Δεσκάτη: Η παράδοση στα κοτόπουλα διανύει τη δεύτερη γενιά και συγκινεί με τις γεύσεις της

Καλοψημένο κοτόπουλο σούβλας κι εκλεκτά μαγειρευτά, για ένα ιδανικό οικογενειακό τραπέζι

Η «Δεσκάτη» γράφει τη δική της ιστορία στο γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, εδώ και 42 χρόνια. Από το 1983, οπότε κι άνοιξε το πρώτο κατάστημα από τα αδέρφια Κλεάνθη και Κρίτωνα Ντόνα, μέχρι και σήμερα, που η επιχείρηση έχει περάσει στα άξια χέρια των τεσσάρων παιδιών τους, δεν υπάρχει οικογένεια στην πόλη, που να μην έχει δοκιμάσει τα εξαιρετικά, ψημένα στα κάρβουνα κοτόπουλα σούβλας τους, με πρώτη ύλη που προέρχεται από το χωριό Δεσκάτη των Γρεβενών, τον τόπο καταγωγής τους.

deskati2.jpg?v=0

Η τεσσάρων δεκαετιών εξειδίκευση στο κοτόπουλο σούβλας, που καθιέρωσε το εστιατόριο και το έκανε γνωστό σε κάθε σπίτι, άνοιξε ως βεντάλια και πλέον, εκτός από μία σειρά από επίσης εκλεκτά και καλοψημένα κρεατικά κάθε είδους, το μενού προσφέρει καθημερινά και μία γκάμα μαγειρευτών ειδών, που γίνονται ανάρπαστα και που καθημερινά, ποικίλουν. Στη «Δεσκάτη», μπορείτε πλέον να βρείτε ένα γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας, μαγειρεμένο πατροπαράδοτα και πάντα με φρέσκα υλικά εποχής.

deskati3.jpg?v=0
deskati4.jpg?v=0

Η εμπειρία στο κοτόπουλο σούβλας στα κάρβουνα, προϋπήρχε για τους αδερφούς Ντόνα που πρωτοάνοιξαν τη «Δεσκάτη» τη δεκαετία του ’80, λόγω της εργασίας τους σε άλλη πολύ μεγάλη αντίστοιχη επιχείρηση, την οποία μάλιστα ανέλαβαν οι ίδιοι, για κάποια χρόνια.

deskati5.jpg?v=0

Τα κοτόπουλα «Δεσκάτης» και τα άλλα κρεατικά

Στη «Δεσκάτη» -τιμώντας τον τόπο καταγωγής τους- προσφέρουν τα πιο εκλεκτά και καλοψημένα κοτόπουλα, στα οποία δύσκολα αντιστέκεται κανείς. Αποτελεί άλλωστε κι έχει καθιερωθεί, ως ένα αγαπημένο μεσημεριανό φαγητό, ειδικά για τα Σαββατοκύριακα των Θεσσαλονικέων.

deskati6.jpg?v=0
deskati7.jpg?v=0
deskati8.jpg?v=0

Με τα χρόνια, νέα είδη προστέθηκαν στον κατάλογο των κρεατικών και σήμερα θα βρείτε επίσης φιλέτο στήθος κοτόπουλο, μπούτι κοτόπουλο, σουβλάκι κοτόπουλο, ακόμη και κοτόσουπα, αλλά κι ένα εξαιρετικό σουτζουκάκι και το κλασσικό «Θεσσαλονικιώτικο» μπιφτέκι – το μεγάλο, πλακέ, ζουμερό μπιφτέκι που πατροπαράδοτα φτιάχνεται σε μαγειρεία και ψησταριές που κατέχουν το είδος, με τη συνοδεία της κλασσικής πάπρικας, που με τηγανιτές πατάτες, απογειώνει τη γεύση!

deskati9.jpg?v=0
deskati10.jpg?v=0
deskati11.jpg?v=0

Ένα μαγειρευτό για κάθε ημέρα της εβδομάδας

Η «Δεσκάτη» έχει εμπλουτίσει, πλέον, ακόμη περισσότερο το μενού της και φροντίζει να σας παρέχει καθημερινά μία ποικιλία από μαγειρευτά φαγητά, παρασκευασμένα με φρέσκες πρώτες ύλες εποχής, τα οποία εναλλάσσονται καθημερινά – άλλωστε, γίνονται ανάρπαστα!

deskati12.jpg?v=0
deskati13.jpg?v=0
deskati14.jpg?v=0

Κάθε Δευτέρα, θα βρείτε σίγουρα παστίτσιο. Τις υπόλοιπες μέρες, οι λαχανοντολμάδες και τα γιουβαρλάκια εναλλάσσονται με παπουτσάκια και κρεατόσουπα, τα παραδοσιακά ντολμαδάκια, τα μανιτάρια φούρνου και τα ψητά λαχανικά στα ορεκτικά, έρχονται να συναντήσουν τους γίγαντες με φασόλια Πρεσπών, ο μουσακάς εναλλάσσεται με τα γεμιστά, τα φασολάκια με τον αρακά και το μοσχαράκι γιουβέτσι ή ψητό, με τα σμυρναίικα σουτζουκάκια.

deskati15.jpg?v=0
deskati16.jpg?v=0
deskati17.jpg?v=0
deskati18.jpg?v=0

Εν ολίγος κάθε μέρα, έχει τις επιλογές της. Γεύσεις κλασσικές ελληνικές, που προσελκύουν καθημερινά πολύ κόσμο στα τραπέζια της «Δεσκάτης», αλλά και πολλές παραγγελίες που «φεύγουν» με take away ή delivery. Δεν είναι λίγο, άλλωστε, να έχει κανείς καθημερινά μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό και στο τέλος χειροποίητο γλυκό κυδώνι με σαντιγί!

deskati19.jpg?v=0
deskati20.jpg?v=0
deskati21.jpg?v=0

Μίας βόλτας από τη «Δεσκάτη», πολλές έπονται…

Εάν θέλετε και το δικό σας καλομαγειρεμένο φαγητό, με απλές, καθαρές γεύσεις και βασισμένο σε παραδοσιακές συνταγές, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και φυσικά εάν λαχταράτε ένα καλοψημένο κοτόπουλο σούβλας, μπορείτε να το δοκιμάσετε επί τόπου, κάνοντας – ειδικά τα Σαββατοκύρια - κράτηση για ένα από τα τραπέζια της «Δεσκάτης», αλλά και με take away ή και με delivery.

deskati22.jpg?v=0

Τις γεύσεις σας θα συνοδέψουν μπύρες, ρετσίνες και καλό χύμα κρασί «Βοροινός» από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, λευκό, ερυθρό ή ροζέ και για το κλείσιμο του γεύματος, πέρα από το ψητό κυδώνι – παραδοσιακή συνταγή Δεσκάτης- θα βρείτε κορμό, πανακότα, πατσαβουρόπιτα και ραβανί.

Τι θα επιλέξετε, για το σημερινό σας τραπέζι;

Tip 1: Η «Δεσκάτη» λειτουργεί καθημερινά από τις 12.00 έως τις 23.00 και την Κυριακή έως τις 19.00.

Tip 2: Η υπηρεσία delivery γίνεται με προσωπικό του καταστήματος και καλύπτει τις περιοχές από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως την Καλαμαριά. Περιηγηθείτε στο μενού της «Δεσκάτης» εδώ.

deskati23.jpg?v=0

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 18 | Μετρό – Σταθμός Μαρτίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 428429

Website

Facebook

Loader