα επιστρέψει στην κανονική του ροή στο τμήμα νοτίως του κατεστραμμένου υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα έως τις 16 Ιουνίου.
Ο Σάλντο κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι βομβάρδισε σημεία στα οποία είχαν καταφύγει προσωρινά πλημμυροπαθείς, λέγοντας ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω των επιθέσεων. Ανήρτησε επίσης τη φωτογραφία ενός κατεστραμμένου κτιρίου, λέγοντας ότι πρόκειται για ξενοδοχείο.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει από ανεξάρτητη πηγή τις δηλώσεις περί βομβαρδισμών, που θυμίζουν αντίστοιχους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Μεγάλη ανησυχία εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας
Ένας άνδρας συνελήφθη λίγο πριν κλέψει το ρολόι αξίας 600.000 ευρώ, και τέσσερις ύποπτοι συνεργοί του συνελήφθησαν λίγα λεπτά αργότερα
Η οργάνωση τόνισε ότι δύο πολεμικά ελικόπτερα έριξαν αρχικά μια βόμβα στο φαρμακείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε το παρών στα εγκαίνια του «Προεδρικού Μεγάρου» και της «Βουλής» που έχτισε η Τουρκία