Country Breadery: Η φιλοσοφία του "αληθινού" ψωμιού με φυσικό προζύμι, που αναβιώνει την αυθεντικότητα της γεύσης στη Θεσσαλονίκη
Η αρτοποιία … αλλιώς, στην Προξένου Κορομηλά
Μια ρετσίνα που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την καινοτομία
- Newsroom
Στις 26 Οκτωβρίου, γιορτή του Αγίου Δημητρίου «Πολιούχου της Θεσσαλονίκης», το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, κυκλοφορεί κάθε χρόνο τη νέα σοδειά του «Αφρού».
Μια σπινθιρίζουσα ρετσίνα που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την καινοτομία. Το μυστικό της; Οι διακριτικές φυσαλίδες που προέρχονται από την φυσική ζύμωση του κρασιού αλλά και τα αρώματα του φρέσκου ρετσινιού!
Οι ρίζες του «Αφρού» ξεκινούν από τα παραδοσιακά γιοματάρια. Στο παρελθόν, στα κελάρια των οινοπαραγωγών, η αλκοολική ζύμωση λάμβανε χώρα σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια. Τα βαρέλια σφραγίζονταν λίγο πριν το τέλος της ζύμωσης, με αποτέλεσμα το παραγόμενο διοξείδιο του άνθρακα να εγκλωβίζεται στο κρασί. Παραδοσιακά τα βαρέλια αυτά, αποσφραγίζονταν στις 26 Οκτωβρίου και το κρασί που περιείχαν διακρινόταν για τη φρεσκάδα και τον σπινθηρίζοντα χαρακτήρα του. Εμπνευσμένο λοιπόν από αυτήν την παράδοση το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ δημιούργησε τη ρετσίνα «ΑΦΡΟΣ» !
H πρώτη σοδειά του «Αφρού», εμφιαλώθηκε πειραματικά το 2016 και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στους επαγγελματίες και τους οινόφιλους. Το 2017 στις 26 Οκτωβρίου το οινοποιείο λάνσαρε και επίσημα το νέο αυτό κρασί, γιορτάζοντας μαζί με τη Θεσσαλονίκη. Αυτή η συμβολική ημερομηνία, είναι η ημέρα που η φρέσκια σοδειά του Αφρού σερβίρεται για πρώτη φορά. Έτσι, μια παράδοση ζωντανεύει για τις επόμενες γενιές των φίλων της ρετσίνας και όχι μόνο.
Η αρτοποιία … αλλιώς, στην Προξένου Κορομηλά
Στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos
Κάτω από το φως του φεγγαριού, η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει
Μπουκιές με ιστορία, γεύση και συναίσθημα