Θεσσαλονίκη: Τέλος στα σενάρια με τα έγγραφα του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο που κάηκε

Σε ποιο εργοστάσιο κατέληξε το υλικό που πήραν από αποθήκη στην οδό Μοναστηριού - Τι λέει εργαζόμενος στην εταιρεία που ανέλαβε το έργο

Οι εικόνες με κούτες να εκσφενδονίζονται από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη και να καταλήγουν στην καρότσα ενός φορτηγού, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και σενάρια την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛΑΣ για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε. Ωστόσο, μεγαλύτερη συζήτηση άνοιξε με αμέτρητα σχόλια και δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο για το σημείο όπου κατέληξαν τα έγγραφα, ειδικά μετά την φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη.

opekepe-eggrafa-3.jfif?v=0
opekepe-eggrafa-2.jfif?v=0

Την προηγούμενη Πέμπτη από τις 9:00 το πρωί ξεκίνησαν εργαζόμενοι της εταιρείας που ανέλαβαν την παραλαβή και ανακύκλωση να απομακρύνουν έγγραφα από την αποθήκη του ΟΠΕΚΕΠΕ, που βρίσκεται στην οδό Μοναστηριού 90 στον 2ο όροφο. Η μεταφορά γινόταν είτε με καρότσες είτε με «πέταγμα» από το μπαλκόνι, όπως καταγράφτηκε σε βίντεο και κάμερες. Η καρότσα γέμισε ως πάνω γύρω στις 12:30 και το φορτηγό αποχώρησε από το σημείο.

Ήταν μια διαδικασία που έγινε νόμιμα με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και η ίδια διαδικασία θα γινόταν σε Σέρρες, Κιλκίς και Πέλλα. Το ζήτημα που τέθηκε ήταν η χρονική στιγμή που έγινε, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η κυβέρνηση εισηγήθηκε να φτάσει σε βάθος χρόνου έως του 1998. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα έγγραφα που παρέλαβαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας ήταν του 2014.

opekepe-eggrafa-1.jfif?v=0

Μια ημέρα μετά την παραλαβή του αρχείου, την Παρασκευή το πρωί, ξέσπασε μια μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο. Αρχικά τα σχόλια ήταν με δόσεις χιούμορ για την σύνδεση των δυο περιστατικών αλλά στη συνέχεια άρχισε να διαδίδεται με ταχύτητα στα social media και να αναπαράγεται ως προβληματισμός, ενώ κάποιοι το θεωρούσαν και δεδομένο ότι το εργοστάσιο που κάηκε παρέλαβε έγγραφα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Δεν μεταφέρθηκαν τα έγγραφα στο εργοστάσιο που κάηκε στη Σίνδο» ξεκαθαρίζει με έμφαση εργαζόμενος από την εταιρεία που παρέλαβε το υλικό και είχε την ευθύνη της ανακύκλωσης. «Αρχικά το εργοστάσιο που κάηκε είναι ήταν με πλαστικά, παλέτες και λάστιχα. Καμία σχέση με το δικό μας αντικείμενο» τονίζει.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος που ήταν και παρών στην παραλαβή, ξεκαθαρίζει ότι «εμείς τα παραλάβαμε, τα καταστρέψαμε και ύστερα τα πήγαμε σε επιχείρηση ανακύκλωσης χαρτιού για πολτοποίηση».

Η εταιρεία που κατέληξε το υλικό από τις αποθήκες του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανακύκλωσης χάρτου και παραγωγής χαρτονιού στη χώρα. Η εταιρεία αυτή, στην οποία κατέληξε το υλικό σύμφωνα με την εταιρεία που το παρέλαβε, δεν βρίσκεται στη Σίνδο αλλά στην Κάτω Γέφυρα.

Loader