Ο... “Παράδεισος” στον Παράδεισο της Σιθωνίας
Ντόπια προϊόντα, μαγευτικές συνταγές, σε ένα ελαιοτριβείο του 18ου αιώνα
Οι ανατολικές ακτές της Θεσσαλονίκης… μας «προς-καλούν» και αυτό το καλοκαίρι
Οι ανατολικές ακτές του νομού Θεσσαλονίκης είναι εδώ και χρόνια ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους Θεσσαλονικείς, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Τα εστιατόρια των περιοχών αυτών, με πρωταγωνιστή το ψάρι, με μεσογειακές αλλά και διεθνείς γαστρονομικές πινελιές, μας προσκαλούν ειδικά το καλοκαίρι, σε όμορφα γευστικά ταξίδια… δίπλα στο κύμα.
Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες, η Επανομή και η Μηχανιώνα, με βασικό παρονομαστή τη θάλασσα και την αύρα της, αποτελούν ιδανικές επιλογές για καθημερινές αποδράσεις για όλους μας.
Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 12+1 από τις καλύτερες προτάσεις για απολαυστικές γαστρονομικές εξόδους στις ανατολικές ακτές του νομού!
Μακριά από τoυς ήχους της πόλης, αλλά πολύ κοντά σε αυτή βρίσκεται το «KYMA Bar Restaurant». Μία όαση δροσιάς και πράσινου, στην Πάλιουρα Επανομής, που χρόνια τώρα αγαπούν να επισκέπτονται οι Θεσσαλονικείς για καφέ, φαγητό, ποτό αλλά και για καλοκαιρινές βουτιές.
Πρόκειται για έναν κοντινό καλοκαιρινό προορισμό που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων του, πάνω στο κύμα κυριολεκτικά. Υπό τους ήχους όμορφης μουσικής, σε ένα περιβάλλον που σε βάζει σε mood διακοπών, θα βρεις όλα αυτά που ζητάς από μία σύντομη καλοκαιρινή απόδραση. Έναν απολαυστικό καφέ, μία δροσιστική βουτιά στη θάλασσα, ένα ξεχωριστό γεύμα, ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ και φυσικά… ανεμελιά!
Έπειτα από 37 χρόνια λειτουργίας, το «KYMA Beach Bar Restaurant» παραμένει σταθερή αξία στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο. Κάθε χρόνο και πιο ανανεωμένο, με έξτρα καλοκαιρινή διάθεση, βρίσκεται σε μία κατάφυτη περιοχή, πάνω στο κύμα με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της Επανομής. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Λεωφ. Επανομής - Νέας Μηχανιώνας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 41442
Τα ψάρια και τα θαλασσινά τα απολαμβάνει κανείς φρέσκα και σωστά μαγειρεμένα. Όταν μάλιστα τα απολαμβάνει μπροστά στη θάλασσα, η απόλαυση είναι διπλή. Έτσι και στην «Ψαροταβέρνα ο Γιάννης», χρόνια τώρα θα βρει κανείς όλα τα νόστιμα της θάλασσας και θα τα ευχαριστηθεί καλομαγειρεμένα μπροστά στη θάλασσα της Περαίας.
Με την τρίτη γενιά πλέον να έχει αναλάβει την ψαροταβέρνα, το μενού παραμένει παραδοσιακό και γευστικό, η εξυπηρέτηση φιλική και η ατμόσφαιρα οικογενειακή. Οι πιστοί θαμώνες της αγαπούν να περνούν εδώ τα Σάββατα, τις Κυριακές τους και όχι μόνο, καθώς οι αναμνήσεις τους από τα αξέχαστα φαγοπότια τους, τους κάνουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά για το νόστιμο φαγητό και την παρεϊστική ατμόσφαιρα.
Στην «Ψαροταβέρνα ο Γιάννης» θα απολαύσετε φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά, σωστά μαγειρεμένα, από γαύρο και σαρδέλα, μέχρι τσιπούρα ελευθέρας, σαργό και σφυρίδα ή ζουμερό χταπόδι και καλαμαράκι. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ακτής 25, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22002
Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η οικογένεια Γιανέβσκι, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της ψαροταβέρνα, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης και να την ονομάσει «Στέφανος»… όπως και το γιο της. Σήμερα, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση υποδέχεται ήδη πολλούς τακτικούς επισκέπτες, τόσο από την ευρύτερη περιοχή, όσο κι από τη Θεσσαλονίκη κι εκτός αυτής, που έρχονται ως εδώ για να δοκιμάσουν τα ολόφρεσκα ψάρια, αλλά και το «μεθυσμένο» κρασάτο χταπόδι, για το οποίο φημίζεται.
Το έναυσμα για το άνοιγμα της ψαροταβέρνας «Στέφανος» ήταν η προηγούμενη εμπειρία της μητέρας, Άννας Γιανέβσκι σε κουζίνες και η μαγειρική της τέχνη. Μαζί με το σύζυγό της, Γιάννη και το γιο τους, Στέφανο, λειτουργούν οικογενειακά το χώρο αυτό, όπου οι θαλασσινές γεύσεις κυριαρχούν κι αναδεικνύονται κι όπου κάθε πιάτο, έχει την αμέριστη προσοχή - όπως και οι πελάτες τους. Η ίδια δημιουργεί και μαγειρεύει τις συνταγές της στην κουζίνα και τα λοιπά μέλη της οικογένειας, θα σας σερβίρουν και θα φροντίσουν για την άριστη εξυπηρέτησή σας.
Οι πελάτες - πολλοί και σταθεροί, αλλά και πολλοί άλλοι, που επισκέπτονται την ταβέρνα «Στέφανος» καθημερινά - μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα του μαγαζιού, το χαμογελαστό προσωπικό, την άψογη εξυπηρέτηση και φυσικά, το φαγητό: το «α» και το «ω» της συνολικής τους εμπειρίας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Π. Κουντουριώτου 173, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 26830
Τριάντα χρόνια γαστρονομικής ιστορίας, μετρά το τσιπουράδικο «Τράτα» στην Περαία, που άνοιξε το 1994 κι όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για καλούς κι ενημερωμένους ψαροφαγάδες, αλλά και για όσους αναζητούν έναν προορισμό κοντά στη Θεσσαλονίκη, για να απολαύσουν κάποια από τα πιο φρέσκα, καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, που θα βρούνε στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού. Ντόπιοι, επισκέπτες από τους γύρω οικισμούς, κάτοικοι της πόλης και πολλοί τουρίστες, βρίσκουν εδώ έναν χώρο ιδανικό, για να απολαύσουν το γεύμα τους, τη θάλασσα και την καλή ψαροφαγική κουζίνα.
Στην «Τράτα», το μενού εμπλουτίζεται κάθε τόσο, ανάλογα με την εποχή, τις πρώτες ύλες που δίνει η θάλασσα και τα μποστάνια των γύρω περιοχών και φυσικά, την έμπνευση των ανθρώπων του εστιατορίου, που φροντίζουν καθημερινά, για να φτάνει στο τραπέζι σας ό,τι πιο νόστιμο φτιάχνουν στην κουζίνα τους.
Ο χώρος του τσιπουράδικου ζεστός, όπως πρέπει σε κάθε αντίστοιχο χώρο, όπου οι γεύσεις της κουζίνας δένουν ταιριαστά με τα οινοπνεύματα της κάβας. Η «Τράτα» βρίσκεται ακριβώς επάνω στο κύμα, με άπλετη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο -κάθε εποχή του χρόνου- μπροστά στα ίδια νερά, από τα οποία προέρχονται πολλά από τα ψάρια και τα θαλασσινά του μενού. Η προμήθεια των τελευταίων γίνεται από αλιείς της ευρύτερης περιοχής της (ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, κ.ά.)., με αποτέλεσμα να φτάνουν στο τραπέζι σας, όσο πιο φρέσκα γίνεται. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Παύλου Κουντιουριώτη 67, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 29930
Η ψαροταβέρνα Αρχιπέλαγος πρωτοσυστήθηκε στους Θεσσαλονικείς στη Νέα Κρήνη το 1983.
Η πορεία του ανοδική είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών λειτουργίας του καθώς το μεράκι των ανθρώπων του είναι πραγματικά αξιοζήλευτο, όπως και το service, αλλά και τα πιάτα που προσφέρουν στους πελάτες τους.
Ο Χρήστος Καραχρήστος και ο Γιώργος Αγιασώτης, ανέκαθεν ανήσυχα επιχειρηματικά πνεύματα και οι δύο και γεμάτοι ιδέες και όρεξη για δημιουργία, αποφάσισαν τον Ιανουάριο του 2023 να δώσουν νέα «πνοή» στο Αρχιπέλαγος αυτή τη φορά στην περιοχή της Περαίας. Οι δυο τους κατάφεραν να στήσουν από την αρχή μία ψαροταβέρνα αντάξια της ιστορίας του ονόματος που φέρει, αλλά φέρνοντας παράλληλα στο μενού γευστικές καινοτομίες.
Κάπως έτσι αναδύθηκε το Αρχιπέλαγος, έχοντας στη φαρέτρα του την εμπειρία χρόνων των ιδιοκτητών του σε πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον χώρο της εστίασης τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική, αλλά και μία άψογη στο σύνολό της ομάδα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Παύλου Κουντουριώτη 37, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 26000
Λίγο πριν την Περαία, στο 20ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, εκεί όπου κάποτε ήταν ο κόμβος του παλιού Lidl, βρίσκεται ένας χώρος που μοιάζει να έχει σταματήσει – με την καλή έννοια - τον χρόνο και δεν είναι άλλος από τον «Ιταλό».
Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο χώρο να ξεχωρίζει, είναι ότι πηγαίνει πέρα από τα όρια ενός παραδοσιακού μαγειρείου, καθώς αποτελεί τη γαστρονομική συνέχεια της οικογενειακής ιστορίας του οινοποιείου “Casa Mantovani”, που ξεκίνησε στους Νέους Επιβάτες το 1994 από τον Angelo Mantovani, έναν Ιταλό που αγάπησε τον τόπο, τα αμπέλια του και το κρασί και συνεχίζει την πορεία του μέχρι και σήμερα, παράγοντας κάθε χρόνο πέντε εκλεκτές ετικέτες οίνων.
Στην κάβα του “Ιταλού” θα βρείτε σήμερα όλα τα κρασιά του Οινοποιείου και μία επιλογή από νόστιμα, σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά, για να κάνετε τους δικούς σας γαστριμαργικούς συνδυασμούς. Και θα σας υποδεχθούν, όπως παλιά: με μια μυρωδιά μαγειρευτού, που θα σας κάνει να σταματήσετε, πριν ακόμη δείτε την ταμπέλα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: 20ο χλμ Θεσσαλονίκης – Περαίας (κόμβος Lidl)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 25894
Στην καρδιά της Περαίας, ένα βήμα από την παραλία, η “Liberty Pizza” έχει καθιερωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ως μία από τις κορυφαίες επιλογές στον Δήμο Θερμαϊκού για τον all day … ανεφοδιασμό σας! Άνοιξε τις πόρτες της τον Ιούνιο του 2024, φέρνοντας μαζί της την εμπειρία και την επιτυχία του πρώτου καταστήματος στη Νάουσα Ημαθίας, που λειτουργεί από το 2021.
Η φιλοσοφία της είναι ξεκάθαρη: ολοκληρωμένο, νόστιμο φαγητό, πλούσιες μερίδες και value-for-money τιμές και δεν είναι τυχαίο, το ότι κατατάσσεται ήδη ανάμεσα στα κορυφαία του είδους του, σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού.
Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Αναστάσιος Τσέλιος, ένας άνθρωπος που μπήκε στον κόσμο της πίτσας "από σπόντα", όπως ο ίδιος δηλώνει χαμογελώντας. Όμως, δεν άφησε τίποτα στην τύχη: έμαθε τη δουλειά εκ των έσω, αξιοποίησε τις γνώσεις του και αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι δικό του. Το αποτέλεσμα; Ένας χώρος που προσελκύει καθημερινά κατοίκους και επισκέπτες, όχι μόνο για την πίτσα του, αλλά και για τον εξαιρετικό καφέ και το πλούσιο πρωινό του. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Δημοκρατίας 106, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23923 02995
Το Σεπτέμβριο του 2021, άνοιξε στην περιοχή των νεόκτιστων στην παραλία της Περαίας, μία νέα πιτσαρία, η «Una Pizzeria». Πέρα από την πρωτιά στις γεύσεις, που θα μπορούσε να σημαίνει το όνομά της, η φιλοσοφία εδώ είναι ο συνδυασμός της ιταλικής και ναπολιτάνικης κουζίνας με ελληνικά στοιχεία, κατά το «una fatsa una ratsa», τη γνωστή, κοινή έκφραση Ελλήνων και Ιταλών.
Έτσι, πέρα από τα σημαντικά ιταλικά συστατικά, όπως η τομάτα San Marzano, που χρησιμοποιείται στη σάλτσα και τον τρόπο παρασκευής που βασίζεται στη ναπολιτάνικη παράδοση, πολλά από τα υλικά του μενού προέρχονται από την εύφορη γη της Επανομής και των γύρω περιοχών και είναι βασισμένα στην εποχικότητα, με τους πειραματισμούς να μην σταματούν ποτέ.
Μάγειρας ο ίδιος -σε πολλές επιχειρήσεις- ο ιδιοκτήτης κι εμπνευστής της «Una Pizzeria», Ανδρέας Τόντης, αγαπά ιδιαίτερα την ιταλική κουλτούρα και το ιταλικό φαγητό και τα αναδεικνύει καθημερινά στο χώρο του.
Σε τι διαφέρει η «Una Pizzeria» από άλλες πιτσαρίες της ευρύτερη περιοχής; Στο ότι, με εξαίρεση τη σάλτσα από τομάτες San Martzano, Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) της Ιταλίας και το ειδικό ιταλικό αλεύρι που χρησιμοποιείται στη ζύμη, το μενού περιλαμβάνει όσο το δυνατόν καθαρά ελληνικά προϊόντα, που ακολουθούν τον κύκλο των εποχών και τη διαθεσιμότητα της ημέρας κι αποτελούν πηγή έμπνευσης, για τους μαγείρους της κουζίνας του. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Φιλίππου 1 - 3, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 20990
Κάθε τι καλό ξεκινά με μια απλή ιδέα και κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα για το «Σερμπέτι» στις αρχές του 2020, όταν ο κύριος Γιάννης, η σύζυγός του Ροδούλα και η κόρη τους Ευαγγελία, ονειρεύτηκαν ένα καφενείο λίγο διαφορετικό, λίγο πιο “μοντέρνο”. Εκεί στον τόπο τους, τη Μηχανιώνα, θέλησαν να δημιουργήσουν έναν φιλόξενο χώρο, όπου οι ίδιοι, οι φίλοι τους κι ο κόσμος εν γένει, θα μπορούσαν να απολαύσουν τον καφέ ή το τσίπουρό τους συνοδεία εκλεκτών μεζέδων, με την αίσθηση πως επιστρέφουν στις αυθεντικές, παλιές γειτονιές – εκεί όπου όλα μοιράζονται πιο γενναιόδωρα.
Τα κατάφεραν και σήμερα το “Σερμπέτι” σας περιμένει καθημερινά με τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα νερά της περιοχής και απολαυστικούς μεζέδες από τα χεράκια της κυρίας Ροδούλας, που θα σας κάνουν να θέλετε να πάτε ξανά και ξανά!
Μέχρι η αρχική ιδέα να πάρει σάρκα κι οστά, προηγήθηκαν πολλές ώρες μελέτης και σχεδιασμού. Το όνομα του καταστήματος ήρθε σχεδόν από μόνο του, με αφορμή τον καφέ που ήθελαν να σερβίρουν αρχικά: “Σερμπέτι”, για να θυμίζει τα παλιά καφενεία, σε μικρές γειτονιές, τη γλύκα από τον καφέ και το λουκούμι, που μένει στο στόμα και τη μνήμη. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 59, Μηχανιώνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 35077
Η ιδέα του να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να χαλαρώσουμε σε ένα μέρος όπου η γεύση, η φρεσκάδα και η θέα ενώνονται για να μας χαρίσουν μια ευχάριστη εμπειρία, είναι απλά μαγευτική. Για αυτό επισκεφτήκαμε την «Ταβέρνα Άνεμος», στην οδό Κων. Καφάβη 2, στην Αγ. Τριάδα, που αποτελεί πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της καλής ελληνικής γαστρονομίας και της εκλεκτής ποιότητας στα θαλασσινά και όχι μόνο.
Η ποιότητα των υλικών και φρεσκάδα των ψαριών την χαρακτηρίζουν. Ιδιοκτήτες της η οικογένεια Αποστολίδη που δημιούργησε με πολύ μεράκι τον χώρο όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει πιάτα της ελληνικής κουζίνας και φυσικά φρέσκο ψάρι στη σχάρα.
Η ατμόσφαιρα του είναι ολοζώντανη και φιλόξενη, με τη θάλασσα να αγκαλιάζει τον χώρο και να προσφέρει μια ειδυλλιακή θέα που ηρεμεί την ψυχή. Η κουζίνα είναι γεμάτη μεζέδες υψηλών προδιαγραφών, που αντικατοπτρίζουν τη γεύση και την παράδοση της μεσογειακής κουζίνας σε όλο της το μεγαλείο. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κων. Καφάβη 2, Αγ. Τριάδα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 51209
Το «Μεζέ από την Πόλη», στους Νέους Επιβάτες, είναι ένα εστιατόριο που έχει «πρόσωπο»: την οικογένεια των Πολιτών ιδιοκτητών του, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από τέσσερα χρόνια, βασισμένοι απόλυτα στην παραδοσιακή κουλτούρα των Κωνσταντινουπολιτών, τόσο ως προς το φαγητό, όσο κι ως προς τη φιλοξενία.
Η ιστορία ξεκινά σχεδόν τέσσερις γενιές πίσω, από το 1964, όταν οι οικογένειές τους απελάθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο, με μόνα υπάρχοντα τις αναμνήσεις, τη δύναμη και την αντοχή των ανθρώπων, που κατάφεραν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια, σε ένα περιβάλλον όχι ιδιαίτερα φιλικό. Ανοίγοντας το εστιατόριο, το 2020, ξεκίνησαν και να υλοποιούν το όνειρο μίας οικογενειακής επιχείρησης, στην οποία ο κάθε φιλοξενούμενος – ο πελάτης, δηλαδή – θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει όλα εκείνα τα εδέσματα, που γεμίζουν τα πολίτικα τραπέζια: από τις καθημερινές ουζοκαταστάσεις, μέχρι τις εορταστικές συνευρέσεις.
Στο «Μεζέ Από την Πόλη», θα σας υποδεχθούν εγκάρδια και θα μαγειρέψουν για εσάς η μητέρα Ολυμπία, με τη μικρή κόρη Μαρίνα και τη μεγάλη κόρη Σοφία, αληθινές «μαιτρ» στο χουνκιάρ, το αρναούτ τζιέρι, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Θα φροντίσει για την προμήθεια των καλύτερων υλικών για το τραπέζι σας ο πατέρας Άνθιμος και θα έχει την επιστασία της παρασκευής των γιαλαντζί ντολμάδων η «Νένε», δηλαδή η γιαγιά τους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Παύλου Κουντουριώτη 215, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 23680
Στη Θεσσαλονίκη του 1930, οι παραλίες του Θερμαϊκού ήταν ακόμη ερημικές. Τότε, άρχισαν να δημιουργούνται στην περιοχή ψαροταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, όπως αυτά της Περαίας, του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγίας Τριάδας. Τα κέντρα αυτά αποτέλεσαν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς, με τον κόσμο να πηγαίνει σ’ αυτά με τα καραβάκια που έπλεαν στον Θερμαϊκό.
Ένα από αυτά τα κέντρα ήταν και το ξακουστό Ποσειδώνιο, στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, το οποίο εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το Ποσειδώνιο έγραψε τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας θρύλους της εποχής, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο οποίος μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών, παρέμεινε εκεί κι έγραφε κρυφά-εξαιτίας της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου- τα πρώτα τραγούδια τουκατά τη διάρκεια του εμφυλίου, τα οποία έμελλε να γίνουν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.
Μπορεί οι ψαροταβέρνες της εποχής να μην είχαν νότες πολυτέλειας τότε, αλλά διέθεταν εξαιρετική κουζίνα. Στη βεντάλια των γεύσεων πρωταγωνιστούσε η μαρίδα, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα καβούρια, τα αφρόψαρα, τα χταπόδια και άλλοι πολλοί λαχταριστοί μεζέδες. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Π.Κουντουριώτου 207, Νέοι Επιβάτες
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 22780
To εστιατόριο «Αίγλη» στην Περαία, πολύ κοντά στον αστικό ιστό, αλλά κι αρκετά μακριά ώστε να μπορεί κανείς να συνδυάσει εξαιρετικά γεύματα με καθαρά, δροσερά νερά για μπάνιο, αποτελεί ένα σήμα – κατατεθέν της περιοχής.
Πρωτοάνοιξε τη δεκαετία του 1960, μαζί με το ομώνυμο ξενοδοχείο της Περαίας, ένα από τα παλαιότερα του οικισμού κι από τότε προσφέρει καθημερινά μία ευρεία γκάμα θαλασσινών και ιχθύων, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πρόσβαση; Εύκολη με κάθε μέσο. Είτε πάτε οδικώς, από την ανατολική έξοδο της πόλης, είτε επιλέγοντας τη θαλάσσια οδό, με το καραβάκι που διασχίζει το Θερμαϊκό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία, κάθε γεύμα στην «Αίγλη» αξίζει κάθε σας επίσκεψη!
Πολλά έχουν αλλάξει, από τότε που η «Αίγλη» λειτουργούσε ως ψαροταβέρνα, επάνω σε μία εξέδρα, σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Σήμερα, στην πιο σύγχρονη πλέον εκδοχή του, το εστιατόριο προσελκύει κόσμο από κάθε περιοχή, που το επιλέγει για προσεγμένα, μοναδικά γεύματα, με θέα στο Θερμαϊκό.
Αποτελεί τη συνέχεια μίας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης και δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς μοναδικές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πάντα με τοπικές πρώτες ύλες και φρέσκα προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ακτής 65, Περαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920 22344, 23920 22243, 6988286321
Ντόπια προϊόντα, μαγευτικές συνταγές, σε ένα ελαιοτριβείο του 18ου αιώνα
Για ένα όμορφο ταξίδι θερινών απολαύσεων… δίπλα στο κύμα
Ελληνικοί κλασσικοί μεζέδες, σαν στο σπίτι σας
Από το 1952, η οικογενειακή διαδρομή που έγινε γαστρονομικός προορισμός