Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2023 στο ΥΜΑΘ - Ζητούν άμεσους διορισμούς

Η διαμαρτυρία διεξάγεται μετά από πολύμηνη καθυστέρηση στους διορισμούς των επιτυχόντων του πρώτου διαγωνισμού και έπειτα από την ανακοίνωση για νέο ΑΣΕΠ

Κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν οι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 2Γ/2022), σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση έγινε στις 12:00 το μεσημέρι, με τους επιτυχόντες να κρατούν πανό και να ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να μην ακυρωθεί η πολυετής προσπάθειά τους και να διασφαλιστεί η ένταξή τους στους πίνακες διοριστέων, παρά τις εξαγγελίες για νέο διαγωνισμό.

Το αίτημα για συνάντηση με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα, δεν ευοδώθηκε καθώς ο ίδιος απουσίαζε, γεγονός που προκάλεσε την πρόθεση των συγκεντρωμένων να παραμείνουν στο σημείο έως ότου βρεθεί εκπρόσωπος του υπουργείου για να παραλάβει το υπόμνημά τους.

Κώστας Μητσόπουλος: Ζητούμε να μην αποκλειστούμε από τους πίνακες του νέου ΑΣΕΠ

Ο γραμματέας του συλλόγου επιτυχόντων, Κώστας Μητσόπουλος, υπογράμμισε πως οι επιτυχόντες δεν θα δεχθούν τον αποκλεισμό τους από τους νέους πίνακες και ζητούν οριζόντιο διορισμό όλων των αδιόριστων, με σεβασμό στο αποτέλεσμα του γραπτού διαγωνισμού.

Από την πλευρά της, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Βάσω Χρήστου, ανέφερε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να δοθούν σαφείς και δεσμευτικές απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων στάθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του ΥΜΑΘ, Γιώργος Κατσούρος, ο οποίος δήλωσε πως οι εργαζόμενοι του υπουργείου στηρίζουν τα αιτήματα των επιτυχόντων, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους ακούσει και να τους δικαιώσει.

Γιάννης Δελής: Επιτυχών σημαίνει διοριστέος

Τη διαμαρτυρία στήριξε ενεργά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δελής, ο οποίος δήλωσε πως "επιτυχών σημαίνει διοριστέος", καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς. Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή από τις 5 Μαΐου, ζητώντας απαντήσεις για την τύχη των επιτυχόντων.

«Οι επιτυχόντες, μετά από δύο χρόνια αναμονής, ζητούν το αυτονόητο: την εφαρμογή του νόμου και τον σεβασμό στη διαγωνιστική διαδικασία που ακολούθησαν με κόπο, κόστος και αφοσίωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

aa61f9ba-94f9-47d5-b037-fa5e7329d373.jpg
Loader