Τρούφα: Η εξελιγμένη γευστική εμπειρία στον Εύοσμο, που έγινε προορισμός
Όταν ένας εκλεπτυσμένος μύκητας, γίνεται η αφορμή για ένα εστιατόριο!
Από ένα παραδοσιακό έδεσμα, σε ένα signature προϊόν!
Η ποντιακή κουζίνα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης κι αυτός είναι ο λόγος που “Το Πιροσκί”, στο νούμερο 4 της Ζεύξιδος, είναι ένας προορισμός από μόνος του! Μέσα από τα αγαπημένα αυτά τηγανητά πιτάκια, ζωντανό στοιχείο μίας γαστρονομικής παράδοσης που αφορά πολύ κόσμο, διατηρούνται η μνήμη και η γεύση, αλλά ταυτόχρονα προτείνονται και νέες εκδοχές, που καλύπτουν ακόμη περισσότερες επιλογές και σύγχρονες γευστικές προτιμήσεις.
Το “Πιροσκί” είναι μία ιστορία νεανική και δημιουργική, με πρωταγωνιστή τον 29χρονο ιδιοκτήτη Γιάννη Κοτζαγερίδη. Με ρίζες από τον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης και βαθιά αγάπη για την παράδοση των προγόνων του, ο ίδιος ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια να αναδεικνύει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ποντικά εδέσματα: το αυθεντικό πιροσκί.
Από το φετινό φθινόπωρο, το “Πιροσκί” στεγάζεται πλέον στη Ζεύξιδος 4, σε έναν χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στις ποντιακές γεύσεις και στον street food χαρακτήρα που το καθιέρωσε.
Η φιλοσοφία του Γιάννη Κοτζαγερίδη κινείται ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα. Θέλει να κρατήσει ζωντανή την κουλτούρα του ποντιακού τραπεζιού, αλλά μέσα από μια σύγχρονη, street food ματιά που ταιριάζει στον παλμό της Θεσσαλονίκης.
Στην κατηγορία των πιροσκί, σας περιμένουν 40 διαφορετικές γεύσεις: τα κλασσικά πιροσκί με πατάτα, τυρί ή κιμά, άλλες κλασικές γεύσεις όπως φέτα, ρίγανη, λιαστή τομάτα κι ελιά, πιροσκί με πάστα τρούφας, vegan πιροσκί, γλυκά πιροσκί με γλυκιά κρέμα ή Μerenda και πολλές άλλες επιλογές.
Το must try τη στιγμή αυτή, ωστόσο, είναι η πιο πρόσφατη πρόταση, το πιροσκί “μπουγιουρντί”, μια δημιουργία – signature, που έγινε αμέσως viral στους λάτρεις του αμυδρά πικάντικου κι έκανε το “Πιροσκί” το πρώτο street food της πόλης που παρουσίασε τη συγκεκριμένη γεύση! Φέτα, κασέρι, πιπεριές Φλωρίνης, μπούκοβο και ρίγανη, σας προσφέρουν ένα αγαπημένο έδεσμα, σε λαχταριστές μπουκιές έτοιμες προς βρώση!
Στα υπόλοιπα προϊόντα του καταστήματος θα βρείτε, εκτός από εποχικές δημιουργίες, όλα τα υπόλοιπα εδέσματα της ποντιακής μαγειρικής. Το διάσημο χατσαπούρι, αλλά και το αυθεντικό περέκ, το παραδοσιακό ποντιακό φύλλο, που ανοίγεται ακόμη στα “σατς’” - λαμαρίνες που τοποθετούνται επάνω στη φωτιά, μέχρι να ψηθεί το προϊόν - από τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες του Ξηροποτάμου και μπορείτε να το βρείτε είτε συσκευασμένο για το σπίτι, είτε σε πλούσιες γεμίσεις, όπως με παστουρμά, κασέρι, πιπεριές Φλωρίνης, κ.ά, συνθέτοντας μια εμπειρία που συνδυάζει αυθεντικότητα και ποιότητα.
Θα βρείτε επίσης ωτία, κορκότο – μοιάζει με τραχανά - και ιβριστόν – ποντιακό χιλοπιτάκι - γεύσεις χαρακτηριστικές της ποντιακής κουζίνας, προϊόντα που συνεχίζουν να φτιάχνονται καθημερινά, με διαλεγμένες πρώτες ύλες και μεράκι. Κι όταν κάτι περισσεύει, δεν πάει χαμένο: κάθε βράδυ μοιράζεται σε άστεγους, μια πράξη που θυμίζει πως η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει και κοινωνική προσφορά.
Χάρη στις καινοτόμες γεύσεις της, η επιχείρηση έχει ήδη αποσπάσει οκτώ βραβεία επιχειρηματικότητας και συνεχίζει ακάθεκτη!
Και η έμπνευση και δημιουργικότητα συνεχίζονται για το νεαρό Γιάννη Κοτζαγερίδη και τους συνεργάτες του: πέρα από τις νέες γεύσεις που διαρκώς προκύπτουν και κάνουν το πιροσκί μία ολοκληρωμένη εμπειρία πέρα από ένα απλό έδεσμα, σύντομα πρόκειται να ανοίξει και δεύτερο κατάστημα, στην Αγίας Σοφίας 42, έναν δρόμο με κίνηση και παλμό, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της επιχείρησης και του φημισμένου πιροσκί στην πόλη, ώστε να το γεύονται ακόμη περισσότεροι λάτρεις των ποντιακών γεύσεων!
Tip 1: Το «Πιροσκί» λειτουργεί καθημερινά, από τις 08:00 έως τις 20:00
Tip 2: Για όσους θέλουν να απολαύσουν τις γεύσεις του χωρίς να μετακινηθούν, υπάρχει η δυνατότητα διανομής Wolt, Box και e-food, ενώ γίνονται δεκτές και παραγγελίες εκτός Θεσσαλονίκης.
Διεύθυνση: Ζεύξιδος 4, Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974 388388
Facebook
Instagram
Όταν ένας εκλεπτυσμένος μύκητας, γίνεται η αφορμή για ένα εστιατόριο!
Ένα από τα πρώτα στούντιο που έφεραν το EMS στη Θεσσαλονίκη
Από το 2011 ο αξιόπιστος συνεργάτης κάθε επαγγελματία εστίασης στη Θεσσαλονίκη
Όταν η γεύση συναντά την τέχνη και η παράδοση συναντά τη σύγχρονη δημιουργία