Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ο θρύλος του γαλλικού σινεμά, οι φοβίες του για τον ήχο των κλειδώσεών του και οι κατηγορίες για βιασμούς
Ο Γάλλος ηθοποιός κινείται μεταξύ «βούρκου» και αποθέωσης εδώ και πολλά χρόνια
Όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη, ο καναδός σεφ "μαγεύτηκε από τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά"
- Newsroom
Έχει μαγειρέψει για τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ και έχει πιει μπίρα με τον Καναδό ηθοποιό Ντόναλντ Σάδερλαντ. Θεωρεί ότι η βαλκανική κουζίνα γνωρίζει σημαντική άνθιση με την δυναμική παρουσία νέων σεφ και ότι σε ποιότητα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις αντίστοιχες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Οι απόψεις και οι εμπειρίες ανήκουν στον σαραντάχρονο Καναδό σεφ Ηugues Boutin, που πρόσφατα βρέθηκε -για πρώτη φορά- στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.
Με καταγωγή από την πόλη Thetford Μines του Καναδά ξεκίνησε να εργάζεται το 1990 ως μπάρμαν, σπουδάζοντας παράλληλα διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπως δήλωσε στο περιοδικό free press "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ" του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μια μέρα ωστόσο, χρειάστηκε, να προσφέρει τη βοήθειά του και στην... κουζίνα. Κι εκεί ήταν που γεννήθηκε μια μεγάλη... αγάπη. Η αγάπη του για τη μαγειρική, και όπως φαίνεται ήταν καταλυτική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον Καναδά και μετά από τρεισήμισι χρόνια αποφάσισε να ταξιδέψει στην "καρδιά" της γαστρονομίας, τη Γαλλία, όπου εργάστηκε στο πλευρό του σεφ Bernard Loiseau, βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin. Η ανάγκη για γνωριμία με κουζίνες άλλων χωρών Η παραμονή του στη Γαλλία και όσα έμαθε κοντά στον χαρισματικό Γάλλο σεφ αποτέλεσε για τον ίδιο "μοναδική εμπειρία", όπως χαρακτηριστικά λέει, όμως η ανάγκη του για δημιουργία και για γνωριμία με τις κουζίνες κι άλλων χωρών, τον οδήγησε μετά τη Γαλλία στο Μεξικό, τις Μπαχάμες, την Ιταλία την Κούβα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Μαλαισία και πολλές άλλες χώρες τα τελευταία είκοσι χρόνια. "Οι εμπειρίες που αποκόμισα ως ταξιδιώτης, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης είναι μοναδικές, καθώς είχα την ευκαιρία να διδαχθώ πολλά από ταλαντούχους ανθρώπους" συμπληρώνει.Σημαντική άνθιση γνωρίζει η Βαλκανική Κουζίνα τα τελευταία χρόνια
Όσον αφορά στη βαλκανική Κουζίνα εκτιμά ότι έχει γίνει πολύ καλύτερη τα τελευταία χρόνια καθώς υπάρχουν νέες ιδέες και προσθέτει ότι γνωρίζει σημαντική άνθιση καθώς πολλοί σεφ αναδεικνύουν την ποιότητα και τα συστατικά της που είναι εξαιρετικά. Θεωρεί πολύ σημαντικό οι λαοί να διατηρήσουν την ιστορία τους και την παραδοσιακή τους κουζίνα.Ο Γάλλος ηθοποιός κινείται μεταξύ «βούρκου» και αποθέωσης εδώ και πολλά χρόνια
Από την 30η Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου μεγάλοι και μικροί υποδέχονται τον κινηματογράφο δίπλα από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε τις «κόκκινες γραμμές» του δήμου για την ανάπλαση της ΔΕΘ- Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του emakedonia.gr- Με όρους εκθεσιακούς και όχι real estate το έργο, είπε
Στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα