Ο Δάσκαλος της Κάλλας: Το πρωτοποριακό food box της Νέας Παραλίας, που έγινε σημείο αναφοράς κοντά στο Μέγαρο Μουσικής
Το street food spot της οδού Μαρίας Κάλλας, που ξεχωρίζει!
Λαχταριστά και με μεγάλη ιστορία
- Newsroom
Βασιλέως Ηρακλείου, Λουλουδάδικα, η ιστορική Στοά Μοδιάνο και κάπου εκεί, ένα από τα πιο παλιά και γνωστά στέκια της περιοχής: τα «Βομβίδια».
Ανοιχτά σταθερά από το 1982, στέκι ανά καιρούς για κάθε είδους θαμώνες, από κατοίκους της περιοχής, μέχρι κάθε «ψαγμένο» επισκέπτη της πόλης, το αγαπημένο αυτό μαγαζάκι έχει γίνει διάσημο για πάνω από έναν λόγους, όλα αυτά τα χρόνια.
Αρχικά για τα ξεχωριστά του σουτζουκάκια, που βάπτισε «βομβίδια» ένας πελάτης από τα πρώτα χρόνια ήδη λειτουργίας του καταστήματος, μέχρι τις χειροποίητες αλοιφές του, που συνοδεύουν γευστικά, ότι παραγγείλεις. Και το κατάστημα, συνεχίζει να εξελίσσεται.
Σπεσιαλιτέ τότε ήταν τα σουτζουκάκια τους, βασισμένα σε πολίτικη συνταγή, συνοδείας μπούκοβου και στα τραπέζια τα κρεατικά έβγαιναν μόνο με τομάτα, φέτα και κρεμμύδι.
Ήταν το ιδιαίτερο σχήμα που είχαν τα σουτζουκάκια τους, που ενέπνευσε κάπου μέσα στο 1983 έναν πελάτη, ο οποίος και τα αποκάλεσε «βομβίδια», αποτελώντας το … «νονό» του έκτοτε ονόματος του καταστήματος, που το έκανε πασίγνωστο σε όλη την πόλη κι όχι μόνο.
Έχοντας περάσει, το 2001, στα χέρια της δεύτερης γενιάς ιδιοκτητών και από το 2012 σε αυτά της τρίτης, το αρχικά μικρό μαγαζάκι μεγάλωσε σε μενού και χώρο κι αποτελεί πλέον ένα εστιατόριο, όπου μπορείς να απολαύσεις, εκτός από τα κλασσικά κι αναντικατάστατα «βομβίδια» και τα υπόλοιπα κρέατα του καταλόγου, μία σειρά από γεύσεις που συμπληρώνουν τη γευστική σου παλέτα.
Χωρίς ανάγκη για κράτηση, αφού το σημείο είναι, κυριολεκτικά, περατζάδα και πάντα φιλόξενο κι ανοιχτό, για πελάτες και περαστικούς!
Tip 1: Όλα τα πιάτα του μενού, μπορείς να τα παραγγείλεις και μέσω E-food.
Tip 2: Τα «Βομβίδια» είναι από τα κλασσικά σημεία στην πόλη, όπου γίνεται κυριολεκτικά χαμός κάθε Τσικνοπέμπτη.
Το street food spot της οδού Μαρίας Κάλλας, που ξεχωρίζει!
Από το όνειρο στην επιτυχία και την πλήρη αφοσίωση στην ομορφιά
Το brunch ως… «αμαρτία» κι ένα success story με πρωταγωνιστή το αβγό
Από το 1976, μια ιστορία γεμάτη μεράκι και αφοσίωση στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής