Εφορία: Μειωμένα τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες σε μικρούς οικισμούς φέρνει ο νέος Τελωνειακός Κώδικας
Μείωση 50% και σε οικισμούς που εντάσσονται σε δήμους μεγαλύτερους από 1500 κατοίκους
- Newsroom
Η οικιακή βοηθός, μόλις μπήκε στο σπίτι, αντίκρισε το πτώμα του ηθοποιού μέσα σε λίμνη αίματος και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν χτες, ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε γυμνός στο δάπεδο του σπιτιού, ενώ έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στο λαιμό, το στήθος, το θώρακα και την πλάτη. Το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο ηθοποιός βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά του. Στο διαμέρισμα εντοπίστηκε επίσης ποσότητα ναρκωτικής ουσίας σε σκόνη (πιθανόν κοκαΐνη). Ο χώρος ήταν αναστατωμένος, ενώ μπουκάλια μπίρας και ποτήρια με ποτό μαρτυρούσαν ότι το προηγούμενο βράδυ ο ηθοποιός είχε παρέα στο διαμέρισμά του. Δεν βρέθηκαν εξωτερικά ίχνη παραβίασης, στοιχείο που καταδεικνύει ότι θύμα και δράστες (τουλάχιστο δύο κατά την αστυνομία) μάλλον γνωρίζονταν. Αντίθετα ίχνη παραβίασης εντοπίστηκαν εσωτερικά της πόρτας, που μάλλον οι δράστες προκάλεσαν για να φύγουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί βρήκαν το σπασμένο κλειδί του διαμερίσματος στο χώρο. Αυτοψία έκανε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, σύμφωνα με τον οποίο ο φόνος έγινε περίπου τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κινητό τηλέφωνο του ηθοποιού για τις κλήσεις που δέχτηκε και έκανε. Υπενθυμίζεται ότι το θύμα είχε συλληφθεί πριν από λίγους μήνες για κατοχή κοκαΐνης στην περιοχή του Κολωνού.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα. Στη Θεσσαλονίκη σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, από όπου αποφοίτησε. Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε έπειτα από αρκετά χρόνια, συμμετέχοντας σε δεκαέξι παραστάσεις. Προηγουμένως, είχε επιδείξει το ταλέντο του στο σανίδι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος μαζί με τη Λυδία Φωτοπούλου, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τον αείμνηστο ηθοποιό και δημοσιογράφο Χρήστο Αρνομάλλη.
Μαζί με τον τελευταίο πρωταγωνίστησαν στο "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Σαίξπηρ το 1979, την πρώτη παράσταση του Νίκου Σεργιανόπουλου στην Πειραματική Σκηνή. Ακολούθησαν οι συμμετοχές του στα έργα "Πόλη" και "Διανυκτέρευση" (1980), στην "Οδύσσεια", το "Θέατρο Γιάννης Ρίτσος" και "Διαβάζοντας Ελύτη (1980), στο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό" (1981) και την ίδια χρονιά σε ένα τρίπτυχο του Λόρκα, στον "Θείο Βάνια" του Τσέχοφ και τους "Αχαρνής" του Αριστοφάνη το 1982 και την επόμενη χρονιά στα "Πρόσωπα και Προσωπεία" του Πίντερ. Το 1983 ξεκινά τη συνεργασία του με το ΚΘΒΕ, συμμετέχοντας στο χορό στις "Ικέτιδες". Ακολουθούν τα έργα "Ο Δράκος" ('83-'84), "Ο Άγνωστος Στρατιώτης" ('83-'84), "Ο Γλάρος" ('84-'85), "Το σακάκι που βελάζει" ('85-'86), "Το πλοίο των τρελών" ('86-'87), "Νεφέλες" ('86-'87), "Πενθεσίλεια" ('86-'87), "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα" ('86-'87), "Ιφιγένεια εν Ταύροις" ('87-'88), "Το παιχνίδι των ρόλων" ('87-'88), "Ο κήπος των χωρισμένων εραστών" ('89-'90), "Μήδεια" ('90-'91), "Γαλιλαίος" ('90-'91), "Η νύχτα της ιγκουάνα" ('90-'91), "Φονικό στην εκκλησία" ('92-'93). Ο ρόλος που άνοιξε το δρόμο για την κάθοδό του στην Αθήνα ήταν αυτός του Ιάσονα στη "Μήδεια", σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.
Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές: "Άφρικα", οι πολύ πετυχημένοι "Δύο ξένοι", "Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη", "Τελευταίος παράδεισος", "Ιστορίες από την απέναντι όχθη" και πιο πρόσφατα στην "Εξαφάνιση". Δ.ΝΤ., Α.Μ.
Μείωση 50% και σε οικισμούς που εντάσσονται σε δήμους μεγαλύτερους από 1500 κατοίκους
Στη μάχη και τα ψηφιακά μέσα
Τι αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Όταν έγινε αντιληπτός στην προσπάθειά του να διαρρήξει την έπαυλη στο Λος Άντζελες