H Ioniki στην ARTOZA 2025!
Από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025 στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo
- Newsroom
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Γαρίδες σαγανάκι, γιατί αγαπάμε τα μεζεδάκια! Η φανταστική συνταγή, η ιστορία της και τα μυστικά της!
Υλικά Συνταγής
Εκτέλεση
Για τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο, πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα για τις γαρίδες σαγανάκι. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού. Σβήνουμε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι, με ζεστό τραγανό ψωμί.
Μυστικά για τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι
Ιστορία της συνταγής γαρίδες σαγανάκι
Το όνομα γαρίδες σαγανάκι, προέκυψε από το σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται. Το γνωστό σε όλους μας σαγανάκι, το μικρό δηλαδή τηγάνι με δυο χερούλια για χρήση σε γκάζι.
Πρωτοεμφανίστηκε σαν συνταγή, τη δεκαετία του 1960 στο Μικρολίμανο του Πειραιά, μια περιοχή που φημιζόταν από τότε μέχρι και σήμερα, για τους θαλασσινούς μεζέδες πλάι στη θάλασσα. Εξ’ ου και το δεύτερο όνομα της συνταγής, Γαρίδες Μικρολίμανο.
Η συνταγή γνώρισε μεγάλη άνθιση και διαδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60, για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για νόστιμους ελληνικούς μεζέδες, όταν άρχισαν να καταφτάνουν τα μεγάλα κύματα τουριστών στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά.
Θα βρείτε πολλές παραλλαγές πάνω σε αυτή τη συνταγή. Είναι εύκολη, με πλούσια γεύση που σου μένει αξέχαστη.
Η φρεσκάδα της γαρίδας, η νοστιμιά της φέτας που λιώνει μέσα στη δεμένη σάλτσα ντομάτας όπου όλα μαγειρεύτηκαν ισορροπημένα, έχει σαν αποτέλεσμα έναν εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ που όποιος δοκιμάζει δεν τον ξεχνάει πότε.
Απαραίτητο για πλήρη απόλαυση, σεβασμός στα υλικά, φρεσκοψημένο ψωμί από προζύμι, παγωμένο ούζο και καλή παρέα.
https://www.argiro.gr/recipe/garides-saganaki-me-feta-kai-ouzo/
Από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025 στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo
Η διοίκηση της εταιρείας ευχήθηκε υγεία και ευημερία στους εργαζομένους
Το «Έξω Καρδιά» party πραγματοποιήθηκε στον χώρο των «Βομβιδίων»
Η έκθεση λαμβάνει χώρα από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου στο Las Vegas Convention Center