Συνάντηση Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης με Πατριάρχη Σερβίας
Οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα στη ζωή της Εκκλησίας
Χαρακτήρισε γελοία τη χρήση του επωνύμου από τον Νίκο Θεοδωράκη, τον οποίο δεν αναγνωρίζει ως γιο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη
- Newsroom
«Πικράθηκα από την διαθήκη του. Δεν μας αδίκησε οικονομικά, την πνευματική κληρονομιά τη μετέφερε αλλού γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη σε εμένα. Αυτός είναι ο πόνος. Μέσα μου ξέρω γιατί και είχε άδικο» είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, μιλώντας στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ, για τη ζωή της, τη σχέση με τον αείμνηστο πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη αλλά και την κόντρα που είχαν ενώ αναφέρθηκε και στον Νίκο Θεοδωράκη. «Η πνευματική του περιουσία ανήκει σε έναν μεγάλο εκδότη και καλά κάνει. Δεν είχε εμπιστοσύνη ότι εμείς θα το διαχειριστούμε σωστά με τον αδερφό μου, που είναι λάθος όμως. Να πω ειδικά για εμένα, εγώ μεγάλωσα με τη μουσική του πατέρα μου και δούλεψα για τη μουσική του πατέρα μου από νωρίς. Και του απέδειξα ότι μπορούσα να συνεχίσω. Αλλά εντάξει… Καλύτερα… Είσαι λιγότερο υπεύθυνος».
Η κόρη του συνθέτη είπε πως είχε κόντρα με τον Μίκη Θεοδωράκη ακόμη και στο τέλος της ζωής του. «Όταν ήμουν μικρή σίγουρα είχα πολύ κόντρα. Αλλά μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, είχα κόντρα και στο τέλος της ζωής του. Υπήρχε μία απομόνωση γιατί εγώ σηκώθηκα και έφυγα και θεώρησε πως δεν έπρεπε. Μετά άρχισα να γράφω το βιβλίο και τα ξαναβρήκαμε. Είχαμε κόντρα μεταξύ 2010-2015», είπε . Σε ερώτηση για τους λόγους που πατέρας και κόρη είχαν κόντρα απάντησε: «διάφοροι λόγοι, επαγγελματικοί. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές».
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε και για το πώς γράφτηκε το βιβλίο της «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού». Ήταν το 2015 όταν «κάποιος με ρώτησε για μία φωτογραφία και απάντησα πως είναι στην Κόκκινη Πλατεία τον Αύγουστο του ‘70. Και γράφοντας αυτό, έγραψα ολόκληρη παράγραφο και άλλη παράγραφο. Το διάβασε ο μπαμπάς και ενθουσιάστηκε, “γράψε και άλλο”. Δεύτερη φωτογραφία, τρίτη φωτογραφία και μέσα από τις φωτογραφίες έγραφα. Έτσι έμαθα να γράφω και του άρεσε. Μέσα από τα κείμενα που διάβασε με κατάλαβε. Με είχε παρεξηγήσει. Εγώ δεν έφταιγα, μου είπε και συγγνώμη», ανέφερε. Σχετικά με το αν η συγγραφή του βιβλίου αποτελούσε για την ίδια κίνητρο για να είναι κοντά στον πατέρα της, απάντησε: «ναι, το βιβλίο λειτούργησε πολύ, πονούσα πολύ που ήμουν σε κόντρα με τον πατέρα μου. Ήταν τότε πού δεν μπορούσε να περπατήσει και πήγαινα και τον έβλεπα».
«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα πεθάνει ποτέ ο πατέρας μου παρά το γεγονός ότι ήταν άρρωστος και 90 ετών, έλεγα δεν θα πεθάνει ποτέ αυτός ο άνθρωπος», εξομολογήθηκε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου ήταν αγαπησιάρης. Σε τράβαγε, σε έκανε δικό του. Ήταν καλός άνθρωπος, ευγενικός», ανέφερε στη συνέχεια.
«Δεν είναι γιος του πατέρα μου»
Σχετικά με τον Νίκο Θεοδωράκη και τη διεκδίκηση του επιθέτου του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είπε: «Με αυτόν τον άνθρωπο νευρίασα και πήγα στα δικαστήρια. Τη δεύτερη φορά δε μας ειδοποίησαν και δεν πήγαμε στο δικαστήριο. Και δικάστηκε ερήμην. Δεν ασχολούμαι καθόλου που χρησιμοποιεί το επίθετο. Το θεωρώ γελοίο, εμείς δύο ήμασταν τα παιδιά. Δεν το δέχομαι το DNA τεστ. Δεν θέλω να ανακατεύονται στη δικιά μας ζωή. Για εμάς η ζωή μας ήταν ο μπαμπάς, η μαμά, ο Γιώργος και εγώ. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι γιος του πατέρα μου. Εγώ τη ξέρω την ιστορία. Είναι κάτι που το έχω ξεχάσει, τώρα που μου το θυμίσατε… Ό,τι έχει να κάνει με αυτή την ιστορία είναι αυτό που λέμε σκάνδαλα, δεν τα μπορώ τα σκάνδαλα και τα κουτσομπολιά».
Οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα στη ζωή της Εκκλησίας
Η κατάταξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για το 2025
Το 80% των δικαστικών υποθέσεων αφορούν σε περιστατικά που συμβαίνουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ή κατά τη διάρκεια εφημερίας στα νοσοκομεία
Το πλοίο που μεταφέρει 1.500 μετρικούς τόνους χάλυβα με 11 άτομα μέλη πλήρωμα συνεχίζει τον πλού του προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.