Στρεπτόκοκκος: Οι ιδιώτες παιδίατροι δίνουν οδηγίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς
Επαγρύπνηση και άμεση προσφυγή στον ιατρό προτείνουν πρωτίστως
Την Πέμπτη 29 Μαΐου πραγματοποιείται η συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia της Ν. Υόρκης, κ. Χρίστου Παπαδημητρίου ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών
- Newsroom
Συνεδρία υποδοχής του Χρίστου Παπαδημητρίου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και επικεφαλής ερευνητή της μονάδας «Αρχιμήδης AI» του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά», ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025, στις 7 μμ.
Τον καθηγητή θα παρουσιάσει ο ακαδημαϊκός, Σταμάτης Κριμιζής, ενώ στη συνέχεια ο κ. Παπαδημητρίου θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Η μακρά πορεία προς την Τεχνητή Νοημοσύνη».
Ποιος ειναι ο Χρίστος Παπαδημητρίου
Ο καθηγητής έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες ερευνητικές εργασίες και έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά βιβλία και διδακτικά εγχειρίδια που θεωρούνται κλασικά στο είδος τους, αποτελώντας τη βίβλο της πληροφορικής. Είναι ένας από τους συγγραφείς του μυθικού Logicomix, που παρουσιάζει την ιστορία της Λογικής σε κόμιξ κάνοντας τα μαθηματικά να μοιάζουν πιο συναρπαστικά από ποτέ, αλλά και ο συγγραφέας της αλληγορικής νουβέλας «Turing – Mαθήματα Αγάπης».
Ο κ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1972 αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), το 1973 άρχισε τις διδακτορικές του σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Princeton και το 1976 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου συνέγραψε εργασία με τον φοιτητή του Bill Gates.
Έχει επίσης διδάξει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο Πανεπιστήμιο Stanford, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο San Diego και Berkeley, και στο Πανεπιστήμιο Columbia. Από το 2022, μαζί με τους πρώην φοιτητές του Κωστή Δασκαλάκη και Τίμο Σελλή, ηγείται του Ινστιτούτου για την Τεχνητή Νοημοσύνη «Αρχιμήδης» του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά».
Για το διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό του έργο έχει λάβει σημαντικά βραβεία, ενώ είναι επίτιμος διδάκτορας πολλών Πανεπιστημίων.
Ο κ. Παπαδημητρίου εξελέγη στην Academia Europaea το 2006, στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών το 2001, στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών των ΗΠΑ το 2002 και στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ το 2009. Του έχει απονεμηθεί -μεταξύ άλλων-το Knuth Prize το 2002, το Charles Babbage Award του IEEE το 2004, το Gödel prize το 2012, το von Neumann Medal του IEEE το 2016, και το Harvey Prize από το Technion το 2019 (οι δύο συν-αποδέκτριες αυτού του βραβείου, η Jennifer Doudna και η Emmanuelle Charpentier, τον επόμενο χρόνο τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Χημείας).
Το 2015 η Προεδρία της Δημοκρατίας τον τίμησε με το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.
Η συνεδρία υποδοχής του Έλληνα επιστήμονα θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του ακόλουθου συνδέσμου εδώ
Επαγρύπνηση και άμεση προσφυγή στον ιατρό προτείνουν πρωτίστως
Συμβουλές για ενέργεια, συγκέντρωση και ψυχική αντοχή στην πιο απαιτητική περίοδο των μαθητών
Ο δήμος προχώρησε σε απολύμανση των χώρων του κτιρίου
Πρόκειται για ένα δημοτικό κι ένα νηπιαγωγείο- "Ο δήμος ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο υγειονομικής διαχείρισης του ΕΟΔΥ" αναφέρει ανακοίνωση