Δήμος Ωραιοκ΄άστρου: Αρχίζει η διαδικτυακή υποβολή των τελικών σχολίων για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο
Τα Ενναλακτικά Αναπτυξιακά Σενάρια έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΥΠΕΝ
Η δράση απευθύνεται σε δημιουργούς και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία
- Newsroom
Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην πρωτοβουλία δωρεάν συμβουλευτικής (mentoring) για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπάνιας συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στον τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ).
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «CROWDFUNDMATCH» (INTERREG EUROPE 2021-2027), με κύριο στόχο να αναδείξει τις προοπτικές της συμμετοχικής χρηματοδότησης, ως εργαλείο χρηματοοικονομικής μόχλευσης, για τους πόρους των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, συμβάλλοντας έτσι στην έξυπνη ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση.
Η δράση απευθύνεται σε δημιουργούς και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία και ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης για την υποστήριξη της επόμενης ιδέας τους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στοχευμένες συνεδρίες εξατομικευμένης υποστήριξης, με σκοπό τη διαμόρφωση του αφηγηματικού και δημιουργικού πλαισίου της καμπάνιας, την επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας και μορφής ανταμοιβών και τον σχεδιασμό του περιεχομένου και του επικοινωνιακού πλάνου.
Η συμμετοχή στη δράση είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τους ενδιαφερόμενους, πέρα από την ενδεχόμενη προμήθεια της πλατφόρμας crowdfunding που θα επιλέξουν στο τελικό στάδιο.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να υποβάλουν την αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ris3rcm.eu/crowdfundmatch.
Τα Ενναλακτικά Αναπτυξιακά Σενάρια έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΥΠΕΝ
Πότε θα πραγματοποιηθούν
Το αντικείμενο της αφορά «την ενδιάμεση δουλειά που πρέπει να γίνει, προκειμένου να βγουν οι προδιαγραφές για ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο διαλειτουργικότητας των δύο συστημάτων»
Το 2026 αναμένεται η λειτουργία Τμήματος Χειρός το οποίο και αναμένεται να ενισχύσει το εν λόγω μηχάνημα