Το Μανιτάρι στη Θεμιστοκλή Σοφούλη: Η τέχνη της γεύσης στην καρδιά της ανατολικής Θεσσαλονίκης

New age κουζίνα, εκλεκτά κρασιά, βραβευμένες γεύσεις και signature εμπειρίες

Λάτρης της ελληνικής γαστρονομίας και της ποιότητας των υλικών, έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης, με αντικείμενο σπουδών γύρω από τον τουρισμό, το 2010 ο Γιάννης Ζιάγκας άνοιξε το εστιατόριο “Το Μανιτάρι”, που έμελλε να συνδεθεί με την ανατολική Θεσσαλονίκη και να παραμένει σταθερά, στη λίστα των καλύτερων χώρων εστίασης στην πόλη. Σήμα κατατεθέν πλέον της Σοφούλη, πολυβραβευμένο από τους οδηγούς “Αθηνόραμα”, “FNL” και “Flag”, το “Μανιτάρι” συνεχίζει σταθερά τη γευστική του πορεία και προσφέρει όλο και περισσότερα στο κοινό.

to-manitari-2.jpg?v=0
to-manitari-3.jpg?v=0

Όραμα του ιδιοκτήτη του είναι, όπως ο ίδιος λέει, “μία νέα εποχή στο χώρο της εστίασης”, αλλά και η συνεχής εξέλιξη των επιχειρήσεων που διευθύνει (είναι παράλληλα συνιδρυτής των “Thess Bao” και “Plan G Group Consulting and Catering” και συνιδιοκτήτης στην εταιρία “Peace ‘n Cake”), μέσω καινοτόμων ιδεών κι αξιοποίησης των προϊόντων του μενού, με βιώσιμους τρόπους.

Στο πλευρό του σταθερά, υπεύθυνη για την προώθηση και την οικονομική διαχείριση η σύζυγός του, Νίκη Τσερεπή. Με προηγούμενη εμπειρία στο χώρο της φιλοξενίας και του ξενοδοχειακού τομέα, αλλά κι ως HR Manager σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, φροντίζει για τη λειτουργία τoυ εστιατορίου “Το Μανιτάρι” (όπως και για τις δύο από τις τρεις λοιπές επιχειρήσεις του ζευγαριού, ως συνιδρύτρια επίσης).

to-manitari-4.jpg?v=0

Από την πρώτη στιγμή, υπεύθυνος για το μενού ορίστηκε ο πολυβραβευμένος Chef Δημήτρης Παμπόρης, που δίνει τα “φώτα του” ως Consulting Chef κι έχει, κάθε χρόνο, την επιμέλεια του μενού. Εxecutive Chef άλλων γνωστών εστιατορίων της χώρας, έχοντας προάγει επί χρόνια την ελληνική κουζίνα και σε αγορές του εξωτερικού, σε εστιατόρια παγκοσμίου φήμης ή αστεριών Michelin, αλλά και με την εμπειρία του διδάσκοντα καθηγητή μαγειρικής τέχνης, φροντίζει να μεταλαμπαδεύει τη φιλοσοφία του και την αγάπη του για τη μαγειρική και στο “Μανιτάρι”. Μία φιλοσοφία, που του έχει επιφέρει 12 Χρυσούς Σκούφους, 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, 16 Βραβεία FNL και 4 Βραβεία Top Notch.

to-manitari-5.jpg?v=0

Από μεριάς του, ο Chef του εστιατορίου Θεόδωρος Καλοϊδής, είναι αυτός που φροντίζει ώστε κάθε συνταγή να αποδίδεται στην καλύτερη εκδοχή της.

to-manitari-6.jpg?v=0

Ένα μενού όλο χρώμα κι εκλεκτά υλικά

Στο ανακαινισμένο, από την άνοιξη του 2025, “Μανιτάρι”, με τη φωτεινή σάλα και τα ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και τη δροσερή βεράντα, με θέα στα δέντρα της οδού Σοφούλη, η ίδια ποιότητα και οι value for money επιλογές, παραμένουν σταθερές στο μενού.

to-manitari-7.jpg?v=0
to-manitari-8.jpg?v=0

Εμφανίζονται μέσα από προτάσεις όπως η τρίχρωμη κινόα με λαχανικά, cranberries και γλυκό λαδολέμονο δυόσμου, ψητό αβοκάντο, μαρμελάδα από ώριμο grapefruit και μους από Νιβατό Βερδικούσας ή το “σμυρναίικο” μοσχάρι ταρτάρ με πελτέ τομάτας με μπαχαρικά, αφράτη μουστάρδα και προζυμένιο ψωμί, αλλά και τους πρόβειους τηγανητούς κεφτέδες, γεμιστούς με κασέρι Ξάνθης, πελτέ πάπρικας και Ροδίτικη λαδόπιτα.

to-manitari-9.jpg?v=0

Άλλες προτάσεις, όπως τα μανιτάρια ala Bourguinon με αβγό ποσέ, μαγειρεμένα με κρασί Syrah κι αφρό από καπνιστό Μετσόβου, οι χυλοπίτες με κιμά από λουκάνικο Τζουμαγιάς και μανιτάρια σιτάκε, μαγειρεμένες με καπνιστή πάπρικα και κρέμα από ανεβατό Βερδικούσας, αλλά και τα Cavatappi (ποικιλία μανιταριών) με κοκκινιστή μοσχαρίσια ουρά και ζεστό αφρό από γραβιέρα Νάξου, έρχονται να εμπλουτίσουν τις επιλογές σας, με μία ποικιλία εκλεκτών υλικών.

to-manitari-10.jpg?v=0
to-manitari-11.jpg?v=0

Στα κρεατικά, το μενού περιλαμβάνει επίσης λαχταριστά μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα, με πατάτες ραγού με αφρό πατάτας, ψητά σέσκουλα και σάλτσα από την κατσαρόλα, αλλά και πικάνια από αρνάκι με γλάσο βαλσάμικο, κρούστα θυμάρι, πουρέ από σελινόριζα, ψητά μπροκολίνια και σάλτσα με σιναπόσπορο και σταφίδες, ενώ ιδιαίτερης μνείας αξίζουν τα χοιρινά μάγουλα Iberico μπραιζέ, με ριζότο κολοκύθας μαγειρεμένο με Σαμιώτικο κρασί και τσαλαφούτι, ψητό μανιτάρι, king oyster και σταφίδες.

to-manitari-12.jpg?v=0
to-manitari-13.jpg?v=0
to-manitari-14.jpg?v=0

Στα ψάρια, τέλος, φρέσκο μυλοκόπι ψημένο σε ελαιόλαδο, με πουρέ φασολάδα με τις πίκλες του, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ, ταραμά και σάλτσα ψαρόσουπα με κρόκο Κοζάνης, αλλά και ψάρι ημέρας συνοδευόμενο από νεαρά μαρουλάκια, πατάτες, αφρό λεμονιού και πουρέ σελινόριζα, έρχονται να καλύψουν τις πιο θαλασσινές γεύσεις και προτιμήσεις, με τρόπο που μόνο στο “Μανιτάρι” θα δοκιμάσετε.

to-manitari-15.jpg?v=0
to-manitari-16.jpg?v=0

Σταθερά, τη δική τους θέση στο μενού κατέχουν οι vegan, vegetarian και glouten free επιλογές καθιστώντας το “Μαντιάρι” προορισμό για κάθε πελάτη με τις συγκεκριμένες διατροφικές προτιμήσεις ή ανάγκες.
Και για το τέλος, επιλέγετε από το μενού, το γλυκό που σας ταιριάζει περισσότερο!

to-manitari-17.jpg?v=0

Eλληνικοί Οίνοι, signature cocktails

Η πλούσια κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες αποκλειστικά του ελληνικού αμπελώνα, λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά τόσο μεγάλων όσο και μικρών παραγωγών της χώρας, τη λίστα των οποίων επιμελείται η Sommelier Ελίνα Δακαναλή, ανανεώνεται τακτικά και είναι στημένη ώστε να καλύπτει κάθε pairing με τις προτάσεις του μενού και κάθε γευστική προτίμηση των οινόφιλων. Κάθε φιάλη και ποτήρι που θα φτάσει στο τραπέζι σας, θα είναι άρτιο από κάθε άποψη και θα σας δώσει λόγο να ξαναέρθετε.

to-manitari-18.jpg?v=0

Ως project των τελευταίων ετών, το cocktail bar του εστιατορίου – λειτουργεί έξω στη βεράντα όσο το επιτρέπει ο καιρός και μέσα τους χειμερινούς μήνες - είναι το κατάλληλο spot για να δοκιμάσετε επιλογές από μία πολύ ωραία λίστα cocktails και signature cocktails, που επιμελείται ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

to-manitari-19.jpg?v=0

Η φιλοσοφία που φέρνει τις διακρίσεις

«Το Μανιτάρι» βασίζεται στη φιλοσοφία της σταθερής ποιότητας, των άριστων πρώτων υλών και της συχνής εναλλαγής του μενού, με τους ανθρώπους του σταθερά επάνω από τον πελάτη που, φεύγοντας από εδώ έχει αποκτήσει, πλέον, νέες αναμνήσεις.

to-manitari-20.jpg?v=0
to-manitari-21.jpg?v=0
to-manitari-22.jpg?v=0

Σε κάθε τους εγχείρημα, οι άνθρωποι στο «Μανιτάρι» προσπαθούν πάντα να αλλάζουν, να είναι ένα «κλικ» παραπάνω από τα συνηθισμένα και να δίνουν έναν τόνο φρεσκάδας κι ανανέωσης. Και το καταφέρνουν απόλυτα. Το επαγγελματικό σέρβις και το προσωπικό που παραμένει σταθερά ίδιο εδώ και χρόνια, το εμπνευσμένο μενού και η αγάπη του κόσμου, συνεχίζουν να φέρνουν διακρίσεις στο “Μανιτάρι”, με πιο πρόσφατη αυτή των Βραβείων FNL 2025 κι “Ελληνικής Κουζίνας” από το “Αθηνόραμα”.

to-manitari-23.jpg?v=0

Στο «Μανιτάρι», κάθε γεύμα γίνεται αφορμή για συνάντηση, χαλάρωση και απόλαυση. Με τη γήινη αύρα της Σοφούλη, τα αρώματα των φρέσκων υλικών, τις μοναδικές επιλογές Μεσογειακής κουζίνας και την προσεγμένη φιλοξενία, σας καλεί να αφήσετε πίσω την καθημερινότητα και να μοιραστείτε γεύσεις και στιγμές που μένουν αξέχαστες.

to-manitari-24.jpg?v=0

Tip 1: Η κουζίνα στο εστιατόριο “Το Μανιτάρι” λειτουργεί καθημερινά από τις 13.00 έως και τις 23.30.
Tip 2
: Tόσο τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές, όσο και σε άλλες ημέρες αιχμής, όπως η Πέμπτη, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.
Tip 3
: Το «Μανιτάρι» ενδείκνυται και για επαγγελματικά γεύματα, με ιδιαίτερα set menus, σε ένα μεγάλο εύρος τιμών.

Διεύθυνση
: Θεμιστοκλή Σοφούλη 57 (Εμπορικό Κέντρο Σοφούλη), Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας
: 2310 415289
Website
Facebook
Instagram

Loader