Οι δύο «σημαίες» των αιώνιων αντιπάλων
Σε μία όμορφη φωτογραφία του 1930
Δεσπόζει η εμβληματική μορφή του Κλεάνθη Βικελίδη
- Newsroom
Γράφει ο Μπαλαδόρος
Σπάνια προπολεμική φωτογραφία της Εθνικής Ελλάδος, τραβηγμένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 16 Μαΐου 1937.
Τελευταίος δεξιά στους όρθιος είναι ο Κλεάνθης Βικελίδης, αναντικατάστατο στέλεχος τότε της Εθνικής και μετέπειτα σύμβολο του Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος έδωσε το όνομα αυτού του μυθικού άσου στο πρώην γήπεδο Χαριλάου.
Όρθιοι από αριστερά διακρίνονται: Γάσπαρης (Απόλλων Αθηνών και ΑΕΚ), Γκίκας (Απόλλων Αθηνών), Τάκης Τριανταφύλλης (ΠΑΟ), Χατζησταυρίδης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Μπαλτάσης (ΠΑΟ), Σπύρος Σκλαβούνος (ΑΕΚ), Θεολόγος Συμεωνίδης (Ολυμπιακός), Κλεάνθης Βικελίδης (Άρης).
Καθήμενοι: Αντώνης Μηγιάκης (ΠΑΟ), Τάσος Κρητικός (ΠΑΟ), Γιώργος Παπαδόπουλος (ΑΕΚ).
Ο βενιαμίν μεταξύ των τριών αδερφών Βικελίδη που αγωνίστηκαν στον Άρη, γεννημένος το 1915, γρήγορα λόγω των προσόντων του, αλλά και των ηγετικών χαρακτηριστικών που είχε, έγινε «σημαία» της ομάδας και έγραψε χρυσές σελίδες τόσο προπολεμικά, όσο και μεταπολεμικά. Υπήρξε από τους καλύτερους κυνηγούς που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο και είχε αποκτήσει μάλιστα και το προσωνύμιο «μακεδονικό τανκ».
Εργάστηκε και ως εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδος προσπαθώντας να προσδώσει «επιθετικά χαρίσματα» στην ομάδα.
Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, 30 χρόνια πριν, στις 4 Νοεμβρίου 1988.
Δώδεκα μήνες μετά την πανηγυρική συνέντευξη Τύπου στο Electra Palace, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι στην ουσία διαχειριστής και όχι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αφού οι μετοχές παραμένουν στα χέρια του Στράτου Ευγενίου
To deal με τον Ισπανό δεξιό μπακ επικυρώθηκε και η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή του
Πίσω από τα μεγάλα λόγια της FIFA και τα εντυπωσιακά νούμερα εσόδων από το Μουντιάλ συλλόγων, βρίσκεται μια σκληρή πραγματικότητα