Θεσσαλονίκη: Μπλόκαρε η Περιφερειακή Οδός - Καραμπόλα επτά οχημάτων
Η καραμπόλα προκάλεσε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τις ουρές των οχημάτων να εκτείνονται έως το ύψος του Αγίου Παύλου, δημιουργώντας κυκλοφοριακό «έμφραγμα»
Ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τόνισε τις αλλαγές που υπάρχουν στην διαδικασία αναγνώρισης
Τις δραστικές και άμεσες αλλαγές στην αναγνώριση πτυχίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού τόνισε στην ημερίδα για την Παιδεία της εφημερίδας «Μακεδονία» και του emakedonia.gr, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταύρος Νικολόπουλος.
Αρχικά στην ομιλία του εξήγησε ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του ΔΟΑΤΑΠ. «Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά υπάρχουν και τα διεθνή πανεπιστήμια όπου καταλήγουν Έλληνες για σπουδές και όταν επιστρέψουν πρέπει να γίνει μια αναγνώριση ισοδυναμίας και αυτό το κάνει ο ΔΟΑΤΑΠ» επισήμανε, λέγοντας πως αναλαμβάνουν την αναγνώριση πτυχίων, την πληροφόρηση, την παροχή συμβούλων για την εναρμόνιση με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ο νόμος Κεραμέως, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, βελτίωσε τις διαδικασίες και πλέον η αναγνώριση πτυχίων του εξωτερικού γίνεται μέσα σε 60 ημέρες στη χώρα μας, ενώ παλιά χρειαζόταν μήνες εως και χρόνια. «Ο νόμος Κεραμέως έφερε διαφάνεια , απλοποίησε τις διαδικασίες, επιτάχυνση και εστίασε στην ενίσχυση της ακαδημαϊκής ισοδυναμίας» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι:
«Πλέον ξεφύγαμε από την αναγνώριση με βάση τα τυπικά προσόντα και μεταφέρθηκε πλέον στα ουσιαστικά προσόντα. Για παράδειγμα έως πρότινος η αναγνώριση γινόταν με βάση χρονικά περιθώρια, ένα πτυχίο στο εξωτερικό ήταν μέσα σε τρία χρόνια σπουδών αλλά στην χώρα μας είναι τεσσάρων, όποτε αμέσως υπήρχε απόρριψη».
Ο κ. Νικολόπουλος, κλείνοντας τόνισε ότι ο νέος νόμος έφερε «δραστική μείωση στη γραφειοκρατεία και επιτάχυνση στην αναγνώριση».
Η καραμπόλα προκάλεσε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τις ουρές των οχημάτων να εκτείνονται έως το ύψος του Αγίου Παύλου, δημιουργώντας κυκλοφοριακό «έμφραγμα»
Βουλευτές, δημάρχους και συνδικαλιστικούς φορείς καλεί ο Σίμος Δανιηλίδης
Με επιστολή τους προς Υπουργό και Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν αναχρονιστικό μοντέλο ασφάλειας που «καθηλώνει» 1 στους 5 αστυνομικούς σε αλόγιστες σταθερές φυλάξεις
Ποινή φυλάκισης 2 ετών, η οποία ούτε ανεστάλη ούτε μετατράπηκε, αλλά αποφασίστηκε να εκτιθεί στο σύνολό της