Σχεδόν δύο χρόνια μετά η απόφαση του ΣτΕ για τις πρυτανικές εκλογές του ΠΑΜΑΚ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά η απόφαση του ΣτΕ για τις πρυτανικές εκλογές του ΠΑΜΑΚ

Καθυστέρηση στην καθυστέρηση και διαδικασίες που κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, για κρίσιμα ζητήματα, καταλογίζουν ακαδημαϊκοί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εν αναμονή… βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφαση του ΣτΕ που αφορά τη νομιμότητα της εκλογής πρύτανη, Χαράλαμπου Φείδα (ο οποίος εξελέγη τον Φεβρουάριο του ’24), μετά τις προσφυγές που κατέθεσαν επί της διαδικασίας, οι ανθυποψήφιοι Κυριάκος Αναστασιάδης και Στράτος Στυλιανίδης.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι αντίστοιχη δικαστική διαμάχη, στο γειτονικό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, «λύθηκε» μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Η απόφαση του ΣτΕ ήταν απορριπτική για τον Κώστα Παπαδόπουλο, κρίνοντας καθ’ όλα νόμιμη την εκλογή του πρύτανη Στέλιου Κατρανίδη, ο οποίος εξελέγη τον Ιούνιο του ‘23. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του emakedonia.gr, το ΣτΕ έκρινε ότι ο κ. Παπαδόπουλος ως προς τα αιτήματα τα οποία έθεσε, στερείτο εννόμου συμφέροντος κι αυτό γιατί είχε ήδη εκλεγεί ως μέλος του συμβουλίου διοίκησης και είχε αποδεχτεί το αποτέλεσμα της δεδομένης εκλογής.

Όσον αφορά τη διάρκεια θητείας του εκλεγέντος συμβουλίου διοίκησης, το ΣτΕ ορθώς απεφάνθη ότι η διάρκεια της θητείας θα ήτο μέχρι τις 31 Αυγούστου του ’26, καθότι υπήρξε ρητή πρόβλεψη του 4957/22 για την ημερομηνία λήξης των πρώτων εκλεγέντων συμβουλίων διοίκησης.

Τώρα όσο για τους χρόνους που απαιτήθηκαν μέχρι να φτάσουμε στο δια ταύτα για την υπόθεση του ΠΑΜΑΚ, ενώ η δίκη έγινε στις 26 Οκτωβρίου του ’23, η κατάργησή της δημοσιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του ’25 δηλαδή μετά από 15 μήνες. Το δε σκεπτικό της, δημοσιοποιήθηκε μόλις προχθές δηλαδή, μετά από 18 μήνες από την πραγματοποίηση της δίκης…