Κρήτη: Με δίκτυο πυροπροστασίας και αντικεραυνική εγκατάσταση θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027»
- Newsroom
Το δρόμο για τον Κορυδαλλό πήραν εκ νέου χθες η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης, ύστερα από την απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, που επέβαλε βαριές ποινές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.Με τη χθεσινή απόφαση, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι οι επτά από τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση. Τόσο ο Ευ. Καλούσης όσο και η πρώην ανακρίτρια καταδικάστηκαν χωρίς αναστολή, ενώ για τους υπόλοιπους η απόφαση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στον Ε. Καλούση κάθειρξη 20 ετών και δύο μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε αυτήν, καθώς και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης. Ο κατηγορούμενος απαλλάχτηκε από την κατηγορία της σύστασης συμμορίας.
12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΜΟΥΛΙΑ Στην κ. Μπουρμπούλια επιβλήθηκε κάθειρξη δώδεκα ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά 40 εκατ. δρχ. που έλαβε το 2001 από τον επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικό και για απόπειρα κατάχρησης εξουσίας. Ένοχος για συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κρίθηκε και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών, ενώ απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και σύσταση συμμορίας. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το ίδιο ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε και στον επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικό, ο οποίος όμως καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και ενός μηνός για ηθική αυτουργία σε απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Παράλληλα, ο πρώην σύζυγος της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, Θωμάς Αμοργιανός, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του πρότερου εντίμου βίου. Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε και στον επιχειρηματία Ευστράτιο Βαλυράκη (με πλειοψηφία 2-1), ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενεργητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης, άμεση συνέργια σε παράβαση καθήκοντος και συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τέλος, ο επιχειρηματίας Αντώνης Γεωργίου κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Το δικαστήριο απήλλαξε, λόγω αμφιβολιών, τον δικηγόρο Γιώργο Νικολακόπουλο, ενώ, λόγω νομικής πλάνης, απηλλάγη ο Βάιος Ευαγγελόπουλος, καπετάνιος του κότερου με το οποίο πραγματοποιήθηκε η “περίφημη” κρουαζιέρα με τους Καλούση - Μπουρμπούλια - Κρητικό.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027»
«Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μια κρίσιμη παράμετρος για την απόδοση και την αποτελεσματικότητα ενός φορέα ή μιας υπηρεσίας»
Έργο ύψους 58.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και αφορά 35 ηλεκτρονικές πινακίδες (εκ των οποίων οι 26 με ηλιακό πάνελ)
Το πλοίο που μεταφέρει 1.500 μετρικούς τόνους χάλυβα με 11 άτομα μέλη πλήρωμα συνεχίζει τον πλού του προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.