Καλοκαίρι με μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες στο premium Bar Restaurant Nero, του 5* Cavo Olympo στην Πλάκα Λιτοχώρου
Δύο «διαμάντια», που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία και ευεξία
Παράδοση στα κάρβουνα με εμπειρία χρόνων
- Newsroom
Στα ορεινά της Χαλκιδικής, στον γραφικό Άγιο Πρόδρομο, θα βρείτε το φημισμένο ψητοπωλείο «Ο Μάγειρας», που από το 1978 σερβίρει εκλεκτά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Τότε ήταν που ο Γιώργος Σαράφης, επέστρεψε στο χωριό που γεννήθηκε, έπειτα από χρόνια εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ως απόφοιτος σεφ – μάγειρας, για να δημιουργήσει τον δικό του χώρο.
Το 1991 «Ο Μάγειρας» μεταφέρθηκε στην είσοδο του Αγίου Προδρόμου, σε χώρο ευρύχωρο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, συνεχίζοντας με αφοσίωση την παράδοση στο ξακουστό σουβλάκι της περιοχής, αλλά και στα ψητά κρεατικά που γίνονται από τότε ανάρπαστα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η διάδοχη κατάσταση, ο Θεόδωρος Σαράφης, που με το ίδιο μεράκι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.
Η σπεσιαλιτέ στον «Μάγειρα» είναι σαφώς τα κρεατικά του. Επιλεγμένα ντόπια κρέατα από την περιοχή της Χαλκιδικής, ψήνονται στα κάρβουνα με μαεστρία και φτάνουν στα τραπέζι σας ζουμερά και καλοψημένα.
Παραδοσιακά σουβλάκια, που φημίζονται στην περιοχή, χοιρινά και κοτόπουλο, χειροποίητα μπιφτέκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα, ζουμερές πανσέτες, μπριζολάκια χοιρινά, παϊδάκια, ψαρονέφρι και μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι σταθερά στο μενού.
Όπως και το λαχταριστό συκώτι μόσχου, αλλά και φρεσκότατα φιλέτα και σουβλάκια κοτόπουλο.
Ανάρπαστες γίνονται και οι σούβλες στον «Μάγειρα», που είναι διαθέσιμες κάθε Κυριακή. Κοντοσούβλι χοιρινό, κοτόπουλο και αρνίσιο καλύπτουν όλα τα γούστα, ενώ το κοκορέτσι και το κότσι έχουν περίοπτη θέση στα τραπέζια των πελατών.
Η κορυφαία ποιότητα των κρεατικών και το αριστοτεχνικό ψήσιμο τους, κάνουν τον «Μάγειρα» μία από τις πιο ξακουστές ταβέρνες της περιοχής.
Στα συνοδευτικά θα βρείτε κλασικές και αγαπημένες επιλογές. Όλα φρέσκα και χειροποίητα θα συνοδεύσουν τα κυρίως πιάτα σας με τον πιο ταιριαστό τρόπο.
Φρέσκες τραγανές τηγανητές πατάτες, αλοιφές, τυριά και ολόφρεσκες σαλάτες στην εποχής τους είναι ό,τι θα χρειαστείτε για να πλαισιώσετε το γεύμα σας.
Η μελιτζανοσαλάτα με ολόκληρες μελιτζάνες ψητές στα κάρβουνα, με φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, σκόρδο και μυρωδικά είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους θαμώνες του «Μάγειρα». Το ίδιο και το μπουγιουρντί με φέτα, τρία τυριά, ντομάτα και μυρωδικά που με φρέσκο ψωμάκι ψημένο στα κάρβουνα επιβάλλει άλλη μία… γύρα.
Πέρα όμως από το πολύ καλό φαγητό στον «Μάγειρα» θα συναντήσετε κι ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Ο καταπράσινος χώρος με τη μεγάλη αυλή είναι μαγεία όταν ο καιρός είναι καλός. Από την άλλη, η μεγάλη εσωτερική αίθουσα είναι άνετη και με δύο τζάκια να ανάβουν το χειμώνα, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για μια χειμερινή απόδραση στο βουνό.
Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει και παιδική χαρά για να απολαύσουν την εξόρμηση στο μέγιστο οι μικροί μας φίλοι, ενώ το ιδιωτικό parking σας εξασφαλίζει άνεση και αμεσότητα.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πολύ καλή εξυπηρέτηση από το έμπειρο και πάντα χαμογελαστό προσωπικό του «Μάγειρα», αποτελούν εγγύηση για μια πολύ ευχάριστη εξόρμηση στην εξοχή.
Διεύθυνση: Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 96073
Δύο «διαμάντια», που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία και ευεξία
Στη Χαλκιδική, εκεί που το γαλάζιο της θάλασσας συναντά τις εκλεκτές γεύσεις, μια παρέα με όραμα δημιούργησε το απόλυτο γαστρονομικό spot για φρέσκα θαλασσινά
Ένας χώρος εμπνευσμένος από ένα εξωτικό πουλί… αποτελεί την ψυχή του καλοκαιριού
Γαστρονομικά διαμάντια και «κρυμμένοι» γευστικοί θησαυροί στα δυτικά της πόλης