Happinest Project: Ένας πρωτοποριακός χώρος που επαναπροσδιορίζει την παιδική δημιουργικότητα και την οικογενειακή ευεξία
Το wellness project που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στην παιδική - οικογενειακή ψυχαγωγία και διασκέδαση
Μία καντίνα πραγματική… κουζίνα, στην Εθνικής Αντιστάσεως
Στην ανατολική έξοδο της πόλης, στο νούμερο 179 της Εθνικής Αντιστάσεως, το street food συναντά την υψηλή σχεδόν γαστρονομία, μέσα από το «Maverick – Handmade Street Food». Με τους Chefs Δημήτρη Καϊση κι Απόστολο Πετρίδη να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βγει το μικρό μεν, πλήρες δε μενού του, γεννήθηκε ένα νέο, διαφορετικό project, που δεν ακολουθεί τις πεπατημένες, συνηθισμένες οδούς μίας τυπικής καντίνας, αλλά χαράζει τη δική του, ξεκάθαρη πορεία στη γεύση. Όπως δηλώνει και το όνομά του, το «Maverick» δεν υπακούει σε κανόνες, δημιουργεί δικούς του…
Ναι, το «Maverick» δεν προήλθε, όπως πολλοί ίσως σκεφτείτε, από τη γνωστή ταινία. Προήλθε, αρχικά, από την αγάπη ενός εκ των ιδιοκτητών για την ομάδα μπάσκετ «Dallas Mavericks» του ΝΒΑ και κυρίως, από την ίδια τη σημασία της λέξης, που αναφέρεται σε όποιον κάνει τα πράγματα με το δικό του τρόπο, χωρίς να ακολουθεί την πεπατημένη.
Άνοιξε τον Ιούλιο του 2024 σε ένα κεντρικότατο σημείο της Εθνικής Αντιστάσεως, κοντά στα McDonalds και δίπλα στο βενζινάδικο BP, σε έναν χώρο όπου διαθέτει και δικό του, ιδιωτικό parking και ήρθε να σας εισαγάγει στον κόσμο του εκλεπτυσμένου street food, με τους δικούς του όρους!
Tο «Maverick» θα σας ενθουσιάσει με την ιδιαίτερη αισθητική ως προς το design του, αλλά και με το μεγάλο εξωτερικό χώρο με τα τραπεζοκαθίσματα του για να απολαύσετε τις γεύσεις του, είτε επί τόπου, είτε take away.
Το βασικό, είναι πως το «Maverick», δεν είναι απλώς μια ακόμη καντίνα. Είναι μια κινητή γευστική εμπειρία, όπου όλα παρασκευάζονται στο χέρι – από τις σως και τα κρέατα, μέχρι τις σαλάτες και τις μαρινάδες. Το μόνο που δεν φτιάχνουν οι ίδιοι είναι το ψωμί, που προμηθεύονται από μικρές, επιλεγμένες βιοτεχνίες. Το μενού αλλάζει κάθε έξι μήνες, ώστε να κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό και να αναδεικνύει πάντα τις καλύτερες εποχιακές πρώτες ύλες.
Αποφεύγονται τα περιττά λιπαρά, το βούτυρο και η ζάχαρη σε ποσότητες μεγαλύτερες από ό,τι χρειάζεται, ενώ η χρήση ηλιέλαιου και η φιλοσοφία του «λιγότερα, αλλά καλύτερα», εξασφαλίζουν ότι η γεύση κάθε πιάτου αναδεικνύεται με τον πιο τίμιο τρόπο. Εδώ, το βασικό συστατικό κάθε πιάτου, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
Ξεχάστε τα ατελείωτα μενού που σας μπερδεύουν! Στο Maverick θα βρείτε μόλις επτά κωδικούς σε σάντουιτς, όμως κάθε επιλογή είναι μοναδική. Κανένα συστατικό δεν επαναλαμβάνεται σε πάνω από ένα πιάτο – το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα, τις δικές του γεύσεις, το δικό του ψωμί: λευκό, ολικής ή άνθρακα.
Οι δύο εμπνευστές του, έχουν επιμεληθεί κάθε λεπτομέρεια, ενώ ειδικά ο Απόστολος Πετρίδης, ως πρώην κρεοπώλης, έχει διαμορφώσει αποκλειστικά τις κοπές και τα μείγματα κρεάτων, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα και γεύση.
Κάθε επιλογή, μοναδική! Από το smashed burger με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αγγλικό τυρί, κρεμμύδι, κορεάτικη μαγιονέζα και πίκλα αγγουριού και το brisket sandwich με σιγοκαπνισμένο μοσχαρίσιο στήθος για δέκα ώρες, ξινολάχανο, μαγιονέζα ψημένου σκόρδου και βινεγκρέτ μουστάρδας, μέχρι το sando fried chicken, με κοτόπουλο στήθος σε υγρή άλμη μπαχαρικών, coleslaw, μπέικον και κόκκινο λάχανο μπρεζέ, κάθε πρόταση είναι τελείως ξεχωριστή.
Θα βρείτε επίσης το ξεχωριστό μαύρο πρόβατο burger, με μαύρο brioche, μπιφτέκι από πρόβειο κιμά, καπνιστό τυρί Βερμίου, κρέμα ανθότυρο Νάξου, σπανάκι και λεμονοκρέμμυδο, αλλά και vegan λουκουμάδες λαχανικών, με χούμους πατζαριού, τσάτνεϊ φυστίκι και πίκλα χαλαπένιο. Στις σαλάτες, δύο νόστιμες επιλογές συμπληρώνουν τη γευστική σας παλέτα.
Τα φρέσκα υλικά δε σταματούν στα παραπάνω, αφού οι φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες που έχετε επίσης τη δυνατότητα να παραγγείλετε, προέρχονται από οικογενειακή βιοτεχνία, που προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της κατευθείαν από λαϊκή αγορά.
Ως και η κάβα του «Maverick» είναι μελετημένη και περιλαμβάνει επιλεγμένους ελληνικούς οίνους και μπύρες ελληνικών μικροζυθοποιίων, για να ταιριάζουν απόλυτα με το γεύμα σας και να έχετε μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.
Στα γλυκά, θα βρείτε cheesecake cookie dough, με ζύμη μπισκότου και καραμελωμένα πίνατς, αλλά και ρυζόγαλο, με μους κανέλας και ξύσμα λάιμ. Ναι, σωστά καταλάβατε, ακόμη και τα επιδόρπια παρασκευάζονται επί τόπου, από τους ίδιους τους εμπνευστές του «Maverick».
Το «Maverick» λειτουργεί με ανοιχτή κουζίνα, γιατί ο Δημήτρης και ο Απόστολος θέλουν να είναι σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Κάθε σχόλιο που ακούν – θετικό ή αρνητικό – γίνεται έτσι αφορμή για εξέλιξη.
Όπως έχετε καταλάβει, το «Maverick» μπορεί να είναι μία μικρή καντίνα, αλλά λειτουργεί ως μία ολοκληρωμένη κουζίνα. Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις σε ένα ιδανικό σημείο, με δυνατότητα για dine – in ή takeaway και θα δείτε κι εσείς, ότι το «Maverick – Handmade Street Food», δεν είναι ένα απλό «σαντουιτσάδικο». Είναι μια εμπειρία γεύσης, που έρχεται να αλλάξει ό,τι ξέρατε για το ποιοτικό street food!
Tip 1: To «Maverick» λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο 13.00 – 01.00, Κυριακή 13.00 – 23.00 και μένει κλειστό τις Δευτέρες.
Tip 2: Δείτε όλο το μενού εδώ.
Tip 3: Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας και μέσω e-food και Wolt.
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 179, Ανατολική Θεσσαλονίκη
Το wellness project που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στην παιδική - οικογενειακή ψυχαγωγία και διασκέδαση
Ο μεγαλύτερος παιδότοπος της ανατολικής Θεσσαλονίκης που προσφέρει μοναδικές στιγμές διασκέδασης
Ένας προορισμός για καφέ, κοκτέιλ και μουσικές εμπειρίες
Πεζόδρομος και γεύσεις, φτιάχνουν τον ιδανικό απολαυστικό συνδυασμό