Encore Beach Bar: Η απόλυτη καλοκαιρινή απόδραση στα Αιγαιοπελαγίτικα στο Ποσείδι Χαλκιδικής
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ένας προορισμός που τα έχει όλα – υπέροχη παραλία, φαγητό και cocktails σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης
Θαλασσινές γεύσεις επάνω στην άμμο
Το εστιατόριο “Αρίστος”, αποτελεί έναν μαγικό προορισμό, ακριβώς επάνω στη θάλασσα, στον Όρμο Παναγιάς, το γραφικό ψαροχώρι – λιμάνι του Αγίου Νικολάου, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, που φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του. Έχοντας ανοίξει πολλές δεκαετίες πριν και με την τρίτη γενιά σήμερα στο τιμόνι, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση κλέβει καρδιές καθημερινά, χάρη στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά της, τη θέα του σημείου και την εξαίρετη εξυπηρέτηση από το προσωπικό της.
Ο Όρμος Παναγιάς, είναι μία από τις ήσυχες περιοχές της Σιθωνίας, με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και κάποιες από τις καλύτερες ψαροταβέρνες όλου του δεύτερου ποδιού. Η παραλία του, η “Τρανή Αμμούδα” (σημαίνει “Μεγάλη Άμμος”), λαμβάνει κάθε χρόνο τη διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας κι αποκαλείται από τους ντόπιους η "Κοπακαμπάνα της Ελλάδας" λόγω του μεγέθους της ακτής και των γαλάζιων νερών της. Από το γραφικό λιμανάκι του Όρμου Παναγιάς, ξεκινούν καθημερινά τα καραβάκια για την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος, την Αμμουλιανή και την Ουρανούπολη, ενώ λίγο παραδίπλα βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Νικολάου.
Στο όμορφο αυτό σημείο, άνοιξε to 1971 το καφενείο του, ο Δημήτριος Στεργιούδας, ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη, για να υποδέχεται ντόπιους κι επισκέπτες δίπλα στο κύμα, με έναν ελληνικό καφέ, με μεζέδες και φρέσκα ψάρια με τρεχαντήρι, τύπου καΐκι. Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε εστιατόριο, το οποίο πέρασε, το 1984, στα χέρια της κόρης του, Μαγδαληνής Στεργιούδα.
Ο γιος της κι εγγονός του αρχικού ιδιοκτήτη, Αρίστος, έχει αναλάβει τα ηνία από το 2003, υπεύθυνος πλέον για ένα καθαρά θαλασσινό εστιατόριο, με αλιεύματα που κατά το 95% προέρχονται από τα νερά της Χαλκιδικής. Διατηρώντας σταθερή τη φιλοσοφία του “ψαρομάγαζου”, ενός παραδοσιακού εστιατορίου με σύγχρονες πινελιές, που ενδέχεται να περάσει και στην τέταρτη γενιά της οικογένειας.
Ο “Αρίστος” φημίζεται για πολλές νοστιμιές από το μενού του. Ξεχωρίζει, σίγουρα, το αγιορείτικο ψάρι στον νταβά, συνταγή που θα βρείτε είτε με γλώσσα, είτε με χριστόψαρο ή σκορπίνα, ανάλογα με το τι έχει βγάλει η θάλασσα τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως και η φημισμένη γαριδομακαρονάδα του και το ριζότο θαλασσινών του.
Ακόμη και τα μαγειρευτά του εστιατορίου, έχουν ως βασικό συστατικό ψάρι ή θαλασσινά. Δοκιμάστε το χταπόδι στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες με θαλασσινά κι αβγολέμονο κι – όταν το επιτρέπει η εποχή – τα όστρακα: φούσκες, στρείδια, όλα ντόπια κι έχοντας συλλεχθεί απευθείας από τα χαλκιδικιώτικα νερά, θα σας μείνουν κυριολεκτικά αξέχαστα!
Στα ορεκτικά, σας περιμένουν η πολλά υποσχόμενη “μελιτζανάδα” – μελιτζάνα στο φούρνο με τομάτα, σκόρδο και φέτα - ο χειροποίητος μαρινάτος γαύρος και φυσικά το carpaccio και το ceviche θαλασσινών.
Φρέσκα κρίταμα Χαλκιδικής με λάδι και λεμόνι στις σαλάτες, λαχταριστή ψητή σαρδέλα, μύδια, καλαμάρι ψητό ή τηγανητό κι όλες οι αγαπημένες θαλασσινές γεύσεις, επίσης περιλαμβάνονται στο μενού σε καθημερινή βάση, για να σας προσφέρουν μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.
Εάν πάλι δεν επιθυμείτε ψάρι, τρεις επιλογές σε κρεατικά, αλλά και vegan γεύσεις, θα ικανοποιήσουν απόλυτα την κάθε προτίμησή σας!
Στη κάβα, μία πολύ καλή ποικιλία κρασιών, με έμφαση στα Κτήματα της Χαλκιδικής όπως το Πόρτο Καρράς, το Κτήμα Κωσταντάρα και όχι μόνο, θα σας προσφέρουν ιδανικές επιλογές για να συμπληρώσετε το γεύμα σας. Εξυπακούεται, φυσικά, πως μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες που μπορείτε να έχετε, είναι κι αυτή του τσίπουρου ή ούζου με ψαρομεζέ, μία ανάσα από τη θάλασσα!
Η αξία του “Αρίστου” και η εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στο χώρο και τους ανθρώπους του, βασίζονται στο χρόνο και στη σταθερή, εκτός άλλων πελατεία, μέσω της οποίας έρχονται “συστημένοι” πολλοί από τους πελάτες. Ο Αρίστος και το προσωπικό του εστιατορίου, είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να έχετε ένα καταπληκτικό γεύμα.
Εδώ, τα πάντα στην ατμόσφαιρα μυρίζουν θάλασσα και θα νιώσετε λίγο σαν να βρίσκεστε επάνω σε πλοίο, χάρη στο διάκοσμο. Πιστέψτε μας, εάν επιλέξετε ένα από τα μπροστινά τραπέζια, θα έχετε την εμπειρία ενός γεύματος κυριολεκτικά … επάνω στην άμμο και βρέχοντας τα πόδια σας! Πιο κοντά στη θάλασσα, δε γίνεται και αυτός είναι κι ένας από τους λόγους, που δε θα θέλετε να φύγετε και που θα θέλετε, σίγουρα, να ξαναπάτε!
Tip: Η κουζίνα του “Αρίστου” λειτουργεί από 12.00 έως 23.00, καθημερινά τη θερινή περίοδο κι εκτός Τρίτης και Τετάρτης το χειμώνα.
Διεύθυνση: Όρμος Παναγιάς, Σιθωνία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 31420
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ένας προορισμός που τα έχει όλα – υπέροχη παραλία, φαγητό και cocktails σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης
Αυθεντικές γεύσεις και τοπικά προϊόντα, σε μια όαση ηρεμίας δίπλα στο δάσος
Γεύσεις ποιοτικής ελληνικής κουζίνας κι άψογη εξυπηρέτηση
Kαφές, ποτό, φαγητό και γλυκό, σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης