Τη διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας ως φορέα πολιτισμού ανέδειξε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο κ. Καλπύρης εγκαινίασε τον νέο κήπο του Κ.ΕΛ.ΚΙ.Π.,τον οποίο ονόμασε «Ελπίδα» και φύτεψε μία ελιά, στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης του συνεχούς διαλόγου των πολιτισμών των δύο χωρών

- Newsroom

Τη διαχρονική και συνεχώς αυξανόμενη αξία της ελληνικής γλώσσας ως φορέα πολιτισμού, ανέδειξε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης, με κεντρική ομιλία του σε φόρουμ που εστίασε στον ρόλο της ελληνικής γλώσσας στη μελέτη του ελληνικού και κινεζικού Πολιτισμού.

Πρόκειται για το «1o Φόρουμ Μεταπτυχιακών-Διδακτορικών Φοιτητών για τον Ελληνικό και Κινεζικό Πολιτισμό», αφιερωμένο στον πολιτισμικό διάλογο, που διοργάνωσε προ ημερών (στις 10/5) το Κέντρο Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού (Κ.ΕΛ.ΚΙ.Π.) στο Southwest University της πόλης Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κίνα.

«Η αλληλεπίδραση του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού είναι βαθιά και πρέπει να μελετηθεί σε νέα βάση. Η μελέτη αυτή απαιτεί άμεση γλωσσική πρόσβαση στις πρωτότυπες πηγές στα ελληνικά ή στα κινεζικά. Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι το όχημα, πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε ο δυτικός πολιτισμός και μπορούν να αποκαλύψουν τους πηγαίους κώδικες της δυτικής σκέψης. Αυτό μπορεί να αποτελέσει εργαλείο πνευματικής και επαγγελματικής επιτυχίας για τους Ασιάτες σπουδαστές, αφού τους επιτρέπει να κατανοήσουν καλύτερα το άλλο μισό του κόσμου», τόνισε ο πρέσβης.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο κ. Καλπύρης εγκαινίασε τον νέο κήπο του Κ.ΕΛ.ΚΙ.Π.,τον οποίο ονόμασε «Ελπίδα» και φύτεψε μία ελιά, στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης του συνεχούς διαλόγου των πολιτισμών της Ελλάδας και της Κίνας.

ellinikos-kinezikos-politismos.jpg

Στο φόρουμ συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, εκπρόσωποι ΜΜΕ και μέλη της τοπικής κοινωνίας και υπήρξαν εισηγήσεις επί πλήθους ιδιαίτερα ενδιαφερόντων θεμάτων, όπως: «Πτυχές της Προσωπικότητας του Θεμιστοκλή», «Νόμος και Ηθική στην Κίνα και την Ελλάδα», «Ηθική Αξία της Μουσικής στον Κομφούκιο και τον Πλάτωνα» και «Εθιμοτυπία των Δείπνων στην Αρχαία Ελλάδα και Κίνα».

Loader